Tuesday, November 17, 2009

That kotak really sucky !!


Kita abaikan kotak tuh dulu dan proceed ke 2012. Berjaya tgk ahad..atas sokongan padu Eda Wati dan bantuan Azian obsess ngan kurus + tunang tuh..terima kasih both. Going in ada banyak burung2 di FB kata cerita nih sucked..tapi ada juga yg menyukai-nya, aku lak mmg just wanted to see what all the fuss is about..yeh lah..dari wed lepas GSC.com down..sesuatu tuh..now what I think? It's ok I guess, xda lah teruk mana made believe in FB ,korang gila difficult but then, everyone is a critic nowadays huh?Anyway, xdalah teruk xdalah hebat sampai aku leh wat backflip...tapi enjoyable, yg pasti aku tak rasa buhsan the whole 2 hr 40 min. Me likey the 2nd half better than the 1st..dunno why...all those earthquake didn't make me shiver...but those wave..yep..aku seram skit..tambah part that indian dude ngan family dia..part tuh nice (dan seram).
Oh do take note ada best friend Dela "Makcik Lucky Penny" ada appear dlm 1st half of the movie..that me laugh..tapi aku sorang jer gelak kot..cause audience lain lebih cam sian...tapi...(dela! i'm blaming u for this!) Anyhoot..erm nuthing much lah sangat kot..it's a fun movie, enjoyable..I give em that. On the negative side..cerita nih highly overdramatic dan the lead family is TOO lucky sampai aku takleh terima akal.Overall enjoyable but not worth my 2 hr 40 min again.



Ok now...semalam lak tgk The Box ngan Iwan..tiba2 mamat tuh ym! aku mengajak usha..dan oleh kerana mmg lama tak jumpa dia..setuju lah pi..lagipon minggu nih keje siang yeeeeeeeehaaaaaaaw!..Iwan ckp member dia kata "cerita ni ada twist yg kor takkan sangka"..ouuuu teruja gila aku dengor nih..dan sedang aku menunggu Iwan kat MPH adalah baca gak Mag EMPIRE, the review given above average..so it should be good kan...well now..bila aku abih tgk cerita nih..ASTAGA APA KEJADAH AKU TGK!..aku mmg bebel tanyer mana twistnyer. Twist tuh mmg ada..but duuhhhhhhhh...unexpected lah sangat...jatuhnyer aku yg struggle fikir apa kebenda cerita nih?aku ke yg bodoh tak faham?..
First half it was good..tapi bila start mambo jumbo masuk lorong nih keluar lorong sana...aku dah pening. Both me and Iwan agreed yg near this time..cerita nih dah go downhill. It went from Intriguing to Ok be calm to WTF to WTF again to STRESS. Lagi satu I was expecting more from the ending, mungkin kerana ada org dah ckp "twist tak disangka" but alas...nada/nyet/nothing/elek. This movie reminds me a bit of Anak Rosmariah...and I HATED that movie..now imagine that but 5 times more! Cerita nih juga mungkin leh tanding sama stress level aku tgk Saint Ange (dela's fault)..just a wee bit more. BUT to be fair..mungkin ada yg akan melayan kot cerita nih..ye lah..Anak Rosmariah tuh banyak follower gak..so should be cerita nih ada yg suka, tambah miker2 yg mikir dlm..but no..not for me.

p/s : slang southern Cameron Di cool



Kemudian tgk Zombieland..ha tuh cool..tuh jer aku nak ckp.

8 Comments:

~dARlee zURiS~ said...

nak tengok 2012 gak!
tapi asyik full..full..full aje.
huhuu...

reza said...

takkan wak takleh gi beli ticket awal2? tinggalkan jer kedai sat gi beli ticket...aku dapat rasakan cerita tuh ko suka

eda said...

sokongan padu? me? hehe...

Che underscore Lee said...

aku setuju... family tu sangat lucky.. start dari sakan2 lari on limo, sampai la lari2 dari gunung berapi, plus sampai ke China etc.. lucky yg over lucky okeyyy

Reza said...

eda : yeh anda kasi sokongan padu..bkn ke?

ho : tuh lah pesal and GODRON doesnt count!

Che underscore Lee said...

tapi Sasha? :P

aku rasa watak paling best ialah Charlie

Ed said...

2012 overrated. The fourth kind masyuk!!!! kalau betul2 based on true story memang giler freaky!!!! kalau diorg fake jer true story tu pun, still it was chilling... aku ingat masa mamat tu floating satu panggung terjerit!!!!

reza said...

"tapi Sasha? :P" <---typical U!

tipu lah satu panggung jerit...kalau yeh aku kecewa cause panggung aku lak semua in awe..lepas tuh jer baru dengar ada org ckp "eh seram lak" ahahahaha...dan aku sebenarnyer pon seram...baboon tul cerita tuh...eh...hantu kor..wrong topic..comment nih patut gi bawah