Wednesday, December 31, 2008

Rounding it up now working in the office..basically will be celebrating here..whatever. Bukan ada benda menarik nak looking foward heard they're doing countdown on the roof later...sounds fun.Dunno lah..we'll see. Anyhoot..point is wanna wish Happy New Year to All, hopefully 2009 would be for me..2008 was ok..1 major disaster..some minor speedbumps..but all in all...a good enough year. Had great time in Sarawak (though i do actually wish we had tour Kuching a lot longer) hmm that's the only thing that stands out this year...hahaha lame.Oh gaji naik! So resolution time.

1. visit more hell with others..dont wait.opportunity comes, grab its ass.
2. find more movie-goers to..well go to the movies with
3. be nicer to dad..:D
4. find work..which i'm better suited for (though rugi gak cause dah agak stabil gaji)
5. whatever kan stuff that annoys me a.k.a less whining..(its working actually now..Yipee)
6. Loose more weight..
7. Stalk SMG

oh oh also would like to thank..Afifi & junie plus orang tua(di office) cause without u guys...would be sorta bored @ office. Ajurina..sorry cause selalu jadik tempat dengar aku whine..mohdul...yg selalu ada time wayang atau wedding visiting moments..mandela dan mills kerana selalu ada topic mind blowing yg leh chat kat McD atau tempat mkn lain. Eda the cuzz that's always there.Dan henzi a.k.a vanilla bear kerana being u.Dan the others seperti Izar, Joe, Syah erm (if aku lupa lagi sila lempang aku bila jumpa nanti)for all the joys in 2008.

that's it year in 2 hrs..have fun peeps that are partying 2nite...see ya..XOXO

Thursday, December 25, 2008

Ajurina..u did good

Kudos to Jurina for picking a GREAT movie to watch just now!..and and...i really didn't see it coming cause ...well it was GREAT!..though at 1st i wasnt really THAT excited since :
1. Trailer seems like whatever
2. Someone i sorta hate likes it
3. I was MAD tired, earlier.

However since I normally whine cause no one wanna go out during weekdays when I'm working from 6 am -3 pm why the hell not yeh tak. Plus Jurina dah jemput if I wanna join for this flick..well of course I'm soooooo there (that is after much debate with my other multiple personalities) Oh btw, me saw YES MAN...and it was cool...really really cool...made me laugh a LOT...favorite scene gotta be the "jumper" scene where Jim's character serenade a jumper by singing Jumper by 3rd Eye Blind...ahh that song brings back loads of love the late 90s...and 80s!..anyhoot..a must watch, seriously.

Sunday, December 21, 2008

No exchange gift thingy

For this year, YEAH! Aku officially dah pokai..kena jadik budak baik dan duk umah..jgn gatal mimpi mkn hebat dan kuar bermesra..dlm tuh juga mengharap gaji masuk cepat. Sebelum aku teruskan apa2..ingin mengucapkan Happy Bday (belated) pada Mills again dan juga thankx kat Mandela kerana bagi idea..oh scratch that!..kasik superb tgk Marcell kat Wineroom for Mills present, though aku sesungguhnyer xtau sapakah Marcell to begin with AND i didn't exactly enjoyed his show, it all comes down to if Mills enjoyed it..and thankfully
she did (hmm kalau dah dapat cium2 & dakap, tak puas hati aku xtau lah). BTW me thinks Palette Palat (or whatever) sucked, there I said it, XOXO.(except Mills "cake")

Now though it is good that they canceled the gift exchange thingy, tapi..slightly a wee bit boring lah gak x dapat gift cam last year's gift which was a speaker! wohooo!..mana lah tau kot kot tahun nih IF jadik lah christmas exchange gift aku dapat new snow cap ker..anyhoot,been searching the net for anything interesting (a.k.a toys) to buy since me tgk Jason, Leatherface dan Ghostface cam perlukan new friend...and woah...there are loads of cool crap I would love to get my hands on which then leads me to this topic of stuff i would have love to get as a present for the christmas exchange gift (JT + Af take note :P)

10. Go-go Yubari

Me likey her...the Jap student-killer-assassin vibe she had rocking is mighty sexy (not to mention her mini skirt too)actually it's not really THAT hard to find but by now if we want to buy it we have to buy the whole set..which includes the other Crazy 69? which..heck NO!

9. American Werewolf in London/ The Mist DVD

I had the copy once upon a time, then someone forgot to give it back AND i forgot who...emo nih. The DVD Rules mmmkay! Special feature rocks!

As for the Mist, me hear the dvd is cool, wish i could have it

8. 100 movie passes for a year (GSC saja)

AHAHAHA like thats ever gonna happen

7. Psylocke

Been lovin this chic since I was a kid, hands down my fav X-men ever (and the movie killed her role!)

6.Empire Record Poster

Dunno why but I simply love this movie, I have the DVD, i lost the original soundtrack(celaka) and I want the poster!..there's something bout Liv's legs that reads also like everyone's pose in the poster.

5. Mic Myers

He's the only Horror icon left that i really2 want to have on my shelve abg ngah..AHAHAHAHA

4. Friday the 13th 3-D poster

This would be so cool beside the Nightmare on Elm Street 3D poster.

3. Tickets to Thailand..

Heck near everyone I know been there..aku jeles..tapi xkan nak gi sesorang.

2. Keje baru yg tak perlu aku angkat tepon

Possible tak?

1. SMG wrapped with a Bow.

NEEEEEEEEEEVER gonna happen i know...but one can wish right...but I can settle for her action figure..god i miss Buffy.

I end with yet again, Happy Bday Mills!!

Wednesday, December 17, 2008

Back to the 80s

Lately agak banyak cerita2 aku tgk kat rapid links banyak gak cerita2 80s, i took no notice of it until..tiba2 secara mendadak ada 80s slasher flick in which me like..(remembered me pernah review Chopping Mall, Tourist Trap dan..The Pledge?lupa lak tajuk yg last nih) so amik lah 2 out of a bunch nih..cause derang nampak the coolest. First up

Student Bodies

Plot : Spoof kisah horny teens kena bunuh.
Verdict : Cerita nih gila bangang..aku didnt expect it to be a spoof. Ingatkan horror comedy biasa2 jer...tgk gila tak logic dengan mengarutnyer..tapi..aku suka! ahahaha..and I thought Scary Movie was original. First scene gila dah aku gelak, tapikan satu jer lack cerita nih..direction...entah apa derang nak cuba ceritakan aku pon pening. Oh nak add satu lagi..ending suck hell. Other than that..pretty cool flick.

Final Exam
Plot : Entah i lost track after 20 mins in...but basically ada killer on campus..entah apa masalah dia.
Verdict : Banyak menguap tgk cerita nih,starting dah ok lah kot, pastuh gila gila banyak kills whatsoever until the last..oh i dunno 20-30 minutes? Though it is good derang nak cuba wat character development..tapi kepehal panjang benor..which comes down to...i dont give a rat's ass kat mana2 watak dlm cerita nih.

Skrg back to 2008, si Mohdul kasik 2 dvd mengandungi cerita2 horror dan 1 entah apakah cerita Siam tiba2 nih (aku tau ler kor tgh excited kisah thailand) oh tapi apa2 pon BIG thanks..baru sempat tgk satu jer pon which was

Joy Ride 2: Rusty Nails sucked balls.
Plot : Rusty Nails being an ass stalked kids that doesn't actually deserve being stalked.
Verdict : SANGAT kecewa.Joyride first aku suka gila...siap bawak office kasik tgk, siap leh spoof sekali sekala kat office dengan guna nada Rusty Nails "candy caneeee~~~"So bila dapat tau ada sequel agak excited gak ah..tambah aweks ganti the bros from previous. Tapi tgk2 hampeh gila! Rusty Nails sesungguhnyer tak secool dulu, lead Nicki Aycox? gila fail (adik dia better)..dan motive rusty LUCAH!. 1 jer stand out bagi aku...ada scene mamat nih kena cacak kepala...awesome.

Friday, December 12, 2008

The Day My Ass went Numb

Nih lah akibat tak amik tau holiday2 di Malaysia, kuar2 tadi dah excited dah, siap bangkit agak awal dari norm. Siap2 kuar2...nak kat sampai road stretch Midval, ha amik kor!...jam cam sial.Ticket book 4.20...jam dah 3.30p.m damnit tul..sesungguhnyer tak sempat tgk En. Keanu...tapi cuba gak.Sampai2, tempat parking...amik kor lagi! JAM!..hish..masuk parking lot...JAM!..ada lah tawaf 5 kali baru jumpa parking spot..tuh pon kena sumbat (tak caya tanyer Mohdul), then call Eda tanyer pehal banyak manusia...then baru lah tau B'day Agong...cissssssssss (dlm cis tuh gak aku sedih gak ah..lama tak layan holiday malaysia..sigh)...then gi Q, hmm agak panjang but manageable, maka dapat ah ticket 6.40..dan maka tgk gak ah aku The Day the Earth Stood Still

Plot : End of world, Jen Connelly cuba persuade jgn letupkan..abih cerita.

Verdict: Firstly aku nak ckp seat aku gila sakit..sempit!(hence the title) nasib cerita tak selamat LOTR...kalau takkkkkk.... was ok..I guess. Yg pasti..this role IS for Keanu..kekayuan dia mmg diperlukan tuk watak nih...tapikan...aduh lineeeeee...sapa ler tulis nih.Jennifer Connelly pon ok...tapi anak Will Smith tuh...aduhhhhhhh annoying nyer watak kamu!...kalau aku jadik Klaatu (Keanu) mmg aku letupkan earth dan dan tuh. He's friggin annoying..but kalau kata mmg watak meant camtuh..berjaya ah gak..he got on my nerve. OH Kathy Bates dan John Cleese berjaya!

Jln cerita? boring somewhere..but it was good enuff, msg dapatlah kot..we need to change. Tapi personally how Klaatu was persuaded to or not to (konon abih suspense lah) whipe us humans...agak meh..senangnyer...kalau aku sesungguhnyer i won't buy it.

Satu lagi aku agak meh...effect dia..though actually cun..bagi aku I need more..asap2 terbang tuh sangat normal..tambah tak nampak sangat apa jadik kat the humans bila in the path of these things..lagi aku rasa demn I need more.Oh apa2 an ok flick..leh dilayan walaupon bontot dah sakit hebat

Thursday, December 11, 2008


Surfing around my fav reviewer website I stumbled upon these pix dan omg omg omg aku excited...Friday the 13th REVAMPED!! more of the cicici and the cacacas, and least we got a decent cast(dulu2 nyer cast B grade looking gila)...some known actors in there peeps! (SAM WINCHESTER ada YE!)...i'm pretty much looking foward to this marking the date now!

Sunday, December 07, 2008

Vanilla Bear lak banjer :)

Oleh kerana weekend nih sangat lacking of "good" or at least highly promoted movie...maka tgk ah Lakeview Terrace..lagipon lama tak berwayang ngan MohDul(walaupon siber lagi lama)yg baru pulang dari BKK after stuck kat sana seminggu..yg best nyer...mamat tuh tak feel apa langsung, katanyer "aku (or izzit I?) shop jer kat sana"...hmm. Anyhoot juga ingin menyatakan thanks pada Henzi kerana belanja mkn, walaupon kuantiti terpaksa skit...demn sangat..if aku tau..aku ajak gi awal lagi..leh mkn besar lagi.

So Lakeview nih mengisahkan seorang pakcik black (Samuel L effing snakes on effing plane Jackson) nih...dia tak pueh hati ngan new neighbours all seriousness aku tak faham kenapa perlu over emo..saja nak wat issue..oh well, here's what me thinks.

Cita agak normal...mcm ku ckp kat Eda tadi-dimana dia warn aku pagi tadi(in which aku dah tgk earlier ehehehe)..this would actually make a great TV movie..but full length movie..agak waste of space...but even so, cerita nih ok..its good enough to entertain. Plot? oklah kot..kisah racism dimana logic jer kejadian2 camnih masih ada..aku rasa main good thing bout this movie is the Cast..Samuel L as usual sangat badass...sungguh cool..he can play a badass in his sleep by now.Patrick Wilson also did well..(tapi dia paling bagus dlm Hard Candy, perlu usha!) dan his black meat of a wife pon ok. Character mmg ada least nak kat last2 tau gak lah kenapa pakcik black tuh emo sangat.

All in all..jgn tgk wayang cause agak rugi, but if guna lain "kaedah" ku galakkan, apa2 this week...tgk Keanu mengkayu lagi wuhuuuuuuuuuuuu!

Monday, December 01, 2008

4 hari free day yg memenatkan

Rasa xnah aku bercuti lama jln round KL 4 days in a row...apa2 seronok gak ah cause jumpa member2 yg dekat jer actually tapi lama x jumpa (Baby Razz last i saw ya was wedding Che Pa 2 years back ok!), catching up with sorang kaki wayang yg selalu ikut aku dulu...tgk 3 movie..kalau tak 4..and attend a wedding yg aku sendiri tak ingat kewujudannyer..OH OH dan juga dibelanja orang mkn hebat twice!....terima kasih sangat...xoxo

Day 1

Bangun2 dah mikir apa nak wat...pastuh mula lah pesta call..dan oleh kerana semua bz (x salah pon cause waktu keje)...maka aku sorang lah berjalan2 kat kl..oh dan kerana dela selalu mention..aku pon gi lah Message badan...mind blowing sungguh..tambah part tiba2 dia sentuh my firm buttocks...tergamam sat...nak gelak pon ada.Then beli comic (as usual) dan fikir panjang nak tgk tak Twilight sesorang..luckily tak gi tgk sesorang.

Mlm tuh jumpa kawan lama x lepak dengan sembang pesal hopes and dreams(ayat poyo) kat McD curve sampai 1 pagi.

Day 2

Lepas Friday Prayers bawak the two Wildkittens (nuha and nisa) pi tgk High School Musical 3..yes HSM sorta suck really..too cheerful, happy2 lompat split yg sangat uuuughhh...tambah bila pray ke entah..kuar...ya allah everytime that Loser appears rasa nak Gauge my eyes out then juggle. She's thattttt annoying..kalau ler wujud manusia camtuh..brrr scary feeling...another thing..lagu tak best...HSM 2 and first one at least ada lagu sedap...kali ni zzzz...oh well at least Nuha enjoyed it..she was sooo expressive..ngan tepuk tangannyer, ngan pejam2 mata time lead ciumnyer..heh cute. 2.5/5

Yeah J.Hudgens spread lagi!

Pastuh jumpa Eda yg forever cool di Cineleisure dgn tujuan nak tgk Twilight, finally ada gak yg ingin tengok..tapi sebelum tuh sembang lama gak ah since show midnight.Then we're off to Twilight

Now Twilight was sooooooooooo effing boring!!!! least for me, and maybe my cuzz who was asleep!'s the timeline from what I remember ah;

p/s : semua ni dlm hati

First 5 min : This looks good.. so bleak and dark...wowowowowoow
10 mins later : Eh Eda dah tido?...okkk...tapi aku pon agak menahan nih..stay strong young man stay strong!
Another 10 minutes : Ok i love u i dont love u..this is getting boring...OH WAIT..BRA SHOT!...THANK YOUuuuuuuuuu
10 minutes more : oooh lookie Vampire with sparkling amazinggggggggg...sheshh.
10 minutes : Suci sangatnyer vampire nih...arghhhhh buhsan2 where are the kills! xda gigit2 pon arghhhhh stress stress!
15 minute later : Stress stress...nak kelar jari aku (aku belum tahap suicidal yeh)
10 more mins : ohhh orang jahat looks so amazing...kembangkan watak kembangkan watak!
5 more mins : Ohh baseball scene which leads to potential fighting it? no fights? oh come on people!
5 min : ok giving up now...tutututulululultututulululululululululu
Credits : tutututulululultututulululululululululu

In conclusion Twilight is mighty boring...the bad guys are cool though..and the baseball scene is nice..other than that...yawners. 2.5/5

Day 3

Hari bergumbira dengan Jurina..pi Alamanda dgn tujuan nak shop skit...tapi agak hectic since it's the first day of Grand Sale in which aku pon xtau pada mulanyer..but nothing to buy though..cuma kat Carefour (ejaan) jer lah kena beli bulb blow kat kitchen. Oh tapi dibelanja Syikin kat Pizza Hut!...yummmmms thanks a lot, seriously terharu skit...dah ler lama gilos tak jumpa contact pon jarang tiba2 dibelanja...moga kornyer Tadika blossom ngan hebatnyer fuh fuh. Fuh aku berjaya kat inaz FYI...kot.

But before that we went to see BOLT...wuhuuu, agak ok...starting was a bit slow for me..since aku tertido..ahaha letih sangat kot.But seriously luckily ada hamster tuh..dia sangat AWESOME with his never ending Awesomeness dan watak yg sangat sangat loonynyer...gila cool binatang tuh...if xda dia...confirm zzzs ...3/5

Day 4

Bangun dengan harapan malas gi mana2 dah..apart from umah akak since ibu dan ayah dah memanggil...tiba2 Elma msg kata pi tak wedding Nasir in which oh shit sangat aku bad at dates..DAN aku dah pesan kat E1 suh remind me...sedar2 dia dah balik pon dari wedding Nasiq..shhesssh..tak guna tul.Nasib ada Elma and Baby..oh oh takmo panggil Baby dah...dia drive sendiri ke wedding Nasir in which sangat for me kor dah grown..dropping the Baby ganti ngan Rocker Razz k? xoxo.

Then lepas abih and Elma cam teruja nak mkn Nachos yg R.R ada share dengan (ada share tuh menambah) pi lah SACC mall..fuh! sodappppppp...then again mmg tuh my kind of food...dan dessert dia is to live for (bak kata jurina)..sapa2 teringin gi Shah Alam moh ah attack tempat R.R..berbaloi...tambah the yummy cake..thanx Baby (nih last time aku akan guna sumpah!)

Cake Baby yg yummers

then the end.

Monday, November 24, 2008

The joys of being sick

I've been sick for like 5 days, Wed-Sunday, skrg dah ok..cuma batuk hebat..dan apparently ramai jer lagi tgh sakit..something in the air i suppose..jgn aku tukar jadik zombie udah.So kerana sakit agak hebat...weekend tak ke mana sangat..tapi actually sangat looking fwd to cerita korea tuh, di mana Dodo kata tamo tgk..dimana lagi last2 cancel jer cause mmg takder sapa nak tgk...ahh twilight jer lah gamaknyer, dah alang2 cuti khamis -jumaat nih (aku celeb thanx giving, ada turkey sekarang tgh pusing dlm oven) the joys of sakit? xda apa sangat..cuma layan movie2 yg tak sempat2 tgk lagi lah...dan oleh kerana aku masih moody, malas review panjang..mesra

Donkey Punch

Cerita soft porn, kisah paranoya?(ejaan) @ the sea where Donkey Punch was applied? and all hell break loose. Cerita normal..seen it done that..tapi scene Donkey Punch agak
interested nak tgk. But a lady(or slut) in the movie has a valid question..what's in it for the receiver? 2.5/5

The Substitute aka Vikaren

Cikgu Alien..nuff said. Boleh dilayan kerana agak lawak...tambah time dia kutuk budak gigi rongak sorang nih. 2.5/5

Midnight Meat Train

Serial killer on a midnight subway train.Agak hebat cerita nih dan sangat lambat aku tgk cerita nih...patut tgk wayang..rugi missed.Oh well 4/5

Sunday, November 16, 2008

She ain't the only one screaming

Smlm...asal ajak Ma'am Dels dan Moh..dul ED, juga mintak ma'am Dels ajak sesapa beminat...tgk Quarantine since aku standby depan pc sampai kul 2am tuk book cerita nih mmmkaay!Anyhoot...sedar2 Mils pon nak tgk wayang yg bertajut "wayang", for studies katanyer..dan elok lak both dkt Midval so apa lagi...beramai2 lah ke sana. But dengan bagusnyer and sooooo glad of it too, Mils kata nak tgk cerita hantu Joe, Smallville n...Mills pon join lah kitorang...what follows is one of my best movie watching moments! cause Mils pusing2 cam kena sawan kat seat..AHAHAHA best ah tgk kor ngan dels cuak!, serious cool...i've said it once and i'll say it again..i really really enjoy tgk orang cuak atau terjerit2 ikhlas tgk movie...i found it...therapeutic :P. Anyhoo thanks pada yg hadir dan menjayakan movie night full of pesta guling oleh milo,jeritan batin oleh dels, whimper from kecik dan the zzz's from Joe (nih entah apa2)

Ok to the movies!

Plot : A direct remake with minor changes of the movie Rec, about this chic Angela Vidal hosting a show bout Night Shift jobs. Nothing happens at first but right pass midnight , the firemen answer a 911 call bout some old lady going nutty in an appt. Trouble ensues...

Mereka yg infected di Basement

Verdict : Boleh tak aku ckp Quarantine is better dari REC? Firstly awek lead..though not as cute as the Latin one i bought Jennifer 1!2!3!4! Emily Rose Carpenter's more. Her being panicky and whining 24/7 is a much refreshing character than the bland cute chic in REC. Oh and the cast is better here too, we got Maya from Heroes (shocker there), Greg from Ally Mcbeal fame and Jay Rodriguez from the first Hostel and other minor character who played their role well.

Then there's the action...better than REC..slightly fast pace which is good cause REC sorta bored me early on, this one didn't.And take note that the last run up to the attic was really like some Zombie game you play and enjoy...those infected popped out everywhere!..hoho fun time..except for Mills cause dia tgh tergolek2 time nih...ahahaha.

Gore...awesomeeeeeeeeee....we got broken leg which decided to break more...huhuhu suka3..i know i'm sick.And lastly..the plot is more easy to understand here..but maybe that's more on "i don't understand spanish thing", but i do thing narratively Quarantine is better.

The bad..only one thing..the ending..was a bit meh..didn't shock me like REC, maybe cause I was expecting it but me thinks it's more on the last infected/big boss seems..meh. All in all...highly enjoyable..bring a screaming friend helps!

Wednesday, November 12, 2008

They never they?

Plot : Jigsaw legacy continues!

Verdict :

Aduh bro...smlm bz da..tak sempat nak buat havoc.Anyhoo berjaya dl Saw V, kualiti not bad, leh nampak ah..though some dark scenes agak susah but it's anyone interested dan dont care bout the darkness dl lah dulu. Ok enuff promotion + explaining.

Personally series V is the least like able comparing to the other ain't bad..tapi camner nak cakp..erm seen that, predicted that? Ha lebih kurang lah...I guess I needed new material from the Saw series by now. Everything is basically the same..I dare say, repeated plot. This time the ending didn't shock me at all which was a letdown cause selalunyer previously mmg ternganga kat ending..tapi kali nih..meh. Oh and lets not forget..the movie clocked in @ 1 hr 20 plus min..which basically is bad for me.

Gore? ...not bad..first scene was awesome but later on...meh. But I do love the group neck trap..that was moderately intense. Characters? Haaa, ok foreshadowing from the title above..characters agak...BONGOK?...the police dude should at least know how jigsaw works by now...but nooooooooo ignore all rules..shesh. As for the 5 victims..they're not exactly stupid cause lets face it..they dont know much bout Jigsaw to begin with..but they are all highly unlikeable, not feeling em at all eventhough Julie Benz! (Darla in Buffy, in which i didnt recognize at first) is one of those victims. Me like her..sigh.

Apa2...not shocking enuff but good enuff fun to last me for an hr and a half. 3/5

Mother F!

pls tell me this is NOT in their album....i know the audio sucks ke apa ke whatever...but pls pls pls pls DON'T

*post nangis bawah shower

Monday, November 10, 2008

Melayan Jurina

1. When you look at yourself in the mirror in the morning, what's the first thing you say?
>> gosh ur hot! <----muntah muntah muntah

2. How much cash do you have on you?
>> RM700.00 , cause aku nak bayar Credit Card aku nanti, ehsan Junaidi

3. What's a word that rhymes with "TEST"?
>> testimony

4. Favorite planet?why?
>> entah dan perlu ke?

5. Who is the 4th person on your missed call list on your cell phone?
>> eda, cousin ku yg rajin lepak ngan aku..kor cool

6. What is your main ring tone on your phone?
>> entah..random jer letak...aku malas buat lagu2..tapi if boleh nak lagu Rob Thomas

7. What shirt are you wearing?
>> baju grey dari Australia dan seluar aku leh freestyle

8. Do you "label" yourself?
>> i label myself as..horror freak fan who doesnt give a shit

9. Name the brand of your shoes you're currently wearing?
>> bata

10. Bright or Dark Room?
>> dark, pitch black

11. What were you doing at midnight last night?
>> tgk ugly betty dengan harapan nak gelak kuat

12. What did your last text message you received on your cell say?
>> ehehe nih takleh tulis..private

13. What's a saying that you say a lot?
>> lately...lucah!

14. Who told you they loved you last?
>> lama tak wonder im depress

15. Last furry thing you touched?
>> rambut aku..ia amat lebat

16. How Many Drugs Have You Done In The Past three Days?
>> haha lawaknyer soklan

17. How many rolls of film do you need to get developed?
>> tak perlu

18. Favorite age you have been so far?
>> 17

20. What is your current desktop picture?
>> diora braid

21. What was the last thing you said to someone?
>> itu najib..(af dan j.t akan faham)

22. If you had to choose between a million bucks or to be able to change a major regret?
>> i will no doubt go for the million

23. Do you like someone?
>> cinta suci (juga af akan faham)

24. The last song you listened to?
>> Katy Perry - Hot n Cold

Who was the last girl you talk to?
>> ajurina

Who was the last guy you talked to?
>> Rizal orang tua bongok

How do you handle stress?
>> buat dunno...tapi kekadang jerit dlm kereta..ada lah beberapa kali pernah wat

Do you think best friends can be replaced?
>> heck no...NOI the best...she has proven herself lots and lots of times

Who was the last person you called?
>> noi..haa see

What does the oldest text message in your inbox say?
>> msg bday..aku rasa jaa nyer

What was the last song you sang out?
>> Metrostation - Shake It

Do you have any nicknames?
>> ada beberapa..semua aku tak suka

takmo tag sesapa
tapi if rajin persilan..aku kat office tgh buhsan...nak review bond takder nak review lah...

Quantum of Solace

agak so-so, xleh lawan Casino Royale though...action tak berapa hebat..starting2 pon dah agak blah bagi aku...BUT, at least kali nih ada sambungan dari previous installment..dulu2 bond starts with a clean slate every new movie..nih confirm sambung..annnnnd jamin akan sambung lagi...another thing ada character developement for bond..and speaking of bond..hmm kor macho..maka aku jeles.Then we have the doomed Ms Fields yg sangat cute..suka3.erm that bout it..all in all..ok lah kot, oh dan bond didn't bone Olga...hmm impressive.

Thursday, November 06, 2008

Halloween Baby!

Yeah am 6 days what..aku duk tertido jer kojer, sampai hapah movie tak tgk...tapi tv series masih sempat :). N'way Halloween was fun..initially me didn't want to participate in the day party (office party) cause didnt have time to buy anything, I was THAT bz, then AF came with his Darth Vader helmet! kor cool sial!..kudos and xoxo (minus the kisses), though it aint much, the effort IS there unlike other team members who konon abih "cool"...AND most important..i had a laugh following the dude trick a treating...NOW THAT WAS A BLAST..i laughed till i was in tears, and not just once...loads and loads of times

OH OH then the infamous Storm Troopers scene, where the ones who was in day shift that day wore Af's Darth Vader Helmet..the outcome was hilarious! And at this point I laughed for like 10 minutes non stop...seriously...ask Af..aaaahhh fun times..fav pic gotta be the one showcased below..eyes censored due to loads of reason.

After that me quickly went to Midval grab some props for the night party..which the lovely single Dela invited.And what a surprise after much search, i finally found what I want in a ladies accessories store...I was like eh?..don't worry though i didnt buy makeup..then me rushed to TGIF Curve.Sampai2...everyone took their time figuring out what i came was...until I point to the obvious...Dela got it first..surprisingly (ur not that bimbo after all eh?) then the other followed suit. Thank god gak cause tak, gila fail. And also macho points to Razli for getting "it" by just watching the pix...tak sangka..benda kor taknah jumpa pon kan? ke?

the ladies had fun

Anyway I had a blast there..oklah..better than i expected..everyone was cool,being the shy one (acewah) I wasn't left out.So me end there lah k. Again thanks time me come as Mic Myers k...aku try sedaya upaya..

Ok movies semperna Halloween, gonna make this fast.

Zombies Zombies Zombies

Suprisingly..aku suka nih lagi dari Zombie Strippers...maybe it's cause of the camp factor..dan juga pimp tuh lawak gila dengan back hand dia. I really didn't take this movie which maybe why i kinda like it.the only thing is,the ladies here didn't pull a Jenna Jameson in Zombie Strippers...bummer!oh dan near the end it got too dumb for my also didnt help that the actress all looked bored. 5/10

Return to Sleepaway Camp

Sucked..the end.

ada..lagi tapi oleh kerana short term memory ku lupa lak..demn..anyway..later kiddies!!

Tuesday, October 28, 2008

Feast 2


Friday, October 24, 2008

What Shall i go as this Halloween?

Guess wat halloween party..well like sorta a party..but there's a competition for best costume...dan wohooooooo am stoked!...bergenang air mata...dah lama teringin join in halloween fun, excited nih. But what can i go as?

First choice was definately abg ngah Michael Myers XOXO, quite easy...cari mask cat putih..buat rambut serabai..pakai jumpsuit. curik dari cleaner and walaaa!...abg ngah!..but would people know? that's the question..karang orang ingat aku random janitor lak..agak purkie..

Next one..mungkin Jason...tapi manakah nak carik Hockey Mask???...badan dah sama besar...boleh lah kot..cuma kena shred baju skit kot...baru ada look...but dibanding ngan abg ngah!...nih lagi kurang popular in general

Kalau mungkin orang nak kenal pon...maybe fred krueger...HOWEVER...struggle weih nak buat effect muka terbakar..the glove senang..merata2 jumpa..or maybe i'll come as my all time fav movie...Ghostface in Scream...hoho...datang office CONFIRM sekor tak kenal sapa dlm hood tuh..dan buat bisu...hohoho..tambah cool..

What else yeh? i thought of paling easiest nih...come as Invisible Man, takyah datang terus!!!!! AHAHAHAHAHAHA..

Cam x-men character cool gak, but again..generally unknown..unless Cyclops/Wolverine but rather come as Havok...but wearing thights?? GEEESH, tuh satu masalah lah..kalau bod aku cam gym dudes takpa gak.

Or maybe i'll come as someone in office, like this old man in front of me, he has a big ass mole...BUT...mampus kena pukul esok lak.aiyayayayaya how how...

maybe last resort is come as Dels Ahmad, tapi kena banyak practice scary face depan cermin...

Oklah tuh jer...cant wait for next week, XOXO (not the tv yeh..ada inside office joke)

Tuesday, October 21, 2008

Me want Prom :(

Me wish me prom was like this..bertema yeh..bukan dipenuhi then again aku xda prom..yg ada pon some pointless singing on stage sessions...bore bore bore bore bore...

btw cerita nih menarik...agak cool..semangat horror comedynyer ada lah gak cam Shaun of the wasn't really entirely THAT funny..but it works lah gak. 6/10..sesuai tonton di jamuan birthday sesapa.

Monday, October 13, 2008

Sambungan TV

Yeh! Leh start pesta DL dah...account reinstated..but....mahal lak...atas alasan dah agak rare...apa2 pon jgn sampai rm50 dah..mmg aku kembali ke torrent.Anyhoo Finally..i repeat, finally dpt tgk Supernatural, Ghost Whisperer yg aku sangat sangat tertunggu2...

Supernatural started off really really cool, sangat pelik dan darker dan usual...this show has really really progress, Season 2 dan 3 finale gila gila best...dan my fav episode masih ep cam Assault on Precint 13th tuh. So skrg Dean's back...aku agak groan lah gak..but it's expected...Dean for me is the main man in the story..he's the man and he rules!...tapikan penambahan plot kisah angels nih agak...HISH...but xpa..for now aku still masih bersabar..and i still don't think that thing is an angel..apa2..pretty good premier ep.

90210 ku usha hanyalah kerana dulu dulu dulu dulu ku minat ya amats watak Kelly (Jeanie Garth) dan mmg aku follow pon...hey it lasted 10 seasons!...that's pretty good for a teen romp tv series..anyhoo...cast baru totally different...dan agak ok..Silver cun..cun cun cun..sila perhatikan dia..dan suprise suprise...Kelly ada!...dan juga Brenda (nih paling terkejut actually)...hmm cast baru solid...but paling aku puas hati...parents the core cast tuh...cantik :D...a step up gak ah dari yg dulunyer tuh..entah apa nama dah lupa.But as the show progress...agak typical dah dan seriously most of it cam recycled plot...HOWEVERRRRRRR...ep baru best...ada kelainan.

Melinda Gordon is back!yipeee...last season she left us with a lackluster ending...buhsan gilaaaaaaaa...starting dah best...tapi finale..haiyoooo.Skrg ada new addition..ganti Prof Payne (darn it!)..first ep agak slow...dan kurang drama...but ada hint yg foreshawdowing Jim mungkin/bakal mampus...noooooooooooooooo!

Chronicles of Sarah's a followup to T2..sebelum Rise of the Machines..mengisahkan...John pi ahead of time with mom plus a hot looking Female Terminator acted by the ever cool Summer Glau (dia ada dlm Firefly dan Serenity), cast is great except John Connor himself...jambu sangat weih!..plot not bad ah..bley layan...terminator pon well made..tak secorny aku expect (cause its a tv series)..dan season baru tiba2 ada Shirley skit.

Heroes skrg dah mix feelings..after taste lepas season 2 masih terasa pahitnyer...dan Maya masih hidup...hish!...season opening started pretty cool with some sorta cool new editions...but some dah mampus..gila senang, (awek si Sylar mkn tuh hot weih!!! kenapa tak kembangkan watak dia!)then tiba wujud drama Bold and the Beautiful.."im ur mother..WTF!"...hish..pastuh ep 3 dan 4 dah cam ..hmm lalalala..kurang menyengat dah...aku rasa mainly cause ramai sangat dah mampus's ok to kill core cast...tapi tiap2 season cam 2-3 core mampus apa ke hal...i want Isaac back!..dan whatever happen to Nikki's maha poyo niece? Fix the series fast!

Ugly Betty pula seperti biasa...lawak...leh layan aku masih melayan yg nih dengan penuh tenang...tiap2 ep ada jer adengan aku leh gelak kuat...tahniah..

and what bout ANTM...kali nih better dari last season...far far better...photoshoots are awesome...Tyra and co dah tak bongek dalam pemilihan sapa eliminated..dan paling penting...kali nih banyak lawa...dan still ada in competition...that's a shocker...aku suka Marjorie...tapi after ep 2 suka gak either 2 for the win!..Mckey pon ok..

aku juga ingin tgk Dexter dan Reaper atas recommendation rakan office...tapi..tunggu lah dulu..unless sesapa ada dl :D, aku juga nak tgk Fringe tapi kerana ada manusia over poyo maka aku cancel..yes,kejadiaan seperti ini boleh berlaku

Monday, October 06, 2008


Ok tiba2 semua kuar serentak, tv sekarang gila best...list ehem mendl berjela2...nearly every day ada benda kena download..TAPI semenjak last week kena put on hold sat..hanya kerana account aku dah expire..dan orang selalu reload tuk aku cam hilang (beraya kot) terpaksa lah, ehem..menorrent...dimana from what i understand..dah diganggu oleh tmnet, which kinda make sense cause GILA BABI LAMA NAK DL satu benda HISH!.anyway cam 2 months back ah...sekadar tgk Project Runway ah kot..setakat nak layan was ok..but aku takder lah excited lompat2..mungkin episode drag queens lah kot yg paling shocking...and FUNNY.So here's a rundown on what i'm watching/or need to watch..

First up, sekarang nih aku obsess ngan show nih...tapi slowwwwwnyer nak download...ARGGHHHH, tapi me like's an Australian version..yg American dah abih dimana aku sangat puas ngan pemenangnyer - Holly, aussienyer version...ladies agak outstanding...which me like...but fav adalah Sara, but me dont think she's gonna win..xpa ah Shanina will do also..belah laki ku suka Tom..he has the versace guy look...very classy.?Insert is Sara's pix...teka derang dubbed her cam sapa (seorang pelakon america)

Then of course me still watching JDMA dimana actually dah tahap whatever...sama cam ANTM gak ah..tapi awek2 dlm tuh tak salah pon usha kan..Fav still Crystal Truehart, dan latest Fav is Xian..ha perempuan nih cun sial



Then we have Survivor Gabon..baru start...not bad for a thinks it'll be hard to beat the last season AND China but tgk jer ah...jgn boring cam...erm b4 China udah lah...setakat nih takder fav lah kot..Paloma seems cute though..hmmm mungkin Bob ah...ok aku menyokong Bob, seorang pakcik kekewl

Next..still running good nearly every season TAR..yg aku baru dapat tau semalam dan baru tgk 2nd ep tadi...i missed the first ep, phil masih boring dan tiada charisma..where is jeff when need him..or at least Razli.Anyhoo this season aku agak rasa ok ngan cast...mainly cause semua cam average joes...xda beauty queens, actress, spokesmodel blah2..(hint2) especially like Team Ibu dan Anak...seriously rooting u guys...kuar awal pon tak kisah..i'm a sucker for team moms! (kecuali season mana entah yg tak abih2...we're nfl wifez), ep tadi juga aku tgk seorang laki yg penuh emosi dimana aku rasa nak gelak gila...pelik sial...dan juga wanita2 perasan hebat...i'm all for girl power..tapi tak yg seover miker nih.."we dont need men..we rule..blah2"..ha tgk separuh jalan...PESTA BIMBO...padan muka 10x...aduh seronoknyer aku tgk team nih crash and burn.

teka which one team bimbo (obvious actually ahahaha)

TAR asia, kalau korang perasan..aku actually emosi skit ngan cast season nih...semua celebs..poyo sial...tambah dari thai...occupation sana semua beauty queens ke??..tapi after 4th ep...last2 aku gelak ha ha gak ah...season nih susah gilaaaaaaa!...sumpah susah..i don't want to be in their HAHA (nelson simpsons)...dan for the record..aku memula tak suka team ida nerina dan heiress tuh...tapi setelah tgk lama lama...walaupon mmg derang gedik/acting least they had fun...yg lain semua veins popped jer memanjang...oh dan team india dah lesap HAHA!

hmmm actually kena tido...esok kojer pagi kul 6...adeii...aku continue kelak..mesra