Friday, December 12, 2008

The Day My Ass went Numb

Nih lah akibat tak amik tau holiday2 di Malaysia, kuar2 tadi dah excited dah, siap bangkit agak awal dari norm. Siap2 kuar2...nak kat sampai road stretch Midval, ha amik kor!...jam cam sial.Ticket book 4.20...jam dah 3.30p.m damnit tul..sesungguhnyer tak sempat tgk En. Keanu...tapi cuba gak.Sampai2, tempat parking...amik kor lagi! JAM!..hish..masuk parking lot...JAM!..ada lah tawaf 5 kali baru jumpa parking spot..tuh pon kena sumbat (tak caya tanyer Mohdul), then call Eda tanyer pehal banyak manusia...then baru lah tau B'day Agong...cissssssssss (dlm cis tuh gak aku sedih gak ah..lama tak layan holiday malaysia..sigh)...then gi Q, hmm agak panjang but manageable, maka dapat ah ticket 6.40..dan maka tgk gak ah aku The Day the Earth Stood Still



Plot : End of world, Jen Connelly cuba persuade jgn letupkan..abih cerita.

Verdict: Firstly aku nak ckp seat aku gila sakit..sempit!(hence the title) nasib cerita tak selamat LOTR...kalau takkkkkk....

Anyhoo...it was ok..I guess. Yg pasti..this role IS for Keanu..kekayuan dia mmg diperlukan tuk watak nih...tapikan...aduh lineeeeee...sapa ler tulis nih.Jennifer Connelly pon ok...tapi anak Will Smith tuh...aduhhhhhhh annoying nyer watak kamu!...kalau aku jadik Klaatu (Keanu) mmg aku letupkan earth dan dan tuh. He's friggin annoying..but kalau kata mmg watak meant camtuh..berjaya ah gak..he got on my nerve. OH Kathy Bates dan John Cleese berjaya!

Jln cerita?..ok..got boring somewhere..but it was good enuff, msg dapatlah kot..we need to change. Tapi personally how Klaatu was persuaded to or not to (konon abih suspense lah) whipe us humans...agak meh..senangnyer...kalau aku sesungguhnyer i won't buy it.

Satu lagi aku agak meh...effect dia..though actually cun..bagi aku I need more..asap2 terbang tuh sangat normal..tambah tak nampak sangat apa jadik kat the humans bila in the path of these things..lagi aku rasa demn I need more.Oh apa2 an ok flick..leh dilayan walaupon bontot dah sakit hebat

12 Comments:

Che underscore Lee said...

ni remake kan?

Klaatu Verataa something2 hehe..

p/s: not bday agong, bday HRH Sultan Selangor je

reza said...

aah, tapi xnah tgk original nyer...

Ed said...

oi,
birthday sultan selangor la...
hehehehe...

muvi ni just ok ok jer... cause i expected more... huhuhu... dan aku masih tak paham naper tiba2 the whole world frozen in time. totally stood still. apa sebabnya? ke aku yg bimbo sangat eh? heheheh!

Che underscore Lee said...

ok saje nak post sebab ko nyer word verification REMPOLOT

fani pliss

reza said...

agong sultan wats the difference ma..(actually mmg ada)

kan dah discuss arituh..aku rasa derang suh start fresh..suci murni (munek jgn perasan) balik

izar..sayang tak rempalat

fadz said...

the original was better in depecting "the message". tapi aku suka "updated" versionnya yang cuba tidak mengutuk agama lain sebagai "down grade" kepada nasrani. John Cleese is simply the best part of the movie. Tetapi simbolisme saintologinya kadang2 terlalu.

reza said...

tak tgk original..tapi sangat sangat setuju ngan adengan John Cleese..lupa tulis leh?..aku rasa dia ckp jer leh wat aku ubah fikiran...and not that crappy kid dan maknyer

Ed said...

da tgk resident evil degeneration? scene kapal terbang crash kat airport agak cool... hehehe... i love it... my fav kat dalam game RE3 ada dalam movie ni, Leon & Clare Redfield.... actually movie nie sambungan jalan cerita game RE3... kan best kalau ada jill valentine... she's supercool...

well, at the end of the day... mungkin aku sorang jer suker... cause aku penah main game RE3 sampai complete... huhuhu....

reza said...

hangpa x tido gi? sibuk sangat yeh..practice catwalk tuh belah pagi lagi elok kan..

anyhoo..aku tak tgk lagi..mungkin esok..nasib kor ingatkan..lupa..tapi aku dah tgk Joyride 2...mengecewakan

dan ur not the only one that finishes RE3

fadz said...

crappy kid for sure.. kesian anak will smith.. but rengekan minah kecik War of the World is far far obnoxious.

best kid in a blockbuster movie: check out JAWS, budak yg selamba dan cute dan pandai amik hati ayah.. dats my kind of boy.

Reza said...

eh tapi aku suka lak dakota..hehehe
budak jaws mana nih...anak 2nd dia tuh ke?..boleh lah kot..malangnyer wataknyer kena telan dlm Jaws the Revenge..eheheh

Ed said...

wah... kau jugak complete RE3??? best... ada kawan... bila diorg nak keluar RE pc platform lagik ek...

btw mlm ni b4 tido nak tgk unearthed... walaupun kau kata tak best... tapi... layan jer la... huhuhu...