Monday, October 13, 2008

Sambungan TV

Yeh! Leh start pesta DL dah...account reinstated..but....mahal lak...atas alasan dah agak rare...apa2 pon jgn sampai rm50 dah..mmg aku kembali ke torrent.Anyhoo Finally..i repeat, finally dpt tgk Supernatural, Ghost Whisperer yg aku sangat sangat tertunggu2...



Supernatural started off really really cool, sangat pelik dan darker dan usual...this show has really really progress, Season 2 dan 3 finale gila gila best...dan my fav episode masih ep cam Assault on Precint 13th tuh. So skrg Dean's back...aku agak groan lah gak..but it's expected...Dean for me is the main man in the story..he's the man and he rules!...tapikan penambahan plot kisah angels nih agak...HISH...but xpa..for now aku still masih bersabar..and i still don't think that thing is an angel..apa2..pretty good premier ep.



90210 ku usha hanyalah kerana dulu dulu dulu dulu ku minat ya amats watak Kelly (Jeanie Garth) dan mmg aku follow pon...hey it lasted 10 seasons!...that's pretty good for a teen romp tv series..anyhoo...cast baru totally different...dan agak ok..Silver cun..cun cun cun..sila perhatikan dia..dan suprise suprise...Kelly ada!...dan juga Brenda (nih paling terkejut actually)...hmm cast baru solid...but paling aku puas hati...parents the core cast tuh...cantik :D...a step up gak ah dari yg dulunyer tuh..entah apa nama dah lupa.But as the show progress...agak typical dah dan seriously most of it cam recycled plot...HOWEVERRRRRRR...ep baru best...ada kelainan.



Melinda Gordon is back!yipeee...last season she left us with a lackluster ending...buhsan gilaaaaaaaa...starting dah best...tapi finale..haiyoooo.Skrg ada new addition..ganti Prof Payne (darn it!)..first ep agak slow...dan kurang drama...but ada hint yg foreshawdowing Jim mungkin/bakal mampus...noooooooooooooooo!



Chronicles of Sarah Connor..it's a followup to T2..sebelum Rise of the Machines..mengisahkan...John pi ahead of time with mom plus a hot looking Female Terminator acted by the ever cool Summer Glau (dia ada dlm Firefly dan Serenity), cast is great except John Connor himself...jambu sangat weih!..plot not bad ah..bley layan...terminator pon well made..tak secorny aku expect (cause its a tv series)..dan season baru tiba2 ada Shirley Manson...eh skit.



Heroes skrg dah mix feelings..after taste lepas season 2 masih terasa pahitnyer...dan Maya masih hidup...hish!...season opening started pretty cool with some sorta cool new editions...but some dah mampus..gila senang, (awek si Sylar mkn tuh hot weih!!! kenapa tak kembangkan watak dia!)then tiba wujud drama Bold and the Beautiful.."im ur mother..WTF!"...hish..pastuh ep 3 dan 4 dah cam ..hmm lalalala..kurang menyengat dah...aku rasa mainly cause ramai sangat dah mampus kot...it's ok to kill core cast...tapi tiap2 season cam 2-3 core mampus apa ke hal...i want Isaac back!..dan whatever happen to Nikki's maha poyo niece? Fix the series fast!



Ugly Betty pula seperti biasa...lawak...leh layan lagi..so aku masih melayan yg nih dengan penuh tenang...tiap2 ep ada jer adengan aku leh gelak kuat...tahniah..



and what bout ANTM...kali nih better dari last season...far far better...photoshoots are awesome...Tyra and co dah tak bongek dalam pemilihan sapa eliminated..dan paling penting...kali nih banyak lawa...dan still ada in competition...that's a shocker...aku suka Marjorie...tapi after ep 2 suka gak Sam...so either 2 for the win!..Mckey pon ok..


aku juga ingin tgk Dexter dan Reaper atas recommendation rakan office...tapi..tunggu lah dulu..unless sesapa ada dl :D, aku juga nak tgk Fringe tapi kerana ada manusia over poyo maka aku cancel..yes,kejadiaan seperti ini boleh berlaku

12 Comments:

Riezal said...

aku suker.. Heroes.. dgn juga sarah michele gellar.. im her no 1 fan.. lalalal xoxo

Reza said...

balas dendam yeh bang

Che underscore Lee said...

wahh 90210? hmm.. good luck! :P

reza said...

why yar...dont get it

Ed said...

reaper ok la... ok ok jer... boleh layan... best sangat tu tak la... at least tak mencuba sangat... dexter... wohoo... mcm best... aku da tergoda nak beli dvd set dia aritu... da season 3 rupanya yer... hehehe.. fringe mcm cool.. tapi siapa yg over poyo tu? aku tunggu dvd set jer nanti kot... btw, cuba usha true blood... mcm best...

reza said...

tak kira, nak tgk gak reaper ngan dexter...premise nampak cool...fringe tuh..ada lah..kor tak kenal actually...nanti2 aku cerita..

true blood..ada dengor..banyak adengan juga aku dengor..tgk lah..bila kurang benda tuk dl..aku carik benda lain lak

Dela said...

oh hi ed. ko dah leh mintak phone no aku. :P (tu pon kalau reza citer kat ed)

Ed said...

huh? apakah?

reza said...

ada story agak panjang...satu hari nanti aku cerita

Che underscore Lee said...

reza... 90210... x ingat ke? ayat2 status2 default...

xmo slow sgt pliss.. aku tinju kang

Reza said...

ooooooooooooooohooo
okok lupa
okok...that freak

** JuNe tAnG ** said...

oh i forgot to tell ya. when i kat houston tu..i watched 1 ep of Ghost whisperer. crita tu kat big ship...kinda good though & that girl preggie....hmm...the lead actor munya bb....cun la...XOXOXOX