Monday, April 11, 2011

Bangang on a whole new level


Last week aku pi training kat KL, on Friday training abih awal as expected..so dengan gembiranyer aku lari ke Curve sorang-sorang, dengan niat nak tgk wayang...tapi rerakan xda sorang pon yg free..in which tak salah miker pon...keje kot..Curve kosong!..syok!..tapi pawagamnyer xda apa hot pada time aku sampai..Source Code lak tak tayang situ..pelik..so lari lah ke OU sat...ha sini banyak showtime skit...dan tgk lah aku Source Code..puas..kemudian tgk jam...ada banyak masa lagi sblm aku jumpa member yg janji nak hangout sat mlm kang..so tgk lah Dilarang Masuk atas desakkan kawanku months earlier di Uni dulu yg mengatakan aku confirm akan suka cerita nih...dengan suka hatinyer aku pon tgk ah cerita nih....dan MASYALLAH bodoh bebenor cerita nih!!!!!!!

Kawanku yg recommend nih pelakon film nih...so, padan lah dia recommend gegila (aku yg bangang benor tak sedar)..ayat dia cam "ko kena tgk..kor suka cerita camnih"...and I really did trust his judgement..due to the fact dulu kat uni dia rajin tgk DVD or wayang ngan aku...and he definitely knows what I like. So the movie...entah lah..aku rasa bodoh gila..aku xdalah nak review film Malaysia sangat unless really-really good (Hantu Kak Limah)...cerita yg bagi aku pfft (Mehrong) aku malas nak jot down sangat, tapi cerita nih gila aku tak maafkan...nak dekat sama bodoh level bangang dia ngan Mistik dulu...and what made it worst..aku masuk-masuk, duduk..tgk-tgk minah x reti belakon from Lagenda Budak Setan is in it...fuckkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! I should have done my homework...she alone could have made me stay away from this movie IF I've had the smarts to checkout some info on this movie earlier.

And yes in here she still fails, yg lain..did fairly well lah kot..the sexy chic was fine (acting wise but honestly she is pretty sexy)..so's the specky dude (maaf aku couldn't be bothered nak ingat nama watak miker)..azma? (bwahahah!)...oklah kot.Oh baru teringat..the psycho FAIL gak!..it's probably the material he's given agak thin...tapi yeeeeesh! tak berjaya langsung! Another ok thing bout the movie is the editing style..not bad BUT! by halftime it was really overdoing it.

Movie nih bagi aku lah...really trying hard to be artsy fartsy...with the weird ending and all (which didn't work! for me)...yang peliknyer they tried do be different tapi part terkejut semua giiilaaaaaaaaaaaaaa typical...ngan sound effect over kuat nyer...pfft..decide lah dey!..

The movie pace was damn slow!..sampai tertido aku dibuatnyer at one time, but in a way I did appreciate it cause tak banyak movie even international yang terus go for the killings...this movie took it's time..tapi if nak wat citer camnih kan...bagi lah ending hebat!...nih tak!..lagi aku WTF happen ada lah!..ke aku tak fhm ending..eh xda xda...mmg ending cam gampang...so ikhlas lah dari aku...avoid.

Oh and did I mention yg Source Code not bad?..see that instead.

11 Comments:

Anonymous said...

ko tak suke ko bleh belah la wei!!

reza said...

Tried, but I kept coming back...

Jaja Sasa said...

eh anonymous.. kalau berani letak ah nama sebenar.. ape hal marah2 org komen filem di larang masuk...pendapat dia..respect ah sikit..

reza said...

aj u mmg macho la...
hahaha

eda said...

Hmmm...ni lah dia ur first ever hate comment? ahahahah..Anonymous dear...It is reza's blog..his territory..ko lah pegi blah! apa kesssss....U review ur movie at ur own place la weih...plus..u should state ur name...be brave enough la bro/chicka...whoever..

and reza...hahahah I guess..u should review on Source Code more than No Entry..heheheh

reza said...

agaknyer lah...local filmmakers overly sensitive kot..oh well

TeratoMan said...

Word Verification kat bawah adalah: shbriona

HeHe, Isma baca tak entri ni?

reza said...

u always get the best word veri...kecewa..
as for isma...aku rasa yg first comment tuh isma ..logic?

teratotech said...

Babe, I want u to write an article for me. Boleh tak?

About the incoming to torrent movie: Tunnel

TeratoMan said...

Ah terkomen pakai company punya plak. Well, at least nampak mcm official. :p

reza said...

xyah minta kebenaran...go for it young man