Friday, March 10, 2006

SEE...! :P

Which of these Oscar® wins made you the happiest?
Votes
Crash for Best Picture 534

(20.6%)
Reese Witherspoon for Best Actress 379

(14.6%)
Philip Seymour Hoffman for Best Actor 367

(14.1%)
George Clooney for Best Supporting Actor 334

(12.9%)
Ang Lee for Best Director 314

(12.1%)
Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit for Best Animated Feature 275

(10.6%)
Rachel Weisz for Best Supporting Actress 186

(7.2%)
March of the Penguins for Best Documentary 99

(3.8%)
Other 83

(3.2%)
Tsotsi for Best Foreign-Language Film 23

(0.9%)

A total of 2594 votes were collected.



IMDB tuh....membuktikan bahawa kemenangan crash bukan the MOST upsetting win ever...emphasize on the most pliss

6 Comments:

. : obesiti perkapasiti : . said...

so iizar..in anyhow crash deserve t win kan kan..and to me it was not upset result at all sebab cam ang lee memang something..LOL

Che underscore Lee said...

perlu ke nak rujuk IMDB gaks? Banyak je movie2 dalam review IMDB giller babas gempak tapi bile tengok cam haram jek.. Ade yang rating rendah je, tapi best gilos citer dia.. Sasah dalam IMDB tu nyer poll siapa yang mengundi je, siapa yang tak mengundi diterima pakai ke pendapat dia? Cuba ko carik mana-mana gay forum, confirm diorang akan vote for BBM hehhee.. bleh ke teremo plak ni?

reza said...

duhhh dah tentu inspiring movie for gay menang walaupon betapa hebat manapon cerita lawannyer...nama forum gay...tak ke prejudice gak namanyer tuh

Che underscore Lee said...

tu la aku cakap...
ko based on IMDB confirm la diorg akan agree dgn Crash kan..
Kalau gay forum confirm la BBM kan..
Different crowd, different taste la..
Beauty lies in the eyes of the beholder.. BBM still a winner for me!

reza said...

BUT! at least imdb is global....ha haaaaaa how u answer that now tell me...who knows entah2 ada yg gays suka crash mana tau

. : obesiti perkapasiti : . said...

hey i'm gay.. i,love crash..and so happy to see crash win.. hey vote aku boleh pakai tak?