Monday, January 07, 2008

Mulberry Street ; one of the 8 horror film to die for

Baruuuuuu jer abih tgk cerita nih...and I was in a way impress.Teruja terus nak letak dlm blog sebelum tiba2 lost interest (my habit) ataupon short term memory kicks in.Mulberry Street ialah salah satu movie dari 8 films to die for 2007, aku baru teringat nak carik these 8 movies..so far got two..but yg nih mmg aku agak impress..a definate step up from 2006 entries..yg majoritynyer gila snorefest..Penny Dreadful?Unrest?...



Mulberry Streest budget was 60K (eh ke aku merapu?) if not mistaken...and the outcome look great!antara sebab aku impress ngan cerita nih..Plot mengisahkan Manhattan diserang tikus2 ganas yg membawa sejenis virus dimana once bitten...miker2 nih akan bertukar jadik wererats ( :D ) ok sounds dumb I know but it was seriously beautifully done..and by beautifull i meant red eyes, rat's teeth and claws ( i know im sick)...



The flick is obviously inspired by 28 days later,the style and the crazy ass people went berserk, hence its a no brainer that many people pan the makers for being unoriginal..however I beg to differ...this flick stands on its own...the shots are seriously amazing for a low budget movie..the chaotic streets?awesome..and the best part bout this movie is..the acting...sumpah acting superb! by all! and suprisingly...aku suka all characters..semua lah aku melayang2 kaki suh go to safety.



Bad? Pacing agak slow, tapi understandable cause aku dapat rasa build up tensionnyer.Then the ending..aku cam emo apa jadik kat one of the characters.Apa2 Mulbery Street bagus , good movie to start the year..!

7 Comments:

Siberkop said...

Ko ni mmg suka citer2 binatang mutant ker nyah? BINATANG!

Jgn lupa citer raksasa weih!

reza said...

aku global...janji horror

aku tgh tunggu wereparrot jer sekarang

Che underscore Lee said...

wereparrot?? ahaha fani pls title..
nape tak buat werepenguin ke.. weresnail ke.. werearmadillo ke..

reza said...

werepenguin <---YG NIH TENTU LAWAK GILOS

milo boyd said...

semalam aku tgk i am lagend..aku melompat2 atas sofa..menjerit2 dan menyorokkan muka dalam baju..menghisap hampir 10 batang rokok sepanjang cerita..aku stress..

aku btol2 benci citer2 binatang mcm tu..jangan ajak aku tengok cloverfield..aku tikam kau nanti!!

jom tonton abg johnny..(tarik2 baju dan laga2 bahu kat ko)..ahaks

reza said...

takmo abg johnny darls, aku cam mual tgk cerita2 camtuh dah...tambah musical..haiyoo..

anyhoot tgk lah cloverfield!!!!!!
huwarghhhhhhh

milo boyd said...

nampaknya kita tak sehaluan..sudahlah..kita putus di sini saja...hantar aku ke umah mak bapak aku..now!!!