Wednesday, July 30, 2008

That post that day

Someone asked me recently, "rajin kor gi G sesorang?"..tapi kenapa lak tak rajinnyer...kena ker berteman..sorang2 lagi syok kot..leh kena goda tanpa orang lain tahu(kan jaa wink wink,true story yeh..tiada jambatan terlibat).Sorang2 lagi tertumpuke goal..dan pastuh if aku gi mkn KFC atau McD kat bawah takder orang bebel kat aku...suka hati aku lah kan..aku lapor.

Lagipon aku fikir if lah aku ajak any of my friends..memacam scenario leh terjadik.

Dela :

Di Spa;

Aku - Lega kan dels kena urut
Dels - Aah lega seluruh badan. Minyak apa derang guna yeh.
Aku - Kelapa kot
Dels - Kelapa? Kelapa yg mana? Sbb..Air kelapa buat minum lain dengan yg buat santan, buah kelapa minum pokoknyer pendek kalau untuk buat santan pokok kelapanyer tinggi.
Aku - Kor kuar sekarang!

Joe :

Aku - Jom naik yg basikal lak
Joe - Aku takmo! kor lah bawakkan!aku malas drive!..aku datang sini nak bercuti!
Aku - Huh?

R Curls :

Aku : Aku naik treadmil sejam selalunyer ..moh teman?
R : Eh jgn Reza, naik lama2 nanti kor cramp pastuh susah nak drive..kalau aku idak lah sampai sejam. Lagipon aku tgk tempat nih eerie skit lah.. kenapa kor datang G sini?Aku dengor area2 nih banyak drug addict, ada lah sedara aku ckp blah3...
Aku : Baik kor takyah bergym lah abg oi.

Leha :

Tgh bertreadmil

Aku - Weih kor ada dengor tak statement dela kisah kelapa tuh? gila bimbo..tak hingat aku gelak..berderai aku..sampai balik umah pon aku masih menangis dan teringat2 lawak dels yg awesome tuh. Santan ngan kelapa minum beza laaaa!..hoi..leha? lehaa?
Leha - Eh sorry aku tgh usha mamat hensem tuh..lemoc gila.
Aku - Celaka kor..beria aku cakap panjang2 kor usha manusia kiri kanan lak. Bkn ke kor selalu WOW dulu nak nyatakan ada manusia kor minat lalu
Leha - Baiklah...WOW!
Aku - Bitch

Cyber :

Tgh Sembang ngan Boink

Aku - Eh Lyn, nak claim tuh minggu nih..dah makan ker?
Cyber - NYAHHHHHHHH!! apa u wat sini..kata nak teman i treadmill lama2..ala2 u Brown Bear bitch tul lah..janji nyer kat sauna nanti kita meet up yeh..XOXO
Aku - Dlm hati : celaka.....

Smallville :

Aku - Jom try dance class lak, aku dengor effective.
Small - Takmoooo, aku nak try yoga...sangat berguna tuk masa hadapan. Leh buat persediaan di kama..eh forget it.
Aku - Dasar hentai..
Small - Tapi kecik teringinnnnnnnnn~~~~

Nickie :

Nik : AHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA
Aku : Jaa slow skit lah..orang usha tuh...
Nik : AHAHAAHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA
Aku : *Dah hilangkan diri

Kesimpulan...risau aku bawak korang, tapi actually leh jer..nih just some alternate reality world yg aku create (in which mmg most statement mmg real yeh!), if nak add more people bitau jer
I'm a bit joyous today..entah pesal..kena drug kot..apa2 pon before me end..nak tanyer korang.. cause aku tak puas hati nih..Aneh = Funny ke in English?
The end

14 Comments:

Jujus Oren said...

kawan2 uols semua fani2 la..

Reza said...

uols lah
tapi pemenang bagi aku dela
best statement ever
eh tak tak...mungkin after statement makcik bantal...itu cam abnormal

Che underscore Lee said...

ahahaha Leha tu mesti cantik kan?

anyway Aneh = Weird / Peculiar kot?

Dela said...

eg: "funny how it seems" ...bleh gak actually. kena ngan ayat ok je.

anyway. mmg aku gelak giler babi baca kor nyer entry nih, cam siey.

aku leh bayangkan dialog jo tu. ayat gila paranoid. kalau bebetul terjadi cam leh confuse gila :))

haa adegan milo tak de ke.

Reza said...

izar : pernah aku baca in one forum ada orang quote "leha secantik jennifer aniston" if THAT'S not pretty i dunno what is.

dels : kor gelak yg joenyer? aku rasa ungkapan kelapa kor lagi best.

anyhoo..i see ur point..kalau ayatnyer bergini "rambut kor aneh?"
would it be better as peculiar/weird rather than funny?

syahila said...

ermmm..

reza said...

syah marah?

Che underscore Lee said...

Leha = Jennifer Anniston? woww!!

erm setahu aku memang aneh = pelik
so weird = peculiar la kan

sebab kalau funny = kelakar

kan?

Reza said...

EXACTLY!
ok i rest my case..orang itu if baca jgn nak debate2 dah.PANG!

Ed said...

hahahahha.... motif post isu aneh di blog anda?!!!! owh pandai ye mendapatkan sokongan kengkawan... huhuhuhu.....

at some cases... aneh can be translated as funny what???

but at the end of the day, i've just messed up with ur mind successfully (finally)... hehehehe....yes... pueh...

. i . n . a . z . said...

aku mahu gelak gelak saje. ;). hahahahhahahahahahhahahaha.... sudah berapa kilokah anda sekarang reza

Reza said...

inaz!
arituh aku balik epoh...tapi tuh lah balik hari jer...yg bestnyer sempat terserempak ngan siput,
anyhoo menjawab soklan anda..ia naik dan turun...depends ngan stress level aku

Ju said...

hehehe...adei2..tgelak2 i baca u nye cite kisah kawan2 u ni..heheh...awat x add i & mama hot ...heheheh

Reza said...

nih cam kak ju...kak ju yeh...hi kak ju!...u i tak berani nak ckp apa...karang hubby datang lempang...sama juga lah ngan kak curve