Thursday, September 25, 2008

Recommended by...

Di office, buhsan..nway next nak kat Raya dah nih weih...baju,kasut raya tak beli lagi...duit tarak...adei harap sempat la weekend nih masuk duit..sapa free moh shopping spree(if aku ada duit gak ah by then)And confirm tahun ni tak balik Ipoh...AGAIN..adei..buhsan aku,tapi nak wat camner..if tiba2 balik sorang..tak ke mengong, eventhough bakal menginap umah abg in which i rather not (not because of him yeh)..tambah jeles bila Henzi kata nak balik Ipoh..shito tul. Ah whatever..aku nak continue cliques tu..tapi xda source..maka aku review jer ah 2 movie baru tgk yg aku tgk berasaskan recommendation org2 yg ku kenali.

1. Doomsday



Kisah : Future, Scotland ada virus merebak...mereka2 yg malang diasingkan dengan wall yg hebat (think Berlin wall)..maka slowly but surely miker mati one by one..however future2 lagi..sedar2 virus ni bermula balik...dan ditempat yg kira "safezone" in which coincidently at the same time, sources says there are still survivors dlm "deadzone". Fight for the future ensues..The End is Nigh.

Verdict: Sebelum ku ckp apa2..semua orang sila avoid dari kena tipu oleh cerita tajuk nih "Doomsday 2012"..aku kena tipu...terus emo satu bulan..dah ler cerita bangang tahap..erm erm xtau ah..bangang lah sangat..if sapa2 nampak tajuk nih kat video stores, sila cepat2 curi, bakar dan nari hunga banga kelilingnyer...u'll be doing a BIG favour to a lot of people.

Ok Back to topic, cerita nih good enuff..lebih bagus dari aku expected..so agak good gak ah dan bak ramai orang kata...mmg ada lah feel Mad Max nyer..dgn racing kat end...dgn villainsnyer...mmg too cool. Hmm ok letss start with the good; first up...Heroine!...HAAAAAAAAWWWWWWWWT, awek nih mmg hot semenjak..entah..Hollow Man?Nip/Tuck (dlm nih sexy vixen yeh)..so me enjoy her character..dan style dia so cool..they made her so so cool (ok stopping the cool now),watak dia takder lah much depth...tapi she got attitude,me like. Then..the villains..also me like..ganas, pakaian pon cun...awek pedang sangat cool..she should have lasted longer..eh oops..ah takper at least dia agak iconic..if dia ada action figure..harus ku beli. Err apa lagi aku suka..OH YA...action none stop! wohoooooo..dlm 1 jam 40 min (agak lama bagi aku) tiada langsung rasa buhsan...from the first scene..to the aliens like scne (without the alien mind u) sampai lah ke ending..yes..syok.

Now me hate..rasa satu jer, apa kejadah tiba2 ada mideaval scene nih..gila off sat..dgn lakonan mamat Caligula (mcdowell rasanyer) tuh sungguh tak menjadi..arrghh buhsan buhsan..ada beberapa yg suka cause dikatakan 80s feel...well me no like that one..I rather see something campy...ah buhsan adengan ini..anyway all in pretty good flick lah gak..tak kecewa cuba carik balik after the dreaded *hilang ingatan*.

Next up : Hellboy 2



Recommend oleh Jurina, oh btw selamat pulang ke Sarawak nak cake tersedap tuh. Hellboy continues sorta right after the first one, the agency is still available, still busting demons blah2. Now ada baddie terkini..an Eleven? Prince yg agak cool..will he succeed (jamin tak kan)

Verdict :

Actually I liked this more than the first.Simply cause character design yg awesome...cerita masih oklah..lawak2 selit masih ada,agak cool..Hellboy and friends ada sense of humour. Erm apa lagi..that's it kot..character design, specially Tooth Fairy..simply awesome. Erm set obvious cun..pastuh those elvens peeps..cool..aku suka the twins gila cool.

And benda paling tak suka? ending..agak anticlimax...I didn't bought the whole last fight scene..prince elve tuh kuat yeh...tgk lah masa dia lawan all those guards masa awal..tipu gila dia leh kecundang ngan begitu senang..hmm mungkin lah kot brute force takleh lawan ngan skill..but I just dont buy that.Good only for Hellboy.

4 Comments:

Che underscore Lee said...

alaa x balik ipoh dgn sebab yg kukuh kan? so anggap itu sebagai sacrifice je la k hehe..

kalau kakak buat open house sila jgn segan silu menjemput aku yer :P

oh btw.. me already in Perlis ya'll!!

Reza said...

aah kan...hmm tapi dah dua tahun ...sigh..

erm mmg ada..tapi saya tak jemput lagi cause saya tau awak takder sini
raya ke-4 ada ker?...ada sorang tuh buat muka tebal self invite ke akak akunyer open house

Siberkop said...

Bye bye Bangi.

Hi hi Ipoh!

Reza said...

whatever bitch