Monday, May 18, 2009

YUEN Revisited

Sabtu arituh gi Yuen again, Junie nak mkn steamboat katanyer...maka gi lah again..kali nih kena makan dengan ikhlas kerana aku bayar sendiri...arituh dibelanja...maka xdalah rasa obligated nak capai RM20 benda2 yg aku mkn. Tapi ada eye opener stuff happen...arituh aku mkn ngan rakan2 nih...xdalak orang2 menggila gi amik ayam disalut madu yg dikatakan house "special"...tapi arituh...masyallah...cam org xnah mkn setahun!
Attached below is the video...sila tgk telatah the guy in green...mamat tuh buat aku gelak kuat dlm kedai mkn tuh.



*credits to Jaya's Gf., seriously look @ the guy in green


In other side of news...lama lak tak review movie kan..tiba2 banyak kisah hidup..so last2 week aku pi Tgk Star Trek atas godaan Jurina. Memula nak ckp...aku tau lah serba skit Star Trek nih...tau tau gitu jer ah...pastuh Generations ada gak tgk...TAPI..gila buhsan nak mampus cerita2 Star Trek nih. So imagine my surprise when this new movie in particular is actually good, pretty damn good.And can I say how smart J.J is revamping the whole series, that's just downright brilliant! It's pretty much current to todays standard, that's all I can say. Sbb kalau compare dgn dulu yg maha berpuitis sembang bagai, agak berbeza ah gak. Another thing...great cast...New Spock..I'm now a FAN! Uhura pon awesome...beats the afro chic in the 70s in so many levels..including the skirt. Best movie so far this year. Aku kasik rating 5 tatas Dela.


Pastuh..aku baru tergerak hati nak dl movie2 horror..agak lama seh tak layan horror kat umah.(1 minggu consider lama yeh) First movie satu Brit Horror which poster caught me eye..tajuknyer The Children, memula at first agak yawner ah gak..well brits..it's either ngantuk cause struggle nak faham derang cakap OR awal2 gila gila gila slow...tapi worth the wait gak ah..cause halfway through ceritanyer jadik menarik. Sebelum aku bebel lagi, cerita nih kisah kanak2 tiba2 jadi gila nak bunuh parents mereka (cerita nih sangat sesuai tuk Munek). Mungkin virus mungkin some cult related mambo jumbo aku pon taktau...tapi yg pasti...in away agak ganas cerita nih. Kalau korang tak sampai hati tgk budak2 kena langgar, tercacak etc2...sila alih perhatian ke movie yg lebih ceria...seperti Barney's Journey to the Zoo. As for me..aku agak suka...mainly cause kanak2 tuh agak brutal, lakonan pon berjaya dari both kanak2 saiko dan parents. Ku bagi 3 lebam mata Dela dan separuh tundukan masa drilling.


Lastly Slaughter, salah satu movie dari Horrorfest ini tahun..first one I saw; Perkins 14 gila lackluster( aku ingatkan yg nih patut best) so harapan tgk Slaughter agak kureng ah. Tapi lepas abih tgk...not bad ah..tapi again second half baru pick up, awal2 gila buhsan..blah3 here blah3 there...mungkin penting gak tuk pengenalan character heroine ngan antagonist nyer tapi...leh tak cepat skit? Tapi apa2 bila 2nd half bermula...not bad ah, the evil one berjaya in my book. Heroine? fail..kerana banyak buat benda bodoh..lakonan ok la. Apa2 ok di 2nd half. Oh lupa..plotnyer kisah awek nih nak lari dari abusive ex-nyer, pastuh lepak kat farm kawan dia yg dia baru kenal (BIG mistake)

tuh je lah kot...I end with Psylocke dah kembali di Uncanny X-men, what what!!!!

4 Comments:

Miss Brat said...

Is it me atau cerita horror fest semua bodoh2? ala2 horror budget ciput! nyampah nak tengok! but slaughter best gak..especially part dia kena cucuk tu..ewwww nyilu tengok!

thanezra said...

baru tgk 2, tak cari lagi yg lain
tapi korean tuh nampak bagus

Che underscore Lee said...

Ku bagi 3 lebam mata Dela dan separuh tundukan masa drilling.NICE ONE! AHAHAHAHA!

Anonymous said...

i try