Saturday, August 29, 2009

Yelp!


"kor bawak aku tgk cerita budak lucah yeh...!!?"

Ini adalah statement yg diujar oleh Mils lepas abih berjaya tgk Orphan. Aku time tuh dah kemaruk gila nak tgk wayang..memula Nicky jer ada..tapi then Mills join..xpalah..hot enuff.Ini juga merupakan cubaan pertama aku guna Epayment..which took me like what...an hr to figure it out (yeh dela aku himbo) dan juga nih 2nd time aku view kat cinema Gardens yg teramat so Awesome! tuh. tapi oleh kerana tidak mikir...rupa2nyer salah sorang dari kita kena duduk jauh cause kerusi nih khas tuk berdating jer. Apa2 aku puas tgk situ. Mungkin akan gi lagi..mungkin.

So Orphan...kewwwwwwwwwwwwl gila...mmg worth it aku avoid scandals/gossips/spoilers tentang cerita nih..dan juga avoid dari ber-rapid. Seriously the twist is to die for...aku gila gila gila gila gila gila dan gila tak expect tuh. But be warned..kekadang bila dah digembar gembur camnih..tapi then gi tgk sendiri..boleh turn off kot, it's a possibility.
Budak Esther tuh lak...woahhhhh! saiko hell! tahniah dan salute minah yg berlakon jadi Esther tuh..it took guts to take on that sort of role..and DELIVER with such ease. Bagi aku..tahap saiko Esther nih leh tandingi si watak Kathy Bates dlm Misery..one of my fav saiko bitch!...But Esther is not the only gem in this flick...budak kecik bernama Max yg memegang watak budak kecik deaf (fyi real life dia partially deaf) juga berjaya!...dia mmg the exact opposite of Esther..good balance there. Adengan comel2 dia berjaya...juga adengan panic.
As for the gross factor..for a kid...she did a lotttttt of damage..kagum dan agak impossible..but..ala tgk lah..ahahah. Tapi overall bagi aku ada satu adengan seducing to adalah jauh lebih gross dari adengan meng-hammer, stab and tembak combine.



Dia stress lepas tgk cerita nih


So the damage report? Banyak spoof yg direka..ahahaha..we went back quoting "daddy~~!" near all the way back home. Mils dan Nicky suka cerita tuh walaupon ada dengar keluhan stress dari jauh..so aku puas hati. Juga sebuah cerita "There's something wrong with Syahila"telah direka untuk dijadikan bahan ketawa masa bersahur di kedai mamak mana entah si Nicky bawak semalam...all in all a great movie & night!

Kemudian hari nih aku tengok Dance Flick...cam babi..dah the end.

14 Comments:

clara said...

oooo cite tak suka the end je ko ending yerr.
tahniah dah pandai guna e-payment. :D

reza said...

terima kasih princess clara

mohazy said...

aku nak tgk lah movie tu!!!!!

Miss Brat said...

Glad I recommend this film to you heeee...but seriously, i x adopt any kids in the future..haha!

Reza said...

mohazy : pi jer tgk..mmg best

cik lyn : leh adopt tapi amik paling nakal...yg pura2 baik tuh sesuatu..and yeah...good recommendation from ya

Ed said...

bessssssssssssssssssssssssssssssttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! giler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u said 'minah' for the girl who played esther... u mean she's actually a woman??? bukan budak2????
yes and max nyer char memang tambahkan saspen citer nie!!!! diorg berani ek kasik budak2 main pistol even for acting!!!

Reza said...

aku xtau nak jawab ko tak cause bunyi cam spoiler jer if aku ckp..eh ke aku bertanyakan nak jawab tak nih dah lebih spoiler?eh.

milo boyd said...

DADDYYYYYYYY!!!!! =))

ape2 pon max tuh Wajib ade immunity kalo tak aku bakar panggung!! citer best cemana pon aku akan jerit "SUXXX!!!" ..eh..emo? pasal die comel sgt ye :( aku tak sampai hati...

Reza said...

LOL
DADDDDYYYYYYYY ~~~ kena slang russian lagi seksi
dan nih satu lagi comment ada spoiler...tsk tsk tsk...watnyer mandela whale rider masuk camner?

Ed said...

aku nak adopt anak cam max....
mandela whale rider??? owh so cute!!! hahaha...

Reza said...

whale rider bukan bermakna dela besar yeh...saja jer guna expression tuh cause dia xmo jadi berry picker kat new zeland kelak

Ed said...

korang nak gi new zealand???
owh my dream vacation!!!!

word ver: kagatal... ahahahah... kau gatal???

Anonymous said...

"There's something wrong with Syahila" --> citer ape nie weh?

-kecik

Reza said...

cerita rekaan semata2 jer kecik