Wednesday, March 10, 2010

Drama skit nak tgk Alice

Was so pumped to watch Alice today, but sampai2 office, dengar cerita ada meeting dengan big boss lakkkkkkkk! Benda dah semalam aku book kat Signature tgk movie nih..agak emo lah gak. Pastuh manager datang kata kena gi gak no excuse..if xmo pi bitau big boss...fine by me..bknnyer selalu aku dapat bersocial weekday nih..entah pesal aku agak gemar kuar weekday, tambah jumaat. Tambah lagi! nak mengajak org kuar weekday, nasib lah ada sorang nih selalu sudi teman every weekday yg aku nak berwayang. Bkn sng yeh nak jumpa org camnih.

Dah lah tadi dress up agak sakan dari normal pi office, satu indication hebat! I got something to do tonight. Pastuh kul 3 manager nyer maih tanyer aku..of kos aku kata tak gi..dan aku kata kuar ngan a friend..patut aku mention hot date kot..baru depa pasang panjut buang ruffles2 kat aku on my way out..kot. Obviously me being hard headed (aries duh) nekad xmo gak..whatever happens, happens jer lah. Aku bukan apa (gaya razli) 1.tix nyer (bkn nak menunjuk) agak mahal..dan aku banjer..hello rugi gila if tiba2 tak jadi dah suh dia cari teman lain. 2. Like I said above, aku suka bersocial weekday.Aku gila treasure time aku keje siang..gila gila gila. 3. Mindset dah set nak tgk waynag arituh. Keje aku bereskan by noon! (yes aku ada keje banyak kekadang..cuma i decide not to whine 24/7 bout it in FB jer)

So dengan hati risau skit tapi penuh ikhlas aku blah jer..lepak rumah kakak sat dulu cause ikut petua Milo kena workout dulu sebelum kuar. Bwahahahahah. Pastuh kaki aku sakit lah pulak, yg jenis jalan kena enjut2..pn ibu lak risau..suh en bapa urut skit sebelum aku kuar..hence aku kuar lah lambat skit. Pastuh ikut lah lebuh raya Mex nak senang sampai Gardens..tgh lalala menyanyi eh..signboard simpang Bangsar aku lepas. Babiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Aku dah effing this and that dah..dah ler aku agak lambat nih. But xpa happy thoughts happy thoughts sing a happy song. "when u look at me tell me what u see" ...eh tuh lagu Pam Abd Rahman. "I wanna hak I wanna hak", yeah that song will do.So sampai lah kl kat simpang Kg Pandan..agak cuak cause aku tak biasa kl, dan aku tau confirm jam..and wala! JAM. Sialan tul..so patah balik lah slowly ke arah Sg Besi and what do u know? again...AKU MISS SIMPANG CHERAS!...arghhhhhhh! camnih nak masuk Amazing Race???...confirm drive off a cliff..time nih mmg leh ngaku lah gak level himbo aku tinggi.Apa2...sedar2 aku kat area Bangsar..area rumah lama Dela time dia goda aku ngan botol air ibu dia.

Elok 8 pm aku sampai Gardens, thennn...aku got lost kat lift...baboon tul.Again...camnih kor(aku) nak masuk Amazing Race???!?!?!? But it was confusing..aku kuar jer lift tempat parking..kuar again..tempat parking..apa kejadah..by that time aku confirm rasa manager aku En. Santhanam curse aku kot. Xpa redha jer..dan just in the nick of time..815 aku sampai Signature Gardens, fuh...makeup masih intact..ahahahaha!

Dan diakhiri dengan Alice..meh..could be better. Tapi Jurina dan Milo silalah bawak couple memasing gi tgk..korang boleh sukanyer. Dah alang2 tuh aku juga ingin nyatakan...Descent 2 good, Solomon Kane so-so, Buku Eli BAGUS!..dan Percy good fun.


Didnt see this one coming, loved it!


Good sequel, the crawlers look better in the first one though


Possibly the best actress in the movie, loved her character

13 Comments:

Siberkop said...

Eleh, nak mengaku dia drama queen la tu~ =P

reza said...

sekali sekala nyah

Che underscore Lee said...

dramaaaaaaaaaaaaaa~

p/s: camne nak masuk Amazing Race nihhhh? :P

** JT ** said...

bahahahaaa!!! u nie...betui betul BLONDIE la!! geezz...y not u pi dye ur hair BLOND?!? Suit u well dude!
Kalau u really nak masuk tu Amazing Race, better find a partner whom REALLY KNOW the direction...or else, u 2 will be the HIGHLIGHT of the whole race! so darn FUNNY!

reza said...

izar : x jadi masuk ...cancel!

jt : i dye blonde karang satu office tgk...dan xmo join TAR dah...karang dimalukan...

Ed said...

wow, ko drama queen!!! lagi drama queen dari dela!!! hehehehe!!!!! ko hot date ke weh? jarang ko gegeh cam gitu sekali...

milo boyd said...

kenapa terhimbo gimbo nih? sebab hot date eh? hehe

dah tgk gak dah alice kat signature gak..predictable gak laa citer nyer.

botak pon ckp book of eli best..nak tgkkkkkkkkkkkk!!! :((

thanezra said...

ed : kor lagi drama..aku tak tag diri aku kat gambo2 cupcakes...dan sapa kata hot date?...aku tulis atas tuh IF kan

mils : dey..bkn hot date..possible hot date..eh?
aah..alice mengecewakan gaban...dan eli hot!...aku cam "dari mana datang cerita nih????" cool sangat

Ed said...

sayang, fyi, aku tak tag diri aku pada cupcakes tersebut yer...

ladyfisz said...

mana hot datenye? snap sket. kedekut meh?? :D good try for a drama king.

reza said...

ed : tau lah model ayu, tapi kor tetap drama..noi pon

noi : ok aku tak fhm apa kor melalut...part good try jer aku fhm...noi kor ok ke noi? ke saliva dah abih cause duk jilat envelop?

milo boyd said...

dah tengok eli gak..nice one man!!!

wow..possible hot date..taknak kenalkan ke? *wink wink*

reza said...

kan! eli hot!

dan who?