Thursday, May 27, 2010

Not a movie related post



Semalam aku masuk office boot up machine aku, sediakan segala benda tuk keje...pastuh aku blur...tak ingat lak process2 keje, but after awhile I got back into the groove gak ah. It's all due to the much needed rest I had last weekend. Memula patut gi Sabah...but then out of sudden kawan aku yg patut gi ngan aku cancel the day before...dengan sms jer I might add. Honestly aku bengang...cause aku dah bitau a week before yg if x jadi pi bitau awal2...tapi xpalah...u choose ur own life...yg pasti aku sedar dan prepare for the worst lah every trip lepas nih.


View from me room



Sandy beach me like


Nasib baik, boleh plan cepat2 pi tempat lain, nasib baik teringat ayah aku ada kenalan pangkat uncle dekat one of the pulaus in Terengganu, so meminta jasa baik ayah aku tanyerkan...dan aku teruskan tido di atas cause that time aku baru balik keje penuh emosi. Got back up, ayahanda kata ada free spot...so weeeeee can go there, soklannyer with whom, aku nih jenis malas gi sesorang (hence why aku tak gi Sabah)...I'm not really the type yg can go "hi! can we be friends" @ random people. Time tuh yg aku tau insyallah ada bakat leh gi Izar je, since dia in between jobs...ada gak try cousin aku tapi dia ada big event ari selasa. Yg lain aku assume xleh gi jer since miker semua keje....malas aku nak habis credit call sorang2...org lain pon sms je nak cancel ngan aku..so why should I bother kan.

Dengan itu gi jer lah ngan Izar je, trip started 11 pm dari area rumah aku...route aku tak ingat..tapi ikut jer description yg diberikan oleh uncle aku tuh...izar yg guide cause apparently aku x reti nak baca nama2 tempat...yelah aku tak hebat geografi kan sampai nak tgk nama tempat pon tak reti. Nasib bkn baca map...if baca map tentu aku lagi tak reti...nih baca kertas putih jer penuh ngan nama2 tempat je...confirm aku sesat nyer lah kan? Best kena underestimate nih...nak gi trip nih pon ada org underestimate aku leh ke gi trip tiba2 nih...whatever lah kan...people apparently know me better than I know myself. Aku x perlu nak defend myself...ikut suka korang lah nak cakap apa...tak pandai geografi lahh...x reti nak gi out of sudden nyer trip ke...ikut suka korang lah....like I said whatever.


D Rock Garden but for me known as Dharma Initiative


Sampai sana 7 a.m, baru sunrise...cantik...pastuh mula lah cari source2 yg di explain melalui kertas yg aku tak reti baca tuh. Nasib lah aku yg tak resourceful nih jumpa gak tempat boat yg uncle aku suh cari..then proceed naik boat..by 9.30 dah sampai Perhentian, first impression the beach mmg cantik...tak secantik Sipadan I went last year..but this was nice...putih jer. Aku stayed kat tempat uncle aku tuh lah...D Rock Garden, it was good enuff, terkejut gak xda electricity belah siang, tapi can survive since mmg breeze ada..oh dan view from D Rock Garden awesome!..me like. Pastuh petang aku gi swim lah gak sesorang...pastuh baring kat pantai..syok. If dapat tido terus lagi best...tapi oleh kerana tak bawak tikar tuk baring atas...feeling pasir2 kat rambut aku membuatkan aku cut short akunyer pesta baring kat pantai..oh dan yg pasti...hot bods by the beach!!!! wot wotttttttt!.

Mlm tuh tido seksa cause kena serang ngan nyamuk...so lepas nih mmg note to self lah..kena bawak repellent or mosquito coil...kalau tak gila seksa nak tido..esok pagi bangun mmg aku jadi assassin bunuh semua nyamuk yg dah terlampau gemuk tuk terbang cepat2...syok gak tgk blood splatter merata2. Oh bangun2 gi snorkeling, ha yg nih surprisingly I enjoyed it better dari Sipadan..cause Corals dia nicer kot, I dunno..tapi apa2 tempat nih mark kejayaan aku x guna life jacket! yeahhh me. Best gak berenang tak guna benda tuh...but at one point mmg aku struggle cause ombak hebat skit time tuh dan gogle aku duk berkabus..aku masih tak terror nak float..so agak stress lah gak nak betul2kan google tuh. Oh kepada sapa yg baca sila lah amik Lemon Grass nyer Snorkeling service, agak bagus for RM40..dan spot2 dia gi hot! sumpah HOT!..cuma if tak pandai berenang atau float...pakai lah life jacket tuh cause orang2 nyer tak menjaga sangat...dia cam let loose jer...if tenggelam mmg confirm dia xkan perasan until semua org naik atas boat.

Balik dari awesome snork exprience tuh aku terus pengsan..letih gila weih..mungkin cause aku struggle time last swim tuh. Yg pasti aku tak dapat visit the beach again..cause aku nak sangat mandi again..kecewa..xpa there's always a next time (kot, eh tapi dah semangat plan ngan noi dan junid)..and then by Tuesday 6/7 pm aku dah sampai rumah..then pengsan..mak aku kata aku dengkur hebat...awesome.

So note :

1. Aku sangat overexcited yg aku berjaya gak found the courage to tak guna floaty device.
2. Aku puas ngan trip nih...sangat sangat puas sebenarnyer..one of my fav..if ada Dela tentu best lagi (seriously Dela)
3. Tolong ingatkan aku bawak mosquito repellent next time.
4. I heart Perhentian.

10 Comments:

ladyfisz said...

lang tengah next.
nyamuk gemok2 kenyang mkn darah korang. well,view mmg cantik. again, enuff la dgn mengecilkn hati OK!.
;)

reza said...

lang tengah yeh...interesting...tapi aku cam seriously jatuh cinta ngan perhentian....
kisah kecik hati...sekali sekala getek..salah?

Siberkop said...

Sweetnyer g dgn Izar.

Something funny, aku sebut ko g bercuti berdua jer dgn Izar. Pastu wifey buat muka pelik.

Dia ingat IZar tu a girl. =P

Jgn marah eh Izar.

reza said...

izar's a guy????

Siberkop said...

HAHAHAHAHAHHAHA!

Setan.

milo boyd said...

oh well..shits happened. anyway u had i great time kan ;). anyway aku jeles pasal mmg takleh gerak memane pon this year :(

milo boyd said...

i mean happen.

Ed said...

9th june, aku nyer turn lak nak menyundal di perhentian... lalala...

reza said...

mils : akhir tahun mils akhir tahun...sediakan beach bod...AHAHA bkn boy yeh..(hampeh korang)

model : kor bkn tetiap hari nyundal?

Anonymous said...

unplanned trip macam best jerr..lagi thrill

oh ye aku suke yg Dharma Initiatives tu

duan