Tuesday, August 17, 2010

Dear Milowati Ilyas

Ha nih update khas tuk hang ngek. Kot kot esok hang buhsan gak. Dan oleh kerana ia tuk ko hence aku buat kisah How I Met Ur Mother mmmmkaay? 3 weeks ago, Milowati (the o is silent) pass kat aku 4 seasons of HIMYM kerana aku tertanya2 best ke (beforehand ter-tgk kat astro, dan agak cam cool)...mils kata best! dia cecepat cari cd-cd tersebut tuk pass kat aku...memula dia mau kasik 5 season terus..tapi oleh kerana aku gedik...aku kata aku nak layan 4 jer dulu. Dan fast fwd to now...aku sekarang officially an addict to this show...aku SUKA! And here's Y! (p/s yeah aku tau cerita nih dah basi)

10. Ted


Aku memula tak berapa gemor Ted, tapi lelama he grew on me..bkn sbb dia hero. Oklah maybe sbb dia hero cause basically it's bout how he met his wife. But overall cerita dia mmg menarik, intriguing malah mystery kekadang cause nak tau mana satu bini HANG! Lakonan oklah kot..dia xlah seberapa lawak cast member dia yg lain..but he did fine.

9. Marshall


Nih sorang lagi, masa first aku tau kewujudan dia adalah Forgetting Sarah Marshal dan aku tak berapa suka dia..but...then in I Love You Man I found him cool tapi xdalah minat...tapi dlm HIMYM...baboon lawak mamat nih. Near always dia buat aku gelak ngan antics dia...paling favorite if dia tetiba get in touch with his feminine side...cam sial! Pastuh muka dia..aku tgk muka dia pon kekadang aku leh gelak terus..cam time dia mata sparkling2 dengar Enrique nyanyi..serious bodoh gila.

8. Bashing Canada and New Jersey


Kalau ada chance, mmg the characters akan bash New Jersey peeps ngan Canadian, dan mmg lawak! One of the cast, Robin hails from Canada dan everytime dia refer or says anything Canadian, miker2 new yokers nih akan terpinga2..teringat aku bila slang Perakian aku terselah kekadang budak2 kenalan aku terpinga2 apa jadah aku ckp, not always tapi kekadang akan terkuar. Aku ada tanyer gak Purak Patel nih yg tinggal kat Jersey if betul ke New Yorkers look down on Jersey peeps..dia kata yes cause "New Yorkers are snobs!" so I guess this portrayal is true...but still funny nonetheless.

7. The Xtras


They have a wide variety of guest stars near all I like. From the crazy ex (chix or dudes) to the potential love interest...I like em all! Some of the memorable ones which I like (bear in mind aku baru tgk till S4) are Britney Spears; berjaya sial watak minah nih...then that Stela chic whom I know more as Eliot from Scrubs. Tak lupa Enrique though watak dia nothing much still he provided much entertainment during the woo-ing scene with Lily + Marshall. Even that chic I like from Heroes is also in it for 1 ep (Charlie)..hopefully more guest stars are included in the future.

6. Continuity


Aku agak respect back story yg di-prepare oleh writers show nih. Agak detail, they create one backstory or somebody's quirks for an episode and tie it in for a later episode..selalunyer once you create one thing bout a character, in the future akan dilupakan then akan bercanggah. Malah kekadang in the future eps lepas tuh, bila ada flashback that particular characteristic leh di-add in the flashback (if korang tak fhhm apa aku bebel blaagghh). i.e Intervention ep

5. Lily


Allyson Hannigan mmg aku agak suka masa dia jadi Lesbian Witch dlm Buffy..dan juga dia agak cool sbg the horny band camp chic in American Pie...lepas tuh went missing. Ingatkan nothing dah lah from her. Tgk2 dia core cast HIMYM, tgk awal2 agak typical lah watak dia, sweet innocent goofy..tapi as the season progress..astaga SAIKO! minah nih...and manipulative at times...but still cute, rasa nak tampar2.

4. Let's go to the Mall


Korang tgk jer lah video nih..I can watch this everyday and never get tired of it (ask me again 1 year nanti..mungkin dah buhsan), mungkin satu hari nak wat ringtone..if aku rajin. Oh tak lupa..Robin pon lawak gila bila tiba certain times.

3. The Theories


The cast can come up with many great theories on life/dating. Most of em me like..one of my fav is the Naked Man...serious teringin nak cuba..BWAHAHAHAH. Tapi most of the great theories came from Barney, the womanizer man-whore. The cheerleader, crazy eyes, the lemon theory...all great great theories in which I may try to live my life with...may ok. And with the # 3 I bring you # 2

2. Barney



Rasanyer majority tgk HIMYM suka Barney. Aku pada dasarnyer agak benci gak mamat nih..cause selfish tapi then again benda2 dia buat tuh lawak gila...if dia tak wat antics dia..xdanyer lawak sangat HIMYM nih. Most of the awesome theories came from him and...his catch phrase..."LEGAN...wait for it DARY!"...or the "HI-5!" oh dan watak Barney nih dilakonkan ever so excellent by Doggie Howser dude Neil Patrick Harris, which is surprising for me granted his sexuality...hey at least it proves that he's a great actor.

1. The Friendship


Ok let me go all mushy and teary, seronok nyer tgk ada rakan2 yg selalu hang out camnih eventhough ada antara mereka yg dah kawin. Masih leh lek2 hang kat bar, I'm blessed most of my close friend tak kawin lagi (tapi bunyi sad kan) tapi sooner or later sorang2 akannyer (sorang nak dekat dah..oh noi tak kira..dia special case). Juga show nih buatkan aku terfikir..."hmm there is life after 27, it's not to late"...so u know what...fuck it to being married ASAP and here's to life! wohooo! (eh tapi if korang nak kawin kawin lah..aku jer yg camnih)

Honorable mention :

Telepathy ; syok tgk the cast member kekadang communicate by just staring..boleh fhm lak tuh...cool gila. Ayuh milo try??? Jgn kor bagi aku tampon dah

5 Comments:

Siberkop said...

Hmm.

milo boyd said...

eh setuju sgt no.6 tuh. and oh ye citer nih wat aku lupa barney gay.

"so u know what...fuck it to being married ASAP and here's to life! wohooo!" <--ok now bagi aku hypothetical hi-5!

thanezra said...

siber : hang terasa ka...aku tak tuju ayat2 tuh kat hang tau...more on people yg tak abih2..."hang bila nak kawin...bagus ooo kawin"....pffffft

milo : ok im coming...5!

Siberkop said...

Tak terasa.

I miss u jer, slut.

Anonymous said...

barney is the best!!

duan