Tuesday, November 27, 2007

Link2 di kanan

Inspired by blog Ajurina Stone, mmg dah lama nak tiru benda nih dari blog ju, tapi saja simpan tuk lazy afternoon di office (which is NOW!).So baik jadik pekerja productive dan update blog :P.
Post arinih mengenai the peeps yg aku link kat nun kanan tuh, siapa derang..oh tapi aku tambah twist :D.Aku juga add in jenis2 movie mereka minat..so here goes.


Corset :

Juga dikenali sebagai Nurul,dia nih lah kawan paling lama aku kenal(dari tadika :P), dan yg agak rapat...nasib lah taknah terjadi cam typical movie mana2 yg tiba2 minah nih leh lafazkan kata cinta kan!...fuh!terima kasih noi kerana taknah pull a my best friend wedding..eh tapi then again aku tak kahwin lagi..erk. Orangnyer baik dan juga tenang..suka membantu sambil memakai corset(hence the nick)..lately dia agak kurus mendadak..tapi tak obvious sangat..kerana dia duk pakai baju cam queen2 england zaman dulu yg gabak besar (dan tak lupa corset)..blog dia lately dipenuhi dengan barang2 herbalife..

Movie sesuai tonton : sesuai tonton cerita2 comedy ngan dia..takleh berat2 karang dia banyak soal..oh horror pon boleh tapi selalunyer dia takder perasaan.recommended upcoming movie : Enchanted

My sis

Obviously kakak aku, seorang yg rajin bekerja dan bijak pintar..tapi juga ganas..oh tapi dia juga lasak..tak cam adiknyer nih..then again bila aku nyatakan nak gi bungy jumping satu family lompat atas aku..camner?Sudah berkahwin dan ada 3 anak yg comel dan kuat nangis.

Movie sesuai tonton : Yg mempunyai pelakon2 fav dia cam John Cusack, cadangkan next movie adalah...erm Martian Boy cause ada John Cusack,takpon Prince Caspian cause anak2 dia minat Narnia

Cyber

Seorang kawan rapat yg sangat touchy.Juga lawak nak mampus dan over the top. Antara kawan yg terror buat expressi selain aku.Juga tak segan menari cam Britney di khayalak ramai..yg kekadang buatkan aku lari.Awek dia juga cool dan comel.Blognyer banyak kisah sajak2/pantun2 yg actually banyaknyer aku taknah faham..tee hee..tapi kerana dia cool aku kekadang cuba layan..tambah2 sajak2 nyer yg tiba2 bermula ngan perkataan TERLANJANG!.

Movie sesuai tonton : Dia nih memacam suka,comedy,horror, drama semua dia layan dan leh join aku...tapi aku rasa better kasik cerita2 yg mempunyai plot lah kot..aku cadangkan..erm erm..Poltergay!

Izar

Mamat pakar bahasa yg boleh bertutur dalam banyak language, tapi level apa taktau lah..serious banyak language tapi aku tak sure lah Urdu dia leh tak. Juga arif dlm geografi..dia boleh tau nama2 negara/bandar..selain itu dia juga rakan movie yg menarik cause dia leh ingat adengan2 lucu yg boleh dispoofkan dan digunakan in real life time. Juga sangat gatal teramat2 dimana if kita tgh having conversation ngan dia dia leh tiba2 terWOW! kat orang belakang ataupon Eh akak tembok!.Juga seorang lelaki yg sangat sangat sarcastic.

*Paragraph diatas mungkin telah diedit skit tuk mengcover beberapa benda.. :P

Movie sesuai tonton : yg lawak ya amat2, tak kira camner stupid..jamin dia akan gunakan..ku cadangkan Balls of Fury? Oh dia nih juga romantic orangnyer so rasanyer Enchanted tentu dia suka..tambah ada cast2 "gorgeous". Speaking of which if pelakon2nyer good looking mmg jamin dia tonton..tak kira lah fast fwd ke tgk full :D

Delot

Seorang wanita clumsy yg sangat blonde. Dia sangat tak fani bila dia mencuba tapi bila unintended gila lawak best leh muntah..cth: jatuh mana2.erm apa lagi yeh...dia mempunyai life yg agak menarik..drama kiri kanan dan juga ke mana2 so best baca blog kisah review2 tempat shopping or such as. Juga suka movie tambah classic2 yg best...tapi hati2..jgn sesekali bagi dia pilih movie..melainkan romantic comedy.

Movie Sesuai Tonton : 27 Dresses dan juga Enchanted

Ajurina

Seorang wanita yg sangat susah nak gelak besar. Seriously aku taknah nampak gusi dia..dia agak stone..jalan pon macho dan juga mempunyai pose yg tegak. Dia meminati banyak gak tv series dan believe it or not..dia lah perkenalkan AMERICAN NEXT TOP MODEL kat aku sebelum isma dll beria promote..which is at that time dah season 3! Dia juga boleh bertukar2 skin tone..dari merah ke choc balik dengan gitu kejap...sangat cool. Oh baru2 nih dianyer kereta kena bang ngan anic bangang so..bila gi blog dia jangan wat lawak2 bodoh ya.

Movie Sesuai Tonton : Cerita2 cartoon cause dia suka animation nampak gayanyer..tapi dia juga suka memacam kecuali! horror..ku cadangkan Kung Fu Panda next year :D

Razli

Satu2 mamat rocker yg real aku kenal..tapi dlm rocker2 dia nih juga sangat down to earth takder lah cam rocker2 lain yg amik dadah dan fornocate memejam...tapi idol2 dia camtuh. Juga mempunyai best friend yg sangat popular iaitu Aqasha. Sangat terror berguitar dan dlm seni creativity..dia agak bagus dan Aqasha patut bawak dia ke tengah mana2..supaya aku leh tumpang glamour.heeeeeeeeee. Juga sesuai bincang mengenai benda2 trivial cause dia agak suka benda2 camnih..Juga mempunyai avatar facebook terkini yg agak sesuatu?...

Movie Sesuai Tonton : hmmmm cerita Bob Dylan tuh kot..aku lupa tajuk

eh aku letih..esok aku continue ya...mesraaaaaa

13 Comments:

Anonymous said...

cepat sambung! ahahah.. izar leh jd partner aku bebiler kuar! leh WOW sesamer! ahahah

Siberkop said...

Ko mmg nice.

I'm waiting here... Slurrp...

ajurina said...

kungfu panda? better be kewl.. kalau tak siap..

milo boyd said...

u better put my name jugak for next entry yg sambung tuh! kalau takk!!!! aku akan jd burung pheonix dan patuk mata kau! hahaha kidding!

best..aku suke entry kau kali nih! cam bace horoskop!

reza said...

anon/faredah : kira kor nak wow kan awek2 tgh jln lah?hmm pelik..sejak bila nh?

cyber : POLTERGAY!

ajurina : erm aku kasik cadangan jer...cause bee movie sucked.dan aku taktau apa lagi cartoon coming

milo : fuh milo jadik phoenix..menarik...dan yeh mmg kor coming up next dgn jaa dan lain2

delamyra said...

haha bagos nyer entry, me likey. aku pon nak buat nanti.

alamak aku nyer banyak! bahaha mampos nak buat smer...erm one fine day lah buat. :P

oh yer! yey aku berjaya donlod season 3 episode 1 2 3 ghost whisperer. aku nak tgk ..tadaaa.

alaaaaaa nanti enchanted nak tgkkkk...hmm teringin juga nak ikot idea kor di mana kita akan bertengok movie di umah baghu. eheheh. iAllah.

Razli said...

Aku pun ada buat dkt blog aku. Dan perlulah avatar facebook aku sesuatu? Hahaha.

reza said...

dela : tgk ep 2!!!!!!!! dan ehem...buat lah movie nite!!

razli timberlake : perlu cause mmg so not u

Siberkop said...

Aku suka Razli yg skrg.

Mmg TimberlakE!

Anonymous said...

great idea man...!

aku malas nak log masuk jadi aku main anon je lah

fadz-

Siberkop said...

Aku baru perasan ko taip telanjang jadi 'TER'lanjang.

Apakah itu? Berbogel dgn sengaja?

Come on. I need some!

reza said...

bm aku P4 ampun

Che underscore Lee said...

P4 ape weih? C4 aku tau ler...

Anyway.. siapa yang rajin nak bersama-sama mengWOWkan manusia-manusia chantekk bila kuar tu?

Dan shilake kau Reza.. mana ada aku fast fwd.. aku just nak jimat masa jer.. ihiks!

p/s: Enchanted best gile babas.. me likey... lazatt!!!