Sunday, August 24, 2008

4bia

Oleh kerana tak dapat menahan...dan cyber so cute wearing that pink tank top...abih jer kojer kul 12 mlm sabtu terus zoom aku BTS ngan vanilla bear. tak lupa lari2 bagai nak rak atas treadmill ke tingkat 5? BTS..letih eden...dan akhirnyer!..dapat gak tgk 4bia...aku tambah teruja nak tgk bila sorang kawan aku yg katanyer nak tgk aku dah tgk earlier...argh..syaitan..nasib cyber ada dan berhati lak nak tgk horror film.

Nway 4bia is a collection of 4 thai short horror film :



1. Happiness :

Bout this cute chick who recently had an accident and have to stay indoors in her appt.She can't move a lot due to the cast on her feet. So she's bored..then someone sms's her...trouble ensues..

*good way to start a movie...cerita nih BEST GAMPANG!best real ghost story this year for me...aku seram yeh...SERAM! malah aku bila rasa part nih bakal sesuatu...aku alih ke kiri atau atas cause malas nak tgk. (malas = terlalu takut) cerita dia senang jer...tapi cara bikin...fuh seram...storynyer agak typical ah...u can guess it...tapi aiyoo level takutnyer...tinggi.tapi ending jer cam...ya aler..cyber moh campak phone motorola kita!

2.Tit tat whatever i couldnt care less :

Students bullied the loser...loser dabbles with black magic...cool kids are gonna get it!...yummm

*cerita nih terlalu terlalu ambitious....dari camera worknyer yg leh wat aku vomit dengan color contrast memejamnyer...aku dah naik pening...nasib cerita nih bukan 1 jam lebey if tak aku sumpah kuar pawagam mintak duit balik (kot)..pastuh cgi nyer ugh boring...not dissing it but..arggh takyah lah beria nak cgi2 bagai...tapi sekor2 student mati cool...dan loser muka cam abu bakar ela...patut lah cyber high sat.

3. In the middle :

Kisah 4 rakan nih gi river rafting...dan diteruskan dengan cerita2 hantu dlm khemah..male bonding ensues (cerita nih khas tuk leha)

*cerita nih lawak lawak lawak gila!....takut tak sangat..biasa2 jer...tapi sekor2 character cam celaka!..funny sial cerita nih...aku rasa cerita camnih sesuai tuk jurina or dela tgk...tentu korang enjoy..dialogs are to die for!..dan lakonan sekor2 berjaya...must watch.

4. The Last Flight :

A princess boards a plane..toys with the stewardess..but y!..

*cerita nih bagus hanyalah sebab hantunyer..cam celaka rupa...emosi..dah takmo ingat..karang takleh tido...lain dari tuh...erm plot agak lemah...dan banyak sangat dan dan..tapi ending cun.

Jom ke something light lak...Mah Sassy Gurl (2008)



Satu ketika dulu azumiru bagi pinjam vcd korean (*note, aku tak layan korean sangat yeh) nih..dia suh aku tgk...tapi aku lalalala letak dlm desk pastuh sumpah akan tgk, sambil cross dua jari ku kat belakang...1 minggu kemudian..dia mintak review...2 minggu..3 minggu..still xda feedback dari aku..last2 dia datang bilik aku...ikat aku atas meja..pastuh pasang My Sassy Girl...and WOW cerita nih best...one of the best love story for me..tiba2 awal tahun nih..dapat tau ada remake...groan!...tapi dibintangi oleh Jesse Bradford..he's one of my fav actors fyi...so cam boleh kot kasik chance..so tadi usha lah...

Frankly speaking...tak dapat tanding langsung ngan original...however..it does have its own magic..ada gak part2 cute..save by Jesse (ke aku bias?) tapi apa2 its still not the original..but say this is ur first time watching...aku rasa ada bakat leh suka..its a sweet flick..but the biggest mistake is casting Elisha Cuthbert..fail..tak sama level langsung ngan awek saiko dlm original..LANGSUNG. dan babak yg perlukan being slightly emotional..dia fail!...arghh cast orang lain lah..(jgn Jessica Alba sudah)

8 Comments:

Siberkop said...

I mmg selalu tak sabar nak tgk citer seram dgn u tau Brown Bear. Dan malam tu I mmg tak kecewa, in & out of the cinema.

Cerita first mmg sgt spoooky. Less dialogue mmg sgt membantu. Dan penggunaan hp Helo Moto tidak langsung membantu utk buat aku kureng rasa seram. The story agak dekat di hati(sbb pernah dgr dlm email premis2 mcm ni) n the awek mmg frolickin cute(mcm Elyana tapi lebih AWEK!).

2nd & final story mmg ko tahu aku tak suka sbb ada flaws sana sini tapi mmg yg final tu monster dia buat aku pergunakan sepenuhnya jaket aku malam tu.

3rd one mmg komedi tak ingat! Org kita patut belajar buat komedia yg ini macam, takyah mimik muka n gerak badan pun dah buat aku rasa nak tampar watak sekor2, sbb amat cool dan in character. Kena tgk byk lagi movie gini lepas ni!

Reza said...

u forgot #4...aku tau...kor pejam mata sepanjang cerita nih kan...tuh takmo comment...ke kor takut wanita muntah tiba2 muncul depan ko?

mahhass said...

Damn.. seram eh? Dah kuar dvd lom?

Reza said...

erm...bagi aku agak seram...teringat2 gak lah mlm tuh...tapi jgn lah high hopes yeh...pernah terjadi aku kasik high hopes sangat, tiba2 orang tuh kecewa...then aku kecewa.

dan lom kuar dvd kot..cause aku tgk wayang cerita nih..

Che underscore Lee said...

male bonding? hmm interesting..

dan ko suka Jesse Bradford? so am I hehe.. aku baru donlod Sassy Girl.. pasni mau tengok..

Ed said...

kan aku dah cakap... 4bia best... kau yg nak tgk the strangers yg sangat disappointing tu dulu...

Dela said...

emo! patut ko ajak aku tgk 4bia ni dari tgk strangers ituh! metaphoreeeeeeee!

Reza said...

jesse terbaik dlm bring it on..too cool...

eh hello...aku mention 4bia pon lepas tgk strangers kan?

dan strangers good enuff lah! hish..

metaphor me arse woman