Thursday, August 21, 2008

Is Tamara here?

The Strangers finally hit our shoresssssss...lembap!Antara most awaited movie aku this year setelah melihat poster2 kewl dia dan membaca review yg mengatakan cerita nih cool...but what do i think?



The Strangers nih mengisahkan couple bermasalah nih bermalam di rumah si lelaki..tiba2 manusia2 bertopeng nih kacau miker 24/7...but y?

Cerita nih banyak teringatkan aku kepada cerita Vacancy(yg underated gila),Funny Games (versi German cause aku tak tgk lagi remake) dan Halloween (yeh Halloween). Aku agak mix feelings dengan cerita nih...kekadang rasa best..kekadang tak...apa2 be prepared aku akan guna banyak however lepas nih..

Aku suka style dan camerawork cerita nih..juga atmosphere cerita ini..bak yahooid razli..agak Bleak.Cerita sunyi jer...score pon cool. Campur2 semua element nih aku dapat rasa kesunyiannyer dan perasaan kena stalk. Terasa gak cerita nih cam old horror film, contoh hebat the very first Halloween lah...mamat tuh elok jer lalu belakang slow2 tapi tak wat apa2 lagi..usha jer dan bagi aku nih seram sial(tuh sbb aku suka gila starting Inside)..dan build up yg bagus, terasa pump nak tau apa jadik next.Dan tak lupa...agak tense aku part2 camnih...HOWEVERRRRRR (1) it fell short..end product nyer tak berapa nak bagus ma.

Torture dlm cerita nih...bagi aku tak begitu traumatic..save apart the last scene, Me thinks the killers didn't do enough..malah aku dapat rasa miker nih actually agak amature, tambah the last dialog. ok kembali, torture nyer tak berapa sangat ah, bit boos and cak here and there...I was hoping for some cut limbs, lil stabs here and there ..but ilek...Howeverrrrrrrrr (2) masa nak dekat2 ending dia...ha tuh traumatic lah gak..but a lil too late lah kot for me.

Lakonan? Not bad semua bagus..dan aku terkejut ada Gemma Ward..padan lah familiar gila tadi..thank you Flixster!.Characters (lead) nyer agak bodoh at certain times...nak jer aku lempang derang kata Get Out u WHORE!.Tapi paling bagus the killers ah..serious cam michael myers, lek lek jer...specially dollface..something bout her spooked me...Howeeeeverrrrrrrrrr(3), aku benci gila amazing powers mereka..dan time2 camnih lah aku teringat balik Scary Movie, sat ada depan elok jer...pusing atau paling sat jer...tgk2 dah hilang...GILA LAJU KOR!...buat backflip atau spread eagle di bushes2 terdekat kah? Tolong lah udah2kan benda tuh.

Nway, i would say..cerita nih ada style yg menarik..very bleak..very old horror movie...tapi outcomenyer aku agak sakit hati skit...eventhough psycho yg takder motive is definitely the most scariest...but i can't help myself uttering...MOTIVE?



AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHA, kenapa aku tgk cerita nih...AHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHHAHAHAHAHAAH, Jenna Jameson nyer tush agak cute.leh?AHAHAHAHAHHAHAHAHAHHHAHAHA cerita nih bongok.aku gelak memula...tapi bila start pesta stripping 24/7 aku dah go....hmmm apa lagi?

p/s : Dela hang dah kurus lah!...serious nampak shape..tahniah!

7 Comments:

mahhass said...

lerr ko nih reza. Kan aku dah pesan tengok french flick "Ils" aka THEM tu dulu baru tengok Strangers. Baru boleh compare. Apapun, rebiu yg bagus.

Reza said...

ampun bro, saya tak berkesempatan nak mencari "ils" yg dinyatakan, banyak sangat wishlist tgh pending lagi tuh...nak tgk pon takder time dah sekarang..balik2 pengsan depan monitor...

anyway..akan dicarik +zombie diaries..dan.rebiu encik paling terbaik...saya budak hingus suka bebel jer

Che underscore Lee said...

yahoo id Razli bukan loque_82 ke?

aku baru nak donlod kat torrent Strangers tu tapi baca ni so malas ler hehe

ouh dan Zombie Strippers ade gak kat torrent, tapi baca summary pun aku dah leh gelak maka xdonlod

Reza said...

dia ada one more extra id bleakdays kot...yg dah decom..so wanita2 yg baca blog nih dont get ur hopes high yeh...

strangers ok lah...cuma i dont think many people would really like it...me enjoy the cool atmosphere awal2 tuh...

dan zombie strippers..xyah lah ko..dan kor nak tgk wanita stripping?...HAH!..when pigs can fly.

razli said...

Ah, id loque_82 tu dah invalid, hence, bleak_days also, sigh. Zombie Stippers ni mcm nice jer? Dkt ares agak2 dah ada tak?

Reza said...

anda pasti suka...selain jenna jameson yg strippers lain ada yg cute gak..suka yg goth tuh

Che underscore Lee said...

ahahah when pigs fly laa? bitch!!