Monday, March 30, 2009

Martyrs - My Bloody Valentine - Bride Wars & Knowing

First up Ya Ampun Cik Lyna, my cuzz dah book siap banjer..so mmg I tak lepaskan peluang nih, seriously..other than that there's nothing more I can say. So what U guys did time Earth Hour? Fortunately Dela called ajak pi some Yoga-ing thingy dekat The Curve..dan oleh kerana takmo menari depan peti ais (seperti aku janji kat Noi).. aku pon pi jer ah. I conclude that Yoga menyakitkan..would i do it again?..heck no!(ok unless it's free)..ok diteruskan dengan movie.

Martyrs



Woah...seriously woah..heavy...a must see.

Bride Wars



Aku ada dengar..ada kawan kepada kawan sorang nih nangeh bila tgk cerita nih..hmm I can't see why, mungkin i'm not entirely a wedding type of person..tapi sekadar nak layan saja2 cerita nih..ia boleh dilayan. Anne cute.

Knowing



Mempunyai aksi yg hebat dan menggerunkan..the plane crash and subway scene is amazingly made...dan agak emo..cause tambah scene yg aku confirm terbayang bila naik plane...tetapi..cerita nih mempunyai crappy ass ending..aku tak suka, and i don't see the point apahal that message was sent out in the first place? Faith tuk character Nic Cage?..don't think so..entah..pelik point dia bagi aku..if say the point is solely on faith...aku rather tgk The Signs kot.

MBV



Finally setelah 2 bulan menunggu cuzz tersayang book, tapi..bukan 3D...mangkuk tul maysian cinemas nih..ah apa2 keghairahan telah berakhir. MBV aku suka..solely cause ia Slasher..aku rindu cerita2 slasher gini..rindu zaman Scream dan IKWYDLS...malah tgk cerita2 nih kat pawagam lagi awesome. Cerita nih laju dan gory.which is good, suspense gak..part kat mini market tuh aku suka..I actually thought that bimbo might make it. Cast good enuff..Jaime King in a white top is the best..ahaha,actually minah tuh tak berapa..Dean Winchester is the MAN!..and then the ending..i like it..a friend said it sucked due to one of the characters sudden change of heart...I kinda like it..it was sorta different. Anyway cerita nih COOL!..the only problem is that I saw it in 2D...bangsat!

10 Comments:

Che underscore Lee said...

Dean Winchester yer? hmmm.. now i know your type..

anyway sape yg nanges tgk Bride War tuh? part mana yg sedih nye weih? ke aku semakin heartless kerana aku rasa citer tu agak sampah dan downgrade both Hathaway and Hudson after doing something great such as Skeleton Key and Brokeback Mountain or Havoc hehh..

well... maybe Anne nak stay comedic cam Princess Diaries & Devil Wears Prada..

Ed said...

nangeh tgk bride wars??? owh please... it craps... bla bla bla... ending expected at the first 5 mins of the movie...

mbv cool... sumer slasher stuffs ada... and yes my fav also kat supermarket... sangat classic... just that kalau yer pun nak tukar character personalities masa ending, biarler awal2 lagi dah ada sifat karakter tu mcm tu... at least a snippet of that personality... nih tak tiba2 jer ending tu "I love you"... my God... serupa cam jason statham dlm transporter bertukar jadi zac efron dalam high school musical... ehw... apa2 pun jensen ackles did a good job. me always a fan...

dan Knowing can be my fav pasal aku memang fascinated dgn citer2 disaster cam nie... serupa cam aku suka Day After Tomorrow, The The Earth Stood Still... etc etc... huhuhu... except Keanu Reeves always kayu dan Nic Cage never been a fav... huhuhu... i'll be more convinced if nic cage replaced with collin farrel or any new faces la... huhuhu...

apa2 pun heroes getting better... episod cold snaps is like the best ever in heroes series....

Ed said...

owh lupa nak ckp... aku agak annoyed dgn quality mbv pasal aku rasa dia convert dari 3d ke 2d... at some scene ko leh nampak image dia layered yg sngt obvious... sigh~ kalau la dpt tgk the actual 3d...

reza said...

jurina (kawannyer) ckp cause dia pon gaduh pesal wedding..dunno to what level ah...
tapi boleh kot if kor ada childhood friend yg tak baik dah cause benda remeh camnih...aku mmg xda childhood friend..ahahaha
anyway i didn't think it was that bad..boleh dilayan, wasn't expecting much pon..tapi yeh 5 min awal leh agak Anne akan end up ngan sapa..dan whatever else.

dan model, i see ur point..tapikan...sekali kala benda camnih berlaku ok gak...sorta fresh...dan he's still married per. dan benar..jensen aka dean..always cool...2 more weeks tgk adikd ia lak..ahahaha

as for 3d yeh...aku pon perasan..even as pon ada ckp masa credits nampak lain mcm..dan one of the kills...apa2 mmg kecewa bukan in 3D..nih nak bukak pawagam nih.

and knowing..mmg part disaster cool...tapi ending cam hampeh...aku tak suka bila masuk spiritual sangat nih..maleh nak melayan...dan juga...i really didn't see the point

Ed said...

baru tgk supernatural ep 16... best giler....!!!! now i can relate pasal sumer high power and hell and apocalypse and history lucifer... wah diorg memang betul2 study eh... i thought it was just crappy story about heaven and hell... above all, i loike!!! dan yeh agak intrigue nak tau saper adek kepada winchesters nie...

Miss Brat said...

Heh, nasib baik ur opening cakap sorry to me..or else, memang i berbulan merajuk takmo pergi cineplax dah hahaha *drama queen tul aku ni*

reza said...

aku mmg tak study...maka aku taktau betul ke tak...wujud kah nama castiel tuh dll...tapi i don't actually like where they're heading...like i said earlier...dah masuk spiritual2 nih aku dah maleh besar...even ghost whisperer plotline kisah Jim nih pon aku emo skit..

cik lyna : thank god...aku dah worried dah sms tak berbalas nih...i owe u ok...so pls do ajak for friday the 13th..in fact MBV again this weekend pon saya ok.

Miss Brat said...

Hahaha Reza..tak berbalas sebab tak cukup credit dah..ingat dah berantar, sekali message sending failed. Ala dun worry, I tak cepat merajuk hal2 macam ni, as long u bagitahu, I ok jer ;) yeah Friday The 13 is next! MVB tu aku download torrent jer la ahahaha!

** JT ** said...

Knowing best??! i wanna watch! yeah yeah!!...eh u DO YOGA!?!?!

THAT is a BIG SURPRISE to me!! or izzit APRIL FOOL?? hahaha....

reza said...

Amboi2...Purak said the same thing...only nastier...that arse.
Yeah i went...1 time only...its not like i'm gonna participate their class..u should though, u yoga master u.

Knowing good first 1 hr 15 min...then...WTF


lyna : xda pon friday 13th, nih dah leh mendatangkan marah nih