Friday, April 24, 2009

I M Job 9 pm to 6 am Shift

So hows life? Aku okok je, arinih kureng keje belah mlm, which is cool cause mlm selalunyer agak hectic. Agak best xda keje time mlm nih...specially bila ada Mimi dan Fifi untuk mlm nih (even though sekejap mana pon)..maka ronggeng ah.

8pm - 9pm
Selalunyer aku kat this one undisclosed place yg aku maleh nak ckp, karang kena kutuk. Normally aku opt Senin, Salasa dan Friday tuk gi sini.If kat sini selalunyer lambat gak ah kat office(10 mins jer selalunyer)..cause x dapat budget. Tapi ada times aku tak gi, dari rumah on time ah gak, jln plak mmg tak jam...bahagia ah hidup. Lagu2 pilihan time ini adalah lagu2 terkini yg akan aku pasang sampai aku dah muak dan muntah. First song dlm kereta selalu sekarang AAR - Gives you Hell kemudian diikuti dgn sorang awek nama Taylor Swift.

9 pm - 11 pm
Sebelum masuk office amik air dulu kat opis, in hopes rugi 3-5 min there :D. Then sesungguhnyer aku start wat keje, tapi juggling ah gak work then talk then "pangkah" sesapa...but mostly work (serious). The first 2 hrs of working selalunyer L.U.C.A.H, helpdesk time nih needy dan weird dan agak a-hole. Antara cth2 kelucahan;


paling tua kat opis


George from Texas (yeah sure) :
Hi Reza i'm facing BIG! issue here...this user BLAH BLAH BLAH YADA YADA YADA XOXOXOXXO WORLD PEACE.....(aku dah oh shit dah time nih)...can you unlock this user's id?
Reaksi : Bureeeeeeeeeeet! and u know why?(nih to those tak keje sini ah) Unlock id is the simplest work here...tapi mamat nih beria cerita panjang. Dah ler wat aku cuak cause "BIG! issue" hish, and so far it happened 3 times..celaka tul George from Texas nih.

Most of the helpdesk :
Hi sir, can you please help me..i did this and that then do that with this and that i included this with that, but that didn't work so i tried this and user said this don't work and that is this and this is that...can you unlock this user's id?

Reaksi : *tapping fingers hebat kat meja*, semangat nih justify dia wat keje...apa kata simplify kan jer dan kata pls unlock this id..kan senang? save 5 mins of my life. Tapi nih ok lagi ada sekor HD nih nama Rajin, entah ke apa entah dia bebel...gila slang india from india a.k.a bersiul.

Ada gak yg sangat celaka, siap give me attitude, orang2 camnih aku hangup jer (yes I do this sort of thing from time to time, heran apa aku)


melucah di pantry


11pm - 12 am
Actually 20 min jer...tapi time2 nih aku kuar ke pantry, take my Mandatory break. Kat situ aku mkn free biscuit dan minum milo sambil mengarut dengan Fifi Baharudin...kekadang Mimi join gak.

12am - 2 am
Time nih makang, 1 hr jer..ikut turn dengan partner sapa kuar dulu. Selalu mkn kat mamak..but depends gak, if mamat banyak complain dlm shift mlm nih, aku rela opt takmo kuar mkn. If Fifi dan Mimi mlm...confirm mmg kuar. Selalu mkn kat mamak(yg semakin lama semakin sucky) pilihan mknan , Tosei (save duit dan diet)/ Maggie Goreng (cause xmo mkn nasi mlm2)/ Cheese Nan (cause aku gila) + Ayam Tandoori(cause aku sangat gila tapi Jumaat je aku mkn nih) / Nasi Goreng Thai (bila aku kepunan/sangat lapar dan couldn't care less dah..lagipon it's like heaven!) Dan tiba2 juga akan terlucah ke McD, if mkn nih mmg pagi2 aku nangis bawah shower dulu then gi swimming kat lake 10 lap. Oh kekadang (which is as of late) aku mkn Maggie jer kat office...because...save duit dan Mr.Complain keje mlm minggu nih.

2 am - 5am
At times bila balik jer aku akan coma...depends on apa aku mkn, if mkn Nasi Goreng Thai...coma tuh pasti, siap nganga. Cheese Nan pon ada bakat coma, tapi lebey kepada gi lawatan ke looloo memejam. If aku berjaga mmg aku keje ah dengan tekun sambil tgk movie (HEEEEEEEEEEEEEEE). Lately aku bawak DVD Buffy aku kat office tgk sorang,cause aku rindu Gellar dan aku rindu Buffy(the show itself).

5am - 6am
Time nih dah makeup2 siap2 nak pulang, maleh wat keje dah time nih cause duh nak pulang, lagipon selalunyer aku opt tuk tinggal skit keje kat bebudak shift pagi...karang sangap lak miker tuh (see i'm nice). Dan elok je nak cecah 6am tentu ada sekor mangkuk hayun tiba2 call...aku tak faham tul lah...kalau acc tuh dah lock ke apa ke...apa kata kamu balik jer?semangat nak keje overtime nih pehal...dan bijak sangat nak terlupa password nih pesal?.Sheeesh

6am
Ku pulang dengan tenang, kekadang gi ke some lake tuk beriadah kekadnag balik jer terus..depends dengan kerajinan.Tapi yg pasti balik umah time nih gila tenang dan sejuk...xyah beraircond.

Pros
Mlm happening skit-tak sangap, parking senang, tak jam langsung, leh tgk movie, pagi leh gi bayar bill dan wat keje2 tanpa diganggu oleh jam dan q, cost hidup kurang.

Cons
Life hilang, tgk wayang atau wat aktiviti bershopping selalunyer sorang2, xda life dan xda life.

9 Comments:

** JT ** said...

buffy huh...she IS PREGNANT with Fredie's bb...her last name changed to Prinze as well...woohooo~~

MCD??!?! i tot u wanna KEEP FIT!!!!!!!!!!

Riezal said...

ohh.. aku sgt suka Nasi goreng thai.. apapun.. aku gelak gila bila baca hang nangis bawah shower bila makan McD lucah laa hang ni.. adeh sakit perut aku gelak

Che underscore Lee said...

Gellar tukar last name? ke tambah?

Is it Sarah Michelle Prinze or Sarah Michelle Gellar-Prinze?

eh tapi panjang giler nama weih hehe..

thanezra said...

junie : alaaa but mcD very sodapppp

riezal : yg pasti ia bermula dari hati beb

lee + junie : ya preggers and now nama Sarah Michelle Prinze..she was considering Sarah Michelle Hafez...but dunno what happend

** JT ** said...

LOL!!! Sarah Michelle HAFEZ?!?!?! r u SURE?!?!?! hemm...no comment on that! BHAHAHHAA....

yes i know McD tu SEDAP!!! today supper, dunno shall i say pity or funny!i've been asking pakcik a few times whether wanna join us (me & LengPo) & he din reply.
1 last time i asked & he was on da phone, he juz move his head, i dunno he wanna join ker tak, i juz sit in my place, den after 20 mins mcm tuh, he came in "eh u tak kluar ker? i tunggu kat luar tu & nyamuk gigit i byk tau"! i've been laughing like silly!! pity him :P

thanezra said...

LOL
THEY'RE ATTRACTED TO HIS MOLE KOT..

MOLEY MOLEY MOLEY MOLEY!

** JT ** said...

WHAHAHA...yeah...moley moley...i lap u!! WHAHAHAHA...

adui...outta sudden tix melambak & ur fren ... sob sob... S.O.B!
hahahhaa

Dela said...

hurgh pantry kor best....ada machine itu. tapi best kalo free. free ka?

reza said...

mimpi free...kekadang kena tendang2 tuk dapat mknan...
tapi ada choc aku minat dlm tuh...ermmm choooocc