Sunday, December 20, 2009

Wow..i mean seriously wow

Jumaat arituh..tgk beramai2 Avatar sambil sambut bday Milo..12 tix telah dibook dan 8 yg digunakan..apa2 berjaya gak hampir fill mid section.Ikutkan hati nak directly review..tapi gila sibuk jumaat-now..baboon tul schedule + makcik2 yg suh datang cepat gi wedding supaya leh buat keramaian...geeeezzzz. Nih mlm kang pon kena pi lagi sekali...kena pakai full set baju melayu..sampin and all...groan gila. Kang ada yg pura2 tido takmo bangun karang. Oh sebelum aku teruskan ngan Avatar, ada previews movie akan datang yg nampak sangat cool! 1st ada Legion...oh aku excited tgk trailer nih, 2nd ada cerita nih aku lupa tajuk...tapi dia kisah anak Poseidon..cerita fantasy..nampak awesome. 3rd Alvin and Chipmunks..I know I know "Are u kidding me?" tapi part All the Single Ladies tuh buat aku gelak gila..not to mention Nikkie pon berjaya gegarkan satu pawagam ngan ngilai-an dia.


Neytiri from Avatar; Lululululululul


Ok so Avatar..mmg best, nak kata best gila boleh gak. Seperti mana ramai org akan cakap ah..Avatar reminds me of Aliens(top 10 fav mov EVER!), bukan saja kerana Ms Weaver who happen to be one of my fav actress (tak caya tgk profile Flixster aku) ada dlm tuh..tapi entah those lil bits here and there. For instance..gerabak besar yg the armies pakai tuk angkat barang dan lawan The Navi (the natives) hampir sebijik cam apa Ripley pakai masa lawan Alien Queen dlm Aliens.. dan lagi..Michelle Rodriguez, walaupon tak semacho + seawesome Vasquez dlm Aliens perwatakan dia hampir sama..malah her SPOILER SPOILER SPOILER TAKMO SPOIL PEJAM MATA LALALALA SAMPAI LINE BAWAH. her demise pon cam nak reflect pada Vasquez.
Speaking of character, Neytiri is the one to watch for...hot gila! ayat nih pon dikeluarkan dari Nikkie dan Milo. Hot aside, facial expression dia gila superb!...masa time dia sedih raung2 someone died...aku lak rasa sedih gila, real seh. Time dia emo ber-hisssssss hissssssssss pon cool nak mampus. Yg lain did just good at what is given, kecuali I want more of Rodriguez.
Cerita, ramai kata typical (imdb) well logic kot...but me thinks typical smikal apa2 ia cerita yg menarik..dari passage to becoming afull fledge Navi-nyer hingga the very so awesome perang kat ending...semuanyer nicely done, cuma pace mungkin agak slow awal2 (bagi yg cadang tgk midnite, pastikan ko well rested sebelum tgk cerita nih). Ada satu part nih bila a big ass tree went down, itu bagi aku moment sangat sedih..terasa kesayuan kaum2 Navi AND with that bagi aku this is my fav part lah kot in the movie, mungkin ada political msg dlm nih tapi aku malas fikir cause im not into decrypting any hidden msg..another fav scene is the kick ass War near the end.
Now the FX..wow..gila wow!.cam aku cakap earlier...facial expression puak2 Navi...gila welllllllll made...masa derang sedih aku cam "eh aku pon sedih lak"..backdrop lak usah cerita...impressive. Oh binatang2 tambahan juga cool.

Kemudian semua balik happy2 dan goyang2 kemudian syok sendiri rambut panjang supaya leh cucuk2 dengan rambut2 org lain (tgk Avatar to understand)

12 Comments:

Siberkop said...

Ok, nanti aku g tgk.

Miss u!

faredah said...

anak poseidon ker? lightning thief.. nnt ko nk tgk.. leh ajak yan sekali

ghetto fabulous said...

wow....makes me eager nak tgk cepat2! oh btw yes our "makciks" nowadays kebelakangan ni tend to b a bit sucky..mungkin yg sorang tu dgn depression nyer...kesian..seriously.

oh uncle yg sorang tu pun poyo..update with me for more info bout him and long lost cousin. ;p

Reza said...

cyber : komen last kor lucah...i would have invited u cause kor kenal milo dan iwan ada...tapi takut wife kor susah nak kuar mlm

pam : ha yes lightning thief!...ha bila kuar nanti remind aku..lama pon tak jumpa yan

ghetto fab : aku sesungguhnyer nak tau kisah cousin yg menghilang tuh...i'll call u one fine day

milo boyd said...

besssttaaaaaaa! awesome! lulululu!!!

reza said...

LOL!
lululululululululu

dex(dekda) said...

part paling macho bila jake dapat tunggang binatang merah bapak besar tu..perghhhhh !!!

reza said...

tak layan jakesully tetap hot for Neytiri...Ripley pon!
Lulululululu!

p/s: dekda rupanyer...ahahaha ingatkan mamat mana lah dex

Siberkop said...

Sorila, my wifey tgh preggy, mcm2 pantang larang lak aku terikut2.

reza said...

sbb kor sooo darn cute...aku maafkan anda...ahahaha

dekda said...

woahah mcm nick laki ke dex tu?hoho mungkin ter"relate" ngn dexster kot..tah la cm ner aku leh terguna nick ni mungkin start bila ijat panggil aku cmtu kot..hahaha (drama bersiri dexster pun aku tak pernah follow..tapi teringin gak nk tgk one day.best tak citer tu?)

reza said...

aah aku fikir kor a fan of dexter actually...dan yes aku ingat kor laki memula..dah ler comment memberahi kat post mana entah tentang sorang male actor...

as for dexter...best sangat..sila layan..it's weird, funny, saiko..shocking gak at times..cuba ah