Monday, May 09, 2011

eh film nih cool


Sabtu, tgk Seru solely cause aku tgk mamat Fadz nih promote melambung dlm FB dan blog, mana xnyer 2 post kot tuk cerita nih, dan oleh kerana Thor full sepanjang minggu (aku blame KK trip) aku cubalah Seru...and wow. Seru was hot!

Memang patut dipuji cerita nih, it was pretty brave, buat cerita camera gegar 24/7 nih..x ramai leh tahan..(sbb tuhlah Cloverfiled my fav dicemuh! pfffft)..aku leh accept kot mual tapi if kamera gegar terus auto fail...korang gila apa? yesh manusia..

Anyhoot, yes aku rasa filem nih hot...cast was big, aku suka cerita2 cast besar nih...more kills (hehe)..walaupon all of the kills offscreen, it was still cleverly made. characters pula aku sangat suka, near all...dialog miker believable, nih satu tentang cerita Malaysia aku xnah suka...dialog miker I can't see myself using it in real life...tapi dlm cerita nih...sesungguhnyer BELIEVABLE!..even their reactions towards the situation make sense!...though memang ada part yang dah capai level annoying (last standing female)..tapi aku leh terima kot..ala sikit jer benda aku kena bare.

To follow through that last statement, aku rasa that one thing jer ler kot aku kurang gemor, the screaming and whining got a tad tiring. Tapi tuh je, lain semua bagi aku pass..oh dan cerita nih agak seram..aku xda sampai level tutup mata/ or pandang arah lain (last was Phobia) tapi yes ada part yang brrrrr...overall cerita nih sangat sangat sangat sangat pass!

now...bilalah aku leh tgk Thor..sigh

7 Comments:

Anonymous said...

ya betul!

Anonymous said...

reza,

kami dah tengok Thor. jgn marah. haha. encik razli sebenarnya frust sbb x dpt tgk fast 5 mlm tuh.

Thor mmg best!

TeratoMan said...

I love Phobia!

Those were the days.

reza said...

2nd anon : fai yeh? Untung en razz dpt awek suka tgk wayang sekali, oh btw ni dlm pawagam dah ni tgk thor!..sesorang..dem

Siber : yep those were the days, around 2-3 years ago kan?

Anonymous said...

Encik Reza Hensem: yer it's me Fai. untung dpt tgk muvi sama dan bakal rugi uang ribu2 hanya utk kawen. lol.

alah reza, if tanak sensorang, cepat tangkap sorang. :P

reza said...

"alah reza, if tanak sensorang, cepat tangkap sorang."

eh elok lak dia rhyming! ahahahaha

Miss Brat said...

Oh Reza, I hate you for this review..seriously..