Friday, February 01, 2008

Post Bitchin

Hmm ramai post bitchin lately, i mean taklah bitchin, tapi luahan , complains dan sebagainyer...aku pon nak join in the fun..

Semalam tanpa sedari aku tgk Sweeney Todd, oh tapi sebelum tuh tgk Cloverfield again..pada sesapa yg sakan nak tgk ending binatang tuh jatuh...ok..aku tak nampak weih??????! cam ombak splash tuh ada lah..ngengada JJ nih..TAPI! aku tunggu lah sampai abih semua credit role dan india jaga pawagam tuh duk jeling2 suh blah (eh hello aku bayar..kot suka lah aku nak stay sampai credit)...dan mmg ada faint sound "It's still alive" agak spooky sound tuh.

So pas abih tuh tgk lah Sweeney Todd, ha ok aku nak mula bitchin..orang yg aku tgk dengan nih..cam tak ikhlas jer berkawan..entah apa2..mmg aku nak rethink persahabatan nih...anytime nampak orang dia kenal dia lari..on the phone..sakan suh aku diam..arituh tiba2 tak inform pon kena jumpa sedara dia petang tuh kat Midval and that time aku takmo blah lagi cause nak terus gi keje mlm..ingatkan nak lah hang lama lagi..so aku pon being a bitch takmo ah genjak..dan nak ikut jer jumpa..tapi takkkkkkkkkkkkk, segan lah..karang report mak lah kuar ngan laki, WTF!...balik kampung lah ko.So after debating and slight manipulation kerana aku akan buhsan..last2 dia agree to beli ticket Sweeney Todd tuk melayan aku sampai 8p.m.Tapi sebelum tuh dia beli dompet tuk adik tersayang dia.So lepas part (dan aku partly still bitter) aku lepak Jusco carik2 baju..tgh sembang ngan Nik Norli, tiba2 dia call...bebel2/tuduh2 aku ambik dompet adik dia baru beli tuh.WTF! hoi..walaupon aku nih celaka,bitch dan slightly insane suka2 kacau2...takdernyer aku nak kacau sampai tahap tuh..ingat aku suka sangat ke nak nyusahkan orang sampai gitu sekali...tapi takkkkkkkkk takmo caya gak...sakan lah datang ke jusco muka teary nak mampus tuduh2 lagi..check beg comic aku lagi..HA AMBIK KOR..xda apa pon..nak gak kesian tapi dah kena tuduh demikian sekali kan..ahhh PISS OFF!..last2 tau gak nak blah minah tuh..

Then tgk Sweeney Todd terus tak best, tapi razli dah ckp pon agak buhsan lagu2 broadwaynyer...mmg betul pon..opening credits, johnny depp muncul terus nyanyi then aku ZZZZZZzzzzzZ aku cuma sedar diri part Ali G muncul..dan ya..lagu2nyer buhsan, ada lah satu dua aku leh layan..aku malas nak review lelebih citer nih cause aku tak tgk sungguh pon...mana taknyer kul 8.30 tak abih2 nyanyi lagi..dan aku kena ke office..so terpaksa blah tak abih tgk cerita tuh..tapi sempat ah call razli camner endingnyer..so razli i'm on ur side cita nih ZZzZzZz skit.tapi ada gore best :D..anyhoo nak bitchin lagi lah..sebelum aku tgk nih adalah "mamat ikutan ni" ckp eh kor caya ke cakap razli tuh review movie..well actually aku patut caya..cause dia suka cloverfield dan kor TAK! nuff said.

Erm nak bitchin lagi skit lagi lah, semalam akak aku ckp ada flight ke Phuket agak murah..tapi takkan nak ikut dia jer kan..boring seh.so dia suh ajak kawan..HAH!..korang nih mostly beria jer ckp oh nak bercuti...nak pantai..tapi bila ajak...takda duittttttttttt! so takyah lah ckp nak bercuti SAIKO.bila ajak ada2 jer alasan..maleh dah, nasib lah ada trip jaa tuh..(sapa terasa tuh terasa lah yeh,oh tapi takut gak orang aku tak bermaksud pon terasa, takper YM to confirm)

Dan nih pulak pesal kawan aku sorang kat Penang tuh, lama tak contact lah apa lah..apa kata kor contact aku?aku jer asyik contact kor sampai beratus bill, aku tau lah aku line..kor prepaid tapi if ala apa the malaysian saying tuh..nak seribu something2 tuh...apa kata kor cuba call? susah ke? nak email pon kena nunggu setahun..oh oh dan juga..sedara2 aku nih..beria lah lama tak contact..tapi aku email taknah berbalas..tapi update friendster boleh?...lantak korang lah..dah sudah aku letih

To sum it up; Sweeney aku rasa ok jer tapi still buhsan lagu2nyer, minah bengap tuh aku malas kuar ngan kor dah(kalau gay love weih..kena sorok!!), kalau nak bercuti aku percaya jaa jer, noi sila sedar..dan..kesian loloq dah meninggal..aku tak lah follow career dia tapi dia ada dlm zombie pisang..dan dia cool dalam tuh so agak aaawwww.

20 Comments:

milo boyd said...

hell yeah!! spread the tantrum!! thats more like it! welcome to the club!..oh blog dela jugak agak tantrum..korang dah terpengaruh ngan tantrum aku ke? so rasa lega? need my shoulder?..tak payah..aku bagi kau shoulder pad je..

sweeny todd..errm..kinda bored..aku bertahan sbb tgk muke johnny depp je..pandai tim burton ni..die tau citer bosan..saje amik johnny depp belakon..CUCI pon bosan..aku bleh emo sbb dpt sms "i br lepas tgk cuci..faniiiiiiiiiii"..bile aku tgk..(tarik rambut sendiri..)

ko bleh count on me untuk percutian secara mengejut je..yg aku sendiri organize..tarikh dan tempat semua ikut waktu aku free dan bile aku ade duit je...tp malangnya..kau susah nak amik cuti..so u can put the blame on AKON..

reza said...

mmg aku susah amik cuti
tapi weih
mmg ada sale kat air asia..kalau book sekarang...bley pilih tarikh..then kumpul wang weih

dan blame on akon lah??
dan yeh sweeney agak buhsan...cam aku leh buat movie aku tgk sweeney todd, masuk pawagam...betul2 baju..duduk pura2 baik...mula show,johnny bukak suara...ZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzZZZZ

milo boyd said...

=)) buat muvi kau tgh tgk sweeny laa?? bengong sgt..oh aku takleh cuti laa..class full..cume bleh cuti bln 6-7 nnt..mase sem break..darnn..

pastuh bilik rainforest nak kene bayar skang..mmg tak dpt ah..nak kene kumpol duit dulu..saks..

reza said...

kira kor tak gi rainforrest????
what what!....

"I will have vengenceeeeeee ", Sweeney Todd

Che underscore Lee said...

ahahaha banyaknye tantrum kau aku tatau nak start mana satu ahaha

first Sweeny Todd singin part bosan, gore part aku rasa agak gore. Cam lalalala nyanyi2 slash!!! bunuh!

erm erm minah wallet tu pehal? aku kenalkah beliau?

dan mamat ikutan tu same person that we know ke? kalau yer hahaha poyo sial!

dan bercuti. sejujurnya aku nak pi rainforest tu, tapi duit byk abis ke bangkok aritu. dan jun ini aku akan ke Kunming, China. so x logic bapak aku nak sponsor utk ke rainforest in July

tapi kalau trip cuti2 malaysia bajet bawah RM300 ke insyaAllah kalau x busy dgn FYP hanjeng aku akan try follow yer..

reza said...

bukan kor
serious bukan kor...aku tau kor capable of ikut...nih ada lah beberapa tuh yg lain

nak tau sapa mamat ikutan?...ehehe kor kenal dia..sangat..

wanita tuh..kor tak kenal..tapi milo, jaa pernah nampak

sweeney...aah..buhsan..tapi sasha kelakor

Dela said...

aalaa sweeney todd bored ker? i find it okayy...(cam korang tak kenal dela jer) tapi pada aku cam tgk theatre je tapi kat cinema actually.

bout the wallet thingy. sian kor. siapa minah tu.all you wanted was comics(only). she should've known.

aku ada ajak korrrrrr.....kor kata tak de duitttttt! it must be yourself :P....tak de la. eh ko penah ke kata tak da duit. ko kan ada credit card.

tapi betul..akak aku pon baru sebut phuket and the cheapo. moh ramai2?
tapi others abis duit balik dari bangkok/kuching nanti. i'm left alone :(( eh jo ada je.

tapi trip under rm300 tu tempting gak. tapi pulau apa selain perhentian and redang and kapas yg best? i don't mind to go any of the pulau. may me going to redang(yg belum penah gi). and don't mind to go over n over again pasal experience ngan friends and families lain kan?

plan month mana? may no no.izar pegi ching chong june.
october? september?

and yeahhhhh best emosi2 nih...ada shoulder pad to cry on (shoulder pad milo)..tanak ah...ada shower.

Dela said...

eh copp mepek. september puasa. so left with oct je la? after raya hols.
pasal ada sat25 sun26 mon27(deepavali)

or can go april (18-20) :-s korang ok ker? 18 kene amik cuti

Siberkop said...

Mak sentap hokey!

. : obesiti perkapasiti : . said...

hahaha..ininye tantrum anda citer smalm..ok cool..slamat tantrum
aku tk letup jek lagi
aku choose not to letup kot? eh dah aku dah letup..tp bukan depan korang..ahahah sebab tu aku dah cool down..so ape2 hal let it out.. :) i already did :)

if aku nk tau sape mr ikotan tu..aku rase lepak ngn ko kt opis pon ko automatik citer kot..hahahahahah..so nnt lepak kt opis je laa ko citer ye..

aha pasal rainforest.. sesape yg dah kansel last minit aku tkleh nk buat ape.. yg nyata half of the room i'll pay :) zihan lah...so reza sile book tiket flight anda hari jumaat 11 julai flight kol 9 pg pls.. so that bile ko sampai kuching tgh ari aku amek ko kt airport terus pegik santubong. aku pon tk book flight lagi.. no worries tp aku akan pegik 10th july la..

milo boyd said...

aku bukan nak kensel rainforest..aku nak pegi..cuma untuk bayar skang..i have no money...dan aku mungkin akan pegi jugak..dan mungkin aku akan tanyakan direction "where's the beach?" alaa mamat mat salleh 2 org last time pegi rainforest haritu..

apesal haritu kite pegi takyah bayar awal2 camnih pon?.. :-s

NAK PEGIIIIIIIIII HUWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

ok over sgt!..

aku pon nak tau sape mamat ikutan..

aku cuma free bulan 6/7 dan bln 12/1

joey jo jo shabadoo said...

dem betul ker takde pape jatuh ke dlm laut tu? jj abrams mmg cilaka.

ahahaha sorry but mmg awal2 dah ckp tak leh bercuti skrg kerana ketandusan duit but mmg agree sgt holiday less than rm300 mmg sgt tempting (dan do-able) walopon agak challenging. Jom gi masa deepavali or whenever tat dela (leh percaya ker?) suggests!

minah wallet mmg bunyi saiko. tapi mamat ikutan cam no clue sbb ko kata dier tak suke cloverfield. Aku ingatkan siber,leh ker? tee hee hee

shoulder pad? tak perlu. Milo ada dua pad yg selesa kat depan dier. Empuk sgt

reza said...

hmm terkejut ramai yg reply...

erm
dela : u lost me at hello..however aku taknah kata takder duit..unless bebetul takder duit..eh bila masa kor ajak nih..liar

henz : ok

jaa : erm book lambat skit takleh ke..cam next month

milo : plsssssssss pegi!

joe : pompuan tuh tak saiko...cuma tak faham2 lagi aku benda dah kawan 1 tahun lebih..

all : ok korang salah tafsir budak ikutan..dia bukan ikutan...dia selalu buat topic ikutan..dia tak poyo lah..

milo boyd said...

u bitch!

thanks 4 today..really made my day!

n jo.....babik!(tung jo!!):P~

Siberkop said...

Aku suka Cloverfield ok, Jo.

Dan sorilah nyah aku byk kecewakan kau. Mungkin aku kena gi berubat.

Che underscore Lee said...

demmm siapa mamat ikutan ni? aku cam nak je sebut nama kat sini tapi kang dia baca naya plak hihi.. Reza YM me pliss! :P

ouh dan percutian less than 300 tu.. nak pulau jugak ke? xleh je Melaka ke.. Bagan Lalang ke.. byk je benda bleh buat kan?

reza said...

milo : no hal! thanx for sisha..."ala ma, sekali sekala..."

henz : ok aku masih tak faham mana kor nak gi ngan comment2 ko tuh

izar : I to the E to the 1?...leh tangkap?

fLuRrY.bLuRrY.bUbBLy. said...

leh wat lg lepas ni kn.
:D glemer terus.

Dela said...

aik you mean iwan?

reza said...

bongok lah kor tulis jawapan kat sini