Friday, May 16, 2008

Abg Lan Kembali


Tadi tgk Narnia : Caspian...it gave me the ZZzzzss memula tapi 2nd half really was cool...eh ngantuk actually..esok review..mesra. Yg pasti Abg Lan kembali!...wwowowoowow

Today : Ok dah ada mood dan refresh so plot; 1000 plus years has pass and the kids from the first movie came back to assist the very wooden Prince Caspian to take back his thrown with help from the Narnia creature which are close to extinct

So..let's just make it in point form nak?

Why me like?:

1.The story is pretty dark and intense at times ergo good...this one dancing witch demon reminded me a lot of this one witch in Beastmaster.
2.The character developement grows enormously for some, Peter and Susan specially..and Susan..wow much (face aside)
3.Aslan...love that lion
4.The 2nd half..the war/fight scenes were cool (aku rasa terlalu cool cause cam aku anggap cerita nih for kids..tapi fightsnyer ..yo..awesome)
5. It's narnia damnit!

Me no like?:

1.First part cam terlalu senang..lalala dah kat Narnia..lalala lagi..dah jumpa kayu iaitu Caspian.
2. Prince Caspian ...not only i hate his character..i loathe the actor.
3.Kekadang terlalu dan dan...cam oh no nak kena pancung..zoom datang Caspian...aceeeeeee buhsan..however ending takder lah tiba2 sangat..just nice..bukan time darurat.
4.Part storm in the castle agak terlalu gelap..aku emo..ke mata aku kabur??

Anyhoo..apa2 aku rasa Cerita Narnia Caspian nih is just nice..good enuff..prefered the first...tapi yg nih got kudos point due to the last fight scenes..lain dari tuh..specially the 1st half..snore..
------------------------------------------------------
Ok tukar topic cepat...sapa2 yg tgk tapi tak tgk lagi...i don't care aku nak voice out gak ANTM finale aku agak terkejut..who would have thought..dan jgn sesapa berani ckp aku dha agak dah..selama aku tanyer takder sapa pon teka minah nih yeh...even iwan cam jawab hmm propaganda kot..which i slightly agree..aku serious taktau nak rasa camner..last season mmg aku emo ngan pemenang..yg ni actually undecided..

on one hand aku kesian kat 2nd place..cause she really is a nice girl..sian dia..dan muka dia uniq..aku suka..minus the nose (i should talk..ahahah)...and she really is the strongest one in the bunch...and

on the other hand..agak cool ada first time record nih...and masa catwalk..ada turning point bagi aku..aku cam wow!..tambah dlm pink dress tuh..gila stunning...dan ada cam Heidi lak skit..so agak undecided..so i'm just gonna say..cool..great ending to a very2 boring season!..

2 Comments:

Ed said...

agree... prince caspian lagi kayu dari hayden christensen... harap hensem jer... huhuhu...

thanezra said...

agreed...tgk cth Susan..muka so-so sangat...tapi berkaliber..tul ke ejaan?