Thursday, May 22, 2008

Indy 4


Dlm teruja2 excited2, last2 agak kecewa..it's still good..but tak sehebat Temple of Doom, my fav Indy flick..sedih...kenapa lah tak wat awal skit, mungkin boleh best lagi kot..main point is Harrison Ford walaupon masih berkaliber, dia tua...fight scenes tak sehebat dulu..mana scenes2 mengkagumkan cam Railway Tracks dlm Temple of Doom...mana booby? traps hebat.

Tuh antara kecewa gak ah..traps nyer meh.But after all that..ada gak something cool...cam the chase scene at the University..that seems cool and realistic.But other than than...so-so jer kot.

Indy still cool dan lawak dan charming..but still limited aksi dia..sigh.Dan arituh ada aku tgk channel V mengatakan Indy rules cause its realistic..well if ur ass gets blown nearby a nuclear test site and still survives..and that equals realism?hmmm..
Marion is back..aku tak ingat sangat dia..cause aku tgk Lost Arc sekali dua jer...tapi minah nih kecoh yg cool gak ah..and then there's Henry the 3rd a.k.a Shia..dia oklah..tapi comparing ngan Harrison Ford..meh..no contest.Sean Patrick Flannery actually fits the shoe more than Shia. Cate looks migthy cool in the posters..aswell as on screen..BUT..as the movie progress..she fails to make an impact...at least to me.

Then there's the ending...WTF...off gila!..off off off gila!.reminiscene cam Mummy 2nd..entah apa ke merepek tiba2 kat ending and to make it worst..aku tak faham motive menatang Skull tuh.But all in all an ok ride..but sigh again..its no Temple of Doom

p/s : TQ Ed banjer makan lagi..murah rezeki lah kor selalu...FUH FUH

7 Comments:

fLuRrY.bLuRrY.bUbBLy. said...

sorry smlm aku mmg tgh ckp2 ngan org iaitu org cina. eh betul ke aku eja iaitu ni. cam dah lama x guna woed tu.
ui jelesnya aku ed asyik blanja ko je.. mmm x aci ni. eh btw korang ni ada apa2 ke? hmmmm.... mikir.
;)

reza said...

kor gila

fLuRrY.bLuRrY.bUbBLy. said...

haha!

milo boyd said...

ahahahahahhahahha aku pon mikir mende same noi..(jgn tikam aku weyh!)

HAAAA PAHAMM!!!! aku off giler ending..aku cam whutt??? aku ckp kat abg aku..offf weyyy ending.. die ckp..alaa..spielberg nak tunjuk yg "natang" last tuh sebenar nyer wujud..THE F?

tapi aku tetap melompat aksi2 kejo-mengejo segale..kusi pavilion besar ke atau aku dah kurus? aku dok bersila..wakakaka!!!!

Che underscore Lee said...

demm xtgk lagi indy mahupun narnia caspian...

vencinye bila ketinggalan zaman nih.. i blame fyp!

dah la Perlis nye wayang sucky forever tunjuk hindustan n siam nye movie, motif?

Reza said...

why siam?dan yeh motive
dan ending indy 4 sux nuff said...sepak2 spielberg sambil menari hula

fadz said...

waaahh, lu pun suka Temple of doom? cayalah! aku rasa, ramai peminat filems eram suka TODoom