Sunday, January 18, 2009

Book me

Title tuh perasan..tapi this year collection horror movie bakal datang agak banyak dan menarik (x lupa pesta remake gak).TAPI..BIG problem is..tayang awal ke..1 bulan lambat ke atau taram 1 tahun terus...tuh problem aku..take Saw 5 for example, aku sampai sanggup dl Screener copy cause gila "gersang" sangat nak tgk cerita nih.So tgk lah cerita nih dlm keadaan gelap ya amat hence gila struggle nak make out whats happening. (terus dapat rating moderate, in which aku rasa if tgk dvd copy pon sama jer kot)...anyhoo..now this year...agak a handful yg aku excited nak tgk..of kos first one is.



My Bloody Valentine YG ENTAH BILA NAK KUAR!..release patut minggu nih ah...tapi after 10,000x check GSC cam xda kabar berita pon...agak bengang lah, cause 1.3D!...cam syok..confirm if ajak Dels/Mills dapat jeritan jeritan hebat. 2. The original agak cool, aku dah lupa skit..cause ada lah 5 thn lalu kot tgk kat astro..yg pasti ada 1 whining bitch yg aku rasa nak tendang. 3. Jensen aka Dean Supernatural..bila lagi nak tgk mamat nih kat big screen? Nak tambah stress..aku duk baca interview, early reviews dan tgk promotion...semua gila gila tempting ....arghhhhhhhh!...baboon tul..if kuar wayang DAN dlm 3D, sapa2 sila holler...aku nak lari gi tgk.



Then of kos we have my most awaited...Friday the 13th..yeaaah! Abg Chik(dan dan) kembali...rindu gila all those mindless running and screaming stalking scenes in the woods or wherever lah..janji ada kejar2...I live for those scenes.Tapi aku dapat rasakan cerita nih either 1 gila lambat kuar malaysia...or 2 tak kuar terus..sigh.

So far those 2 are my most awaited ah, tapi bila masuk page En Arrow fav reviewer gua...gila banyak lagi menarik..we have Night of the Demons remake dimana aku went woooahhhh..me love the original..campy,but fun (yg sequels porn murah)



Then we have some unknowns (at least for me) seperti Sorority Row, tgh promo gambo dan wow sat..pastuh tgk plot lagi aku wow gila, get this;


aweks


A group of sorority sisters try to cover up the death of their house-sister after a prank gone wrong, only to be stalked by a serial killer

wohooo! more running and screaming and guessing...suka3..ah rindu zaman cerita2 camnih kuar mendadak..and then ada satu lagi nih The Uninvited, tak pernah masuk radar aku langsung..but this image alone sold me!



Thats it kot yg aku awaited..ada lagi..but nih yg paling buat aku all giddy ah..oh there's another one..The Wolfman..never seen the original but the teaser poster sold me..so am there. Just hoping semua kuar on time..or at least 1 bulan lambat..tuh jer time limit aku sanggup tunggu sebelum gi ker alternative. p/s : no H2 tiada dlm list cause aku hated the remake.

5 Comments:

Miss Brat said...

No H2? oh come on!! :P

2 cerita terawal I booked u dulu, i dun care! :P

thanezra said...

okok i may be too harsh..Halloween remake doesnt suck..just..aku tak suka sangat..so H2..aku letak as MAYbe...

dan baiklah...whichever comes out first

Miss Brat said...

hehe i teasing u je, thats ur opinion and i respect that :)

rasanya F13 keluar dulu...

reza said...

oooh, tapi mmg pon..xda lah sux..cuma tak minat

Ed said...

its official... my bloody valentine will NEVER come out in local cinema... so lets Bangkok... they're gonna screened there...