Saturday, January 24, 2009

Jan : Setakat apa yg aku ingat

So just got back from Inkheart(terima kasih Ju kerana book)..ada lah 2 burung kata it sucked earlier...and..*drum rolls...it actually did...a lil..takla teruk sampai bad terus..tapi lackluster gak ah...firstly I was expecting Fantasy! (cam Stardust) tapi...derang tak masuk2 pon dlm buku tuh pon..all we get are flashbacks oh and that thing near the end..(tuh ok gak ah)...then Helen Mirren!...WTF..watak gila entah apa2..lawak dia satu pon aku rasa tak lawak..tak berjaya weih and same can be said bout Brendan Fraser..me thinks dlm nih dia lost his charm..aku suka dia zaman2 Blast From the Past, George, Mummy 1 dan 2 (not 3) dlm nih cam...meh. Pastuh banyak gak ah benda yg cam dan dan...oh come onnnnn! So in conclusion...I was expecting Fantasy but what I got was another Terabathia..minus the excellent storyline.

p/s: kehadapan ju, mmg Jennifer Connelly bukan Demi Moore..demnit! kerut mereka hampir seiras weih

Dan skrg yg lain2 aku tgk sepanjang Jan, compile jer sekali gus kan senang.First up Alphabet Killer yg dibintangi oleh that Hottie Eliza Dushku..ceritanyer sekadar ok jer lah kot..boleh ke aku ckp expected?..cause seriously i got a weird vibe from the supposed killer early on..oh well(ckp lah aku terror plsss!)Erm apa lagi menarik yeh? actually nothing much..it lacks the investigation part in which aku actually really looking foward to..but it went heavy on character dimana bagi aku ok jer lah kot..Watch it only if ur a fan of Faith..aka Eliza Dushku cause ada surprise scene :D tee hee hee.



Boogeyman 3; tidak ada kait dengan yg 1st nor the 2nd..which is good cause the 1st sucked major (tapi ku agak suka the 2nd)..whats good bout this from the 2nd is that they actually brought back the boogeyman (spoiler for 2nd i know, sue me) But the bad thing is that they added roaring effects to the Boogeyman and im like W.T.H?


roar?


Terus turn off..makeup dah elok(in a way) tiba2 roaring..cheh gila. Storywise..normal lah kot..few cool kills, jumpy moments..tapi overall..bolehlah kot..tonton then delete ke recycle bin. BTW the lead looks A LOT like Eliza Dushku @ some angles.




Pulse 3; Cam sial...first 20 min was ok I guess pastuh mula lah pesta boring round2 dunia kosong..seriously...stop making Pulse..buat malu Kairo jer.

Resident Evil Degeneration; Nih 1st movie yg aku tgk dari DVD Mohdel..boleh lah tahan..masa kat airport coolness tapi masa kat lab..sigh skit..for me lah.Effect diakui cun. But still I prefer Mila coming back pls.

Scarce : Kisah cannibals..erm nothing new sangat..except ada adengan tarik kuku, babi sangat adengan camnih!..but tuh jer ah standout..lain aku dah lost..mungkin due to the production value yg agak low kot.



Midnight Movie : First time aku tgk cover dan sypnosis..terus terimbas kenangan tgk Demons yg gila campy but freakin fun (dimana aku sorang jer suka dlm group uni aku..siap kena cemuh!)anyway plot aku bayang cam sama jer..tgk2 lain..tapi still cool..idea dah ada..TAPI..aiyak..banyak gila fail.Lakonan har har, character sekor2 mmg bengong gila tak terkejut miker mampus dan paling kecewa..the killer...aiseh..FAIL!..alat dia guna tuh pon cam aku leh geleng pala tgk.Cadangan aku...jgn tgk kot..tunggu kena remake 10 tahun lagi.



Outlander : Nih tgk last week ngan John Dorian aku..officially the first movie i saw this year..and it was oklah kot.B grade fun dan nasib I had great company tgk movie nih sekali dimana banyak gila spoof direka on the spot. Anyway..paling best bagi aku tentang monster movie nih adalah the monster itself..not too shabby. Overall...boleh lah nak layan tgk aksi dan monster plus vikings (yg terlalu clean i might add) Think 13th Warrior with monsters..kot.



And finally nih khas buat Cik Bratty anda harus tgk cerita nih..Amusement.Dia cam ada 4 segment. 1st kisah Trucker gila, 2nd kisah CLOWN (yes CLOWN), 3rd kisah mental ward kot...aku pon confuse..then 4th segment where everything came full circle in a labyrinth? Cerita 1 dan 3 sangat lah lalalalala tambah yg 3..aku sampai struggle skit nak ingat apa jadik kat 3rd story.




But the 2nd!...gila serammmmmmmmmmm! Clown too spooky siot..brrrr..now i know why u hate clowns..aku still tak sampai tahap phobic ah but kata ada orang kasik as present HAH!..no thank you. Final story pon kinda cool..cam lari2 dlm maze...but the biggest downfall cerita nih adalah the very obvious plot hole merata2..fail!...anyway..Cik Lyna..try lah usha..i dare ya.

I end with LOST dah start!...dan Dela also SKINS season 3!!

12 Comments:

Miss Brat said...

apa??? clown??? takmo lah thank u very much. kalau diaorang amik johnny depp berlakon jadi eerie clown pun I lari tau! oh btw, johnny depp pun takut clown gak :P

mahhass said...

alphabet killer draggy nak mampus kan? aku terlelap2 tu. Yes, ada scary clown that scared da shit outta me. Seriously creepy. Sapa2 yg tak claurophobia pun easily boleh mengidap nya haha

reza said...

miss bratty : Serious?hoho fact yg gila pelik...totally random..kenapa yeh clowns scary..i mean those circus clown pon u takut ke?

mahhass : agak ah..tapi ada eliza dushku...kekasih lama tuh..sub SMG ..betul2 time tuan rumah call kata dia mana ada lifesize clown tuh brings chills to my bone

Che underscore Lee said...

Inkheart ngantuk pliss.. plot cam ceramuk gile, bola la bini dia bisu?? (spoiler sorry!)

good thing was the guy main api was hawt and the arab (arab lah sangat camtu!) tu agak cute dan ada unsur2 seswatuh antara diorg berdua hehe..

Pulse 3 x best? mana sucks Pulse 3 ke Pulse 2 yang ada hantu topless?

reza said...

Pulse 3 ada scene if u blink u cant see it topless scene

dan dua2 suck..malah no 1 pon suck

Che underscore Lee said...

ahahaha Pulse 1 at least ending2 scene kejar2 dlm PC server room tu aku cam "cepat lari pliss!!" dan scene dlm kereta sebelum sampai no coverage area pun agak mencuakkan

Pulse 2 cam haram sebab antu2 dia feeling2 masih hidup siap kemas rumah basuh pinggan. Worse, aku tgk dgn ayah dan adik aku di mana scene hantu topless cam sme lalalala buat seolah2 xnampak.. awkward

so kompem xkan tgk Pulse 3

Lost dah setat? kalau donlod simpankan bleh?

Miss Brat said...

Reza...

I saw it kat metacafe part clown tu dah sesungguhnya saya merasa amat MENYESAL menontonnya! tido bukak lampu ok! anak buah I tercongok depan pintu panggil turun makan pun I leh menjerit mcm orang giler! isk..badan terus jadi panas & berpeluh..bila menaip script asyik pandang belakang je takut2 ada pulak clown pop out dari almari ke hapa!

Clown itu scary,masa zaman2 I, clown dekat funfair and circus makeupnya sangat2 lah eerie dan menakutkan, remember bozo the clown? i hate it ever since ok! especially kalau dia skipping around jalan sana sini sambil bernyanyi2 girang, ohhhh takutnya sayeeeeee! but the weird part is, i hate clown yang bermakeup tu tapi i suka pulak guys yang bermakup ala2 goth, macamana tu? seperti kata ajek, ironic giler kau ni! hahaha

reza said...

izar : errrr...pulse 1 seriously sucked..adengan kejar mengejar tuh pon aku rasa so-so...apa2 trilogi (hopefully tak diteruskan) antara the worst for me

lyna : i still dont get it...tapi actually take IT lah for example dari sengih terus slowly buat muka saiko...tuh menakutkan ah aku akui...tapi xda lah sampai nak melarikan diri depan clown2 funfair

tapi thats ur phobia

Miss Brat said...

ya ya gelakkan aku...:P

~dARlee zURiS~ said...

erkk..x best ek inkheart?
baru cdg nk tengok

weh reza
aku tukar url blog tau
ko cek ar ti k??

~dARlee zURiS~ said...

heheee..tuk menyenangkan ko..
nie url baru aku
http://mydarleeluv4eva.blogspot.com

ti ko tukar lah yg kat list kau tu
ok.

reza said...

done..