Wednesday, January 14, 2009

Nah the remaining 10

Before me go on, shout out pada Syah yg nyambut bday dia 2 hari lepas..as I said..sorry x dapat datang..saya kojer,what to do kan.Dan big Birthday shout to ibu ku harini..aku malas being mushy..so i leave it at that..(lagipon bukan dia baca blog aku nih pon).Dan last kepada Eda yg BAKAL sambut..aku ckp awal2 cause dah alang2. Ok my 10..aku terpaksa cheat skit..proceed to know why.

10. 4bia (bkn Labia)



Sangat senang kenapa no 10.Cause cerita #1 gila menakutkan..aku siap pandang atas bila expecting "something" will turn up.I was THAT freaked out, henz kat sebelah aku taktau lah. Cerita # 2 aku kentut jer(lagipon sbb nih cerita nih jatuh skit ke 10). # 3 gila lawak..me like me like..para pelakon berjaya dan dialog fani. # 4 sekali lagi BABI...hantu gila menakutkan..sialan tul.Anyway good flick tak sia2 cuba luck.

Fav Scene : Cerita #1 bila dah start satu rumah blackout..aku taknak pandang apa dah..aku tau aku tgk atas...unless tiba2 ada benda lak atas..eh takmo!

9. Yes Man dan Get Smart





Baboon aku miss count.Terpaksa cheat skit. Ok which one first.Kenapa aku suka Get Smart?..cause 1 nostalgic..aku ingat gak skit2 masa kecik aku ada tgk series nih then we have the leads who is hawt (Hathway) and funny gila (Carrell) respectively.Though some may hate Steve Carrell for being annoying..I dig him.(tapi actually i do wish dia kurang bebel)

Yes Man pula bagi aku terlalu cute..selama nih bagi aku cerita Jim lawak gila jer, but this one is a gem. Ada beberapa babak bagi aku comel. I.E dia nyanyi tuk selamatkan some weirdo then part dia tarik the lead chic masa time hujan tuh..again..cute. I'm getting all butterflies now :-) (khas tuk Dela)

Fav Scene;

Get Smart : Agent Smart nari ngan this big chic..coolness
Yes Man : Of kos the 3rd Eye Blind Scene

8.Eden Lake



Nasib aku sempat tgk the very last week of 2008 nih.Mula cam nak lalala-kan jer..tapi dah bila officemate sekor dah tgk..eh takleh jadi nih.Anyway..cerita nih bagus..sangat bagus..aku rasa nak tendang jer sekor2 kanak2 riang dlm cerita tuh...malah mmg aku mintak lah lead nyer cari lah kereta mana2 langgo sorang2 (thankfully it did happen, in a way)Apa2 cerita nih shocking..seriously shocking.

Fav Scene : Ada budak nih kena burn alive..sesungguhnyer biaq betul.

7.Rogue



Aku suka buaya..ekornyer panjang..dah abih.

Fav Scene : Part nak cross guna rope tuh...kaki aku lak ternaik2...tapi celaka nothing happen..xpa2 at least aku expressive.

6. Harold and Kumar 2



Terkejut kan..ke tak terkejut? Oh well, aku suka cerita nih..road trip movie yg gila bangang tapi di mana me like.Plus situasi satu satu kejadian gila pelik.Tak lupa juga yg watak2 the leads jumpa gila in a funny way.NPH Rules!

Fav Scene : Part kat all blacks town...i really didnt see that coming.Ala actually banyak scene best..i.e bottomless scene was a riot!

5.Midnight Meat Train



Agak kecewa besar terlepas kat pawagam.Dan juga aku gila slow nak tgk cerita nih..tapi when I saw it..fuh..jaw dropped..gore fest!..aku lain boleh..tapi bila part kuku (atau needle) ishk...cringe sat.Pastuh the reason for all the killings agak tergamam gak ah (apakah pon ada).Apa apa...SUKA SUKA SUKA

Fav Scene : Errr eye balls pop out..kalau 3-D kan best

4.Qurantine/Rec




I'm being slightly bias here. The only reason this movie could reach this high is cause aku tgk kat wayang dengan pakar2 jerit yg membuatkan movie experience aku lebih exciting. And it's all thanks to the trio Dels-Mills-Kecks. Anyways sampai sekarang aku cant decide which is better..so dua2 win jer lah leh? But for quarantine the 2 reasons i prefer it more than the latter is cause of 1.Jennifer Carpenter and 2.Pacing laju skit.

Fav Scene : Milo jerit sambil guling2 "AKU BENCI BINATANG AKU BENCI BINATANG, KENAPA KOR BAWAK AKU TGK CERITA BINATANG!!!!!"

3.Bee Kind Rewind



Cerita nih wat aku go halaa..cause banyak benda yg buat aku sebut only if.Only if I have the balls to do that and that and that(am referring to making my own movies yeh) dan to hell with what other think when i showcase it(nih if gak)Plus scene re imagining mereka gila lawak.Jack Black Rules!...u hear me Mohdul..RULEZ!

Fav Scene : Re imagining Ghost Busters..gila lawak expression Jack Black..oh dan the sweet ending.

2.The Dark Knight



Perlu ke aku sebut? I mean dah banyak orang letak nih in their list with their own reasons in which kebanyakkan sama jer ngan aku..so apa kata aku save time dan ckp cerita nih best jer..malah terlalu best. Oh take note aku suka Harvey Dent..kesian kena overshadow ngan Joker, cis.

Fav Scene : Ferry scene..nuff said.

1.Cloverfield



PFFTTTTT this is my list..aku tau tentu ada yg cam hish..whatever aku suka Cloverfield..tergoncang2 aku tunggu nak tgk cerita nih awal tahun..malah aku tgk 3 kali kat wayang, if thats not enuff to prove that I love this movie..i dunno what will.Aku agree mmg ada flaws dan ketidak logic-annyer..tapi..baaahh fiction beb fiction!..oh dan Marlena hot. (note : rupanyer wanita bontot di cover Unborn adalah wanita bongok dlm cerita nih yg nyusahkan bf dia gi jalan jauh semata2 nak selamatkannyer) To sum it up aku nak quote Kazumi "cerita nih buat aku rasa cam berada di tempat kejadian tuh sendiri" EXACTLY!.

Fav Scene : Bila binatang tuh tiba2 muncul depan miker dan dari belakang tiba2 askar2 juga went gun happy..dan kemudian nampak Marlena franticly trying to get out of the way..bagi aku sangat berjaya scene tuh..dan Marlena hot.

If tak puas sila email ke kissmyass@aig.com.Mesra.
Nearly made the list : Narnia Caspian Kayu, Vantage Point dan ehem..27 Dresses.
Disclaimer : Saya menulis nih dalam keadaan yg sangat mengantuk..jika ada termerepek..I apologize in advance..anda juga dibenarkan YM! aku esok pagi dan maki.And again..mesra.

16 Comments:

fadz said...

nice list, of coz, following ur own conclusion.. I def have to watch Eden Lake here..

Reza said...

thanks..kor x wat lak yeh?ke mmg kor tak wat?

Iqbaldible said...

bagus kau punya pilihan bro! aku suka eden lake jugak bagi aku film tu something else, ada banyak kekurangan tapi ada banyak jugak kelebihan.

milo boyd said...

hahahah cilake!...tp itu memang dasar cerita binatang!!! kalo aku kena sakit jantung lg 5 tahun..aku blame ko!

Dela said...

rezaexpose.com tak der? agak mesra.
aku vote quarantine dari rec.

Reza said...

Iqbaldible : hi never seen u here b4,and thanks for the kind words..xda blog?nak gak tgk ur choice.

milo : erk jgn weih, 5 tahun nih aku book kor tgk SAW 10...

dela :makcik...delaexposed.com yeh..yeah actually me leaning more towards quarantine

Ed said...

vote for quarantine... better kot dari rec... dan aku dah sarankan awal2 tgk eden lake... penat burn utk kau... rupanya kau baru tengok... anyway... macam ada movie missing here... apa ek? saw 5 tak masuk?

anyway... mana dunia baru the movie?? hehehehe.... mesraaaa....

Che underscore Lee said...

ouh Harold Kumar 2 bottomless scene sangat fani

itu Midnite Meat Train juga best... takut plak aku nak naik komuter skang nih nanti kena makan alien

ouh setuju about Vantage Point yg x sangka hebat

Dela said...

tapi tapi tapi tapi website dah update jadi rezaexpose.com

eden lake = mutated? pembunuh hebat? / hantu?

Reza said...

ed : janji tgk, cerita2 lain dah khatam tinggal cerita siam kor yg 2 jam lebih! gila pe.. saw 5 moderate jer weih...first Saw tak masuk list.

izar : vantage point tuh..kor mmg suka ke atau kor suka pengalaman tgk cerita tuh :>

dela : oh really? nasib wan pulut tak msg aku then

eden lake kisah budak2 early teens go all saiko @ this innocent couple..mutated=no, pembunuhan hebat = agak...dan no hantu

mahhass said...

oh well, janji ada 4bia, Eden, REC/Quarantine, Rogue, Midnite Train.. err.. Cloverfield juga. List kau tetap menggambarkan kau masih horror fan ahahaha.
Btw, Slumdog Millionaire sudah pasti masuk list jugak kalau ko dah tengok.

Dela said...

4bia bestt jugak. setuju. aku suka part flight.

dan eden lake leh diterima. nak tgk.

Reza said...

mahhas : ku global da..tapi di hati mmg minat horror..setelah jumpa korang2 nih terpaksa humble kan diri dak jadi baik

dela :tuh lah if tgk tuh dgn ex kor dan ed tentu xda emosi2 tentang respect kat...haih...butterflies :-)

Che underscore Lee said...

ahahaha siot je
aku suka citer tu
DAN
pengalaman menonton cerita tu :P

Dela said...

=)) butterflies cam taik.

anyway aku masih sian kat ed. dia sungguh tak bersalah.

fadz said...

aku takkan buat sebab aku akan highlight filem melayu lebih daripada filem hollywood, ada diskriminasi..

satu lagi, aku hanya akan pilih satu, setakat ini, belum ada lagi yg menawan untuk tahun 2008.