Tuesday, December 26, 2006

Penang -R&R-

Wahhhhhhh tak update lebey seminggu,xleh jadik nih.Anyway post nih takder related ngan movie,tv atau music langsung.

Actually,aku ke Penang weekend lepas,tiba2 jer..mmg ada plan,satu cause mmg dah lama nak jumpa Noi,dua cause tension ngan keje nak jejalan.Tapi sebenar2nyer cam nak taknak jer,50-50.Pastuh setelah dipersuade oleh Jaa ngan Milo banyak2 kali, dan mikir bila lagi.so gi jer lah..setelah cancel segala appt yg ada aku pon setuju lah on the very same day nak gi tuh
*iklan : si azmir kata,lepas tanyer aku gi ngan sapa.."woah cam road trip to wong foo,thanks for everything julie newmar...terus aku gelak dan letak mental image muka jaa aku ngan milo kat cover too wong foo tuh.

so aku tunggu lah kat pit stop Warta,takut if suh ke umah aku terus lost lak,baik kasik landmark menarik...tapi sebelum blah tuh nampak lah muka cuak ayah aku tuh,typical...mak aku rilek jer.."haa eloklah,tahun nih hafez tak gi mana2 pon kan"..HOH! love u mom!...ayah lak "tau mkn mana?..duit ada?...tido mana?"..sigh...bila lah ayah aku tuh nak grow up..leh?

So tunggu lah kat warta tuh,around 3 derang sampai..angkut aku..balik umah derang dulu cause derang tak pack lagi..lagipon si milo gi tukar tayar baby alana.pas mereka settlekan apa yg perlu settle maka blah lah kita ke ipoh nak amik smallville.Sampai Jelapang around 7.30 tak silap,milo drive,terus amik kecik..sebelum tuh mkn dulu..cause perut sekor2 dah berbunyi...statement kat ipoh aku ingat satu jer...pas ada 2 kereta celaka overtake cam haram..."OK JOM KUAR DARI IPOH CEPAT!" oleh aku...betray much?tapi mmg cam celaka 2 kereta tuh.wat malu ipoh jer.

Kul 8 plus2 bertolak lah kami ke Penang,Sampai around 10 tak silap...aku drive..dlm kereta tuh memacam lah terjadi,tapi mostly tak ingat dah..cause aku tertumpu pada driving...tapi paling best semua orang cam blur nak ke mana (penang) pastuh leh ke sekor pon tak perasan...signboard image gambo jabatan p.p.dengan alasan...semua ingat R&R...gila bimbo semua orang.

Sampai2,terus ke Georgetown..wow not bad happening,disco gila menarik..tempted gila.Rasa cam kl lak,tapi ngan angin laut yg gila gila gila best.Lepas mkn soup kat satu gerai nih yg gila gila gila sedap! process carik hotel lak,actually gamble jer semua orang gi...takder book pon...memula semua cadang nak amik rumah tumpangan ahfat jer..cam ckp lah..if hilang lebey dari 2 jam masa gi tandas kan start to panic lah.Last2 dapat bilik kat bayview!...suite lagi!..dengan harga rm400,gila rumah tumpangan ahfat lah kan!tapi dah letey dan semua malas gi mana2 dah,so setuju lah amik suite...dan mmg layan diri sendiri cam rock start dlm suite tuh...dgn lonjat2 atas katil nyer,pastuh renovate segala perabot dlm tuh dan air masak terspillnyer (milo) ...tapi paling extreme angkat couch bawak masuk bilik lah,tentu tension makcik cleaner esok pagi.Memula cam aku ngan jaa nak gi Momo,tapi oleh kerana mata memasing dah merah so cancel...derang semua tido atas katil dan because im a gentleman aku pon rela hati tido atas couch,lagipon gila pe nak tido ngan derang??!...mengikut milo dan jaa aku ngan kecik tido dengko,tak terkejut sangat cause aku gegila letey,tapi kecik! wahhhhhhh hebat

Pagi esoknyer jaa ngan aku bangun awal,cause diberi chance kitorang mkn free breakfast yg disediakan,hotel tuh kasik tuk dua orang jer,buhsan..dan cheapo..tapi kecik ngan milo tak miss out anything pon,makanan gila takder apa special.Then naik atas kecik dah bangun,si milo baru nak gi mandi,dengor lah dia splish splash dlm bath tub,ehehehhe semua orang mandi bathtub,bila lagi kan...mmg dengor lah bunyi air bergelora dlm bath tub tuh.Around 10 dah checkout..

erm rasa pangjang sangat cerita,takper aku bahagi pada part2,so this is the end of part 1,aku end ngan kecik ngan aku gedik mencuba wat poster The Break Up,see ada gak unsur movie.


Photobucket - Video and Image Hosting

11 Comments:

Dela said...

alaaa nak tgk gambo lagieeeeee

Dela said...

oh yer...aku nyer wonderfalls kat ko ker? :(( nakk

Che underscore Lee said...

Jelesss plsssssss!!

Dan yer, ayah ko nak grow up lagi la? tak grow up ke tuh?

dabadoo said...

Mesti ada nampak rambut (the one on her head) kecik kan? Told you it was long, curly and pink!

reza said...

dela : aku tak mungkin post gambo,dan wonderfalls takder kat aku lah gila

izar: dia tak grow up lagi,pls let go,sebelum aku lari ke thai terus

joe: u are talking bout smallville kan?

yukio said...

ahahaha gamba tu paling lawak....cam citer The Ring...patut wat cover To Wong Foo gak...

milo boyd said...

hello! aku tak bimbo pasal sign jambatan tu..korang yg bimbo! aku bimbo time muzium peyrang tuh je =))

Anonymous said...

Pegi Thai ajak la aku. Aku innocent.

Ed said...

jeles plisss....

Ed said...

btw ko nak ke tak nih eragorn.... aku dah gatal jer kaki nih nak jejak cinema...

reza said...

yukio : ehehe thanks, i tried

milo : yeh lah kor tak bimbo

anoy : who?

ed : eragorn buhsan