Monday, June 23, 2008

Banyak2 movie..

Lama tak update kisah movie kan, well..cam malas actually dan bukan mati pon orang tak baca review aku..tapi xpa..we'll make it fast dlm 3 minggu turut2 aku tgk wayang every weekend dapat lah tgk 4 movie kat pawagam..dan 2 additional tadi..fuh best additional tadi..anyhoo to the movies!..

3 weeks back : Prom Night..



Kisah : Remake salah satu movie with the same name zaman 70's dulu..tapi plot dia beza ya amat actually..kesamaan hanyalah cause it happen during prom. Plot yg nih kisah ada cikgu saiko nih stalk one of his "hot" student.

Verdict : Me giving it a chance..actually not that bad...and thank you!..cause takder scene tiba2 menari2 disco cam zaman 70s nyer dulu, jezz what was that about.The good, likeable characters..mungkin cause aku tgk derang cam kanak2 yg looking foward to life after prom kot..aku feel kesian gak ah kat bebudak nih if mampus...and juga..they're really NOT that annoying..so passable characters..me like the black best friend.Lagi..ada decent kill tapi snorish lah gak for me and the best thing bout the movie?...the prom itself..spectacular.why can't we have that sort of prom..bahhhh buhsan prom aku.

The bad?..killer nyer hampeh..knife and cap? tuh jer...takder gimmick langsung..boring..and the plot is wayyyyy obvious, awal dah tayang killer..dan takder twist..cis.Takder terkejut langsung..though terkejut gak BF dia mati near the end..eh ooops...6/10, cause i'm nice

Fav Scene : Black girl got killed..eh ooops!..(ala obviously best friend akan mampus kan..)

2 Weeks back : The Happening



Plot : Aku gila agak teruja ngan cerita nih..nampak mystery abih, dan mmg hush2 gak ah plot nyer, yg aku tau...people in some part of the states(tak ingat mana) started commiting suicide..but whyyyyyyyyyy ?terrorist?(yeah blame them first)

Verdict : 6th sense was downright scary,and great ending.Unbreakable was slow in pace but got a good story.The Sign was preachy = zzzzzz.The Village was predictable but at least it had a good story (at least for me) and Lady in the Water was sorta childish..and this one? Me say, scary flick but with stupid ass ending.

I was pumped from the moment people started killing emselves, and the death scenes?...woaahhhhhhh nicely done.me like the falling construction workers death scene.Then its actually scary watching the wind blow...imagine that..I got scared of wind..brrr, so good job..after this i'll ran away when I see a gust of wind.Characters and acting was excellent!..Leguizimo? (ampun ejaan) did really2 well.The panic scenes also excels in so many levels..but then..here comes the ending.

It sucked!...the theory was good..someone actually made an effort of explaining to me how possible it is, yeah so i dig it..but how they execute the ending is way way stupid...just like that ke? then end..? i give u this theory and it's up to me to believe it or not? babi kau!..susah2 buat jer ambiguous ending.sheesh..and to think aku beria nak tau apa sebenarnyer kejadian ini.6/10..

Fav Scene : Running away from the wind in the field scene and the death of those construction workers.

Last week : Kungfu Panda.



Plot : Panda nak belajar kungfu...semua orang gelak..

Verdict : Aku memula takder hati langsung nak tgk nih..tapi oleh kerana iwan ajak..dan lama tak jumpa dia..gi jer lah..anddd..it's a good thing my expectation was low.. cause me likey2 the movie.Fani sial...takder lah lawak gila cam ramai orang cakap..tapi mmg lawak ah..it has it great moments..3 benda yg aku suka kisah benda nih..satu lawak dia (duh), then the action scenes are really well made..even the training scenes..see how much effort they go through for this cartoon..and lastly..cause of Jack Black..he was born to voice this Panda..nuff said.7/10

Fav Scene : Training Panda nak pau tuh..cool gila.

Beberapa hari lepas : Get Smart



Plot : A remake of a popular spy tv series during the 80s?About agent Smart.

Verdict : I love it!...love it love it!..And mmg ada kenangan2 skit, cause masa kecik dulu ayah aku suka gak tgk cerita..so join in the fun ah..dan mmg aku ingat line "miss by this much" dia.Tapi to compare kan, the actors.. i love Steve Carrel more! never actually been a fan of him..tapi now i'm sold..he's mucho funny! and annoying, but the good kind.Mimik muka stone dia is to die for..dan actually suara dia lawak gila.Anne pon cool dan hot...both are born lah senang cakap..to act in this movie.Nak senang ckp lagi..casting was good!Aku taktau nak ckp apa lagi..cause plotnyer kisah typical spy jer lah..tapi lawak2nyer aku dah rasa pass lah cerita nih..aku suka..solid 7.

Fav Part : Masa nari ngan russian big gal tuh, minah tuh semangat!

Tadi : The Ruins



Plot : Based on a book about this 6 tourist who stumbled upon a mayan pyramid?Stoked, they happily lalala up the stairs without knowing that something is waiting for em upstairs...are u scared yet?

Verdict : Agak bagus, aku mmg suka cerita2 terperangkap no way out nih.Dan menatang yg menanti derang tuh pelik dan menakutkan gak ah..tapi yang paling terkejut..ada gore yg aku pon terkejut babi tunjuk on screen..gila geliiiiii.Casting was great tapi derang takyah berlakon sangat kot..i do have to note that Laura Ramsey is HOT!..and Jonathan Tucker is a good actor. Erm apa lagi yeh..actually takder lah apa sangat..tapi mystery menantang tuh cool.so 8, boleh?

Fav Scene : Laura Ramsey bangun pagi..aku terkejut yeh..sangat terkejut.Siap rewind lagi.

And Last : Pathology

Plot : Mengisahkan doktor2 keji yg bunuh orang semata nak suh doktor2 lain dlm geng miker teka camner mangsa dibunuh..keji gila weih..rasa nak tendang.



Verdict : Agak bagus, actually mungkin better dari Ruins atas, tapi oleh kerana banyak sangat Jargan nyer..kekadang aku tiba2 leh berangan ke Edenia lawan dragons.Speaky in English PLSS...me no speak doctor (tapi actually bukan salah miker)...pastuh endingnyer agak meh.Ada lagi meh, iaitu Alyssa Milano, walaupon dia hot teramat..tapi dia cam nak tido.

The good: Lauren Lee Smith leh bakon!..selama nih aku ingat specialty dia bogel jer...tahniah..u got ur niche , belakon sebagai bitch. Hmm and it's also good to see Milo (Peter Petrelli) belakon di movie as a lead selepas Heroes.Hmm apa lagi..oh cerita nih banyak gore..tapi jenis gore yg korang leh emo..aku pon emo cause tunjuk banyak sangat...dah dah ler tuh..aku tau lah kor kat spital.Dan juga it's a good insights on the people that operates u and how god-like they think they are, i believe this to be true. 7/10

Fav Scene : Takder actually...

ok tu jer,harap ada lah percaya verdict aku dan tgk apa yg korang suka..dan aku tak sabar tuk cerita nih...

7 Comments:

Jujus Oren said...

oii.. nak tgk gak phatology..
fine tak ajak

Reza said...

download lah kak download
kor ingat ada tayang kat cinema ker
dan aku rasa kor akan suka,cause peter ada dlm tuh...tambah dia ..eh oops

Che underscore Lee said...

kung fu panda kewl gile aku sukaaa!!

pekdah said...

interesting! harus donlod!

Reza said...

yo pekdah..lama tak dengor cerita..
kor tentu nak tgk Pathology kan...cover gila cam buku fear street R.L Stine yeh tak?

mahhass said...

Pathology tu ala2 filem Anatomy eh?

Reza said...

not really..tapi aku dengor pathology remake cerita german..which is NOT anatomy..taktau lah..tuh yg aku dengor