Saturday, June 14, 2008

My Friday the 13th

Rupa2nyer yesterday Friday the 13th, lupa lak..cis..if tau..dah lama prepare marathon cerita ci ci ci ca ca ca...however I did have my fair share of Friday the 13th Yest(bad luck)...but no stalking or hacking, involve mind u.

As u can read the post below..the day before F13, was sorta sucky..but I still came to work..unlike the other muslim guy who went MC (obvious lah ngok!)So I was the only one who have to the questions "u ok ka?,serious ka"..aku buat okok jer..walaupon masa ada perasaan emo..tapi life goes on...dan takmo attack skrg..kena tunggu the other guy.Still cis kor tak datang...

Anyway..around 4.30p.m the network was down...so aku lalala lah ke canteen kat bawah ngan Thomas, memakai baju T-Biru putih aku (ada sebab aku mention nih)..aku pakai nih pon sebenarnyer nak nyatakan..i dont care nak rebel pakai baju normal arinih..muahahahah, ku juga memakai baju sejuk di atas baju T tuh..so sebelum kuar ku bukak lah baju sejuk tuh...tgh2 mkn..mmg aku notice orang duk pandang2 aku....tapi aku cam whatever..kor rasa cam kenal aku kot..dimana i couldnt care less...then office rang us..so kembali cepat..ada Drill! (i get back on this sat lagi)...kami pon minum lah cepat2 (walaupon aku taktau apatuh drill)..dan pulang ke office ngan segera...tiba2...dah masuk office..Thomas ckp kat aku.."EH Reza baju kamu terbalik!".....FFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUCCCCCCCCCCCCCCCK...dan mmg betul baju terbalik...y the F word?...cause unlike the normal terbalik...iaitu pakai baju inside out..my terbalik is...memakai baju dimana yg kat depan ialah di belakang!..dah ler baju tuh ada pocket yeh!...so kira aku berjalan penuh confident kat canteen tuh pakai baju pocktnyer kat belakang????....mcm mana!!!...mana lah orang tak tgk...ADUHHHHHHHHH...nak jer hire hitman bunuh semua yg ada kat canteen...xpa2 if anyone ask aku cakap Razli dare aku..cause dia macho.Dan aku akui lah...aku himbo...waaaaaaaaaaaaa....

Then lepas terus pakai baju sejuk tuh (takkan aku nak bukak baju aku dan dan tuh ...unless aku ada abs..). office situation time tuh gila kelam kabut...hectic semacam...macam hospital yg tgh attend mangsa gempa bumi/tsunami jer..everyone was carrying something...laptops,monitors,cpu etc2..aku pon cam blur..*ok drill nih apa?...(aku bukan budak IT ampun)...masuk2 jer my dept..manager terus kata.."reza since ur the only one available and have a car right now...u have to go to AIA building for the Drill"..tiba2 nih..dan time tuh mmg aku fikir memacam

1.drill tuh apaaaaaaa (nada makcik dlm din beramboi spoof)
2.what will i do there?
3.AIA Mana?
4. DRILL TUH APA?!?!?!

So everyone yg ada kat my dept..prep me up, cam semua orang prepare a laptop for me...dan sediakan documentation apa entah, time tuh mmg terasa mcm knight in shining armour tgh sedia nak lawan dragon. I was like "squire...! where is me sewoooooooord!"

But in this case lain...derang campak semua kat aku..sendal beg laptop kat aku dan push me to the door...*(dlm hati mmg nonononno dah yeh)..fyi aku not a fan of laptop..tambah laptop yg kena masuk safeboot mode..*APAKAH SAFEBOOOT MODE???!?!?!?* ARRRRRRRRGH!....so i state my case lagi.."but i dunno how to go there"....
manager.."Stella! (wanita berhampiran yg agak cute), ur going right, can Reza follow u from behind"....Stella yg dah separa pucat due to the Drill "sure2..come2 now..we're going now!"...waaaaaaaaaaaaaaaaa

So aku cuba lak ngan Stella..mungkin leh tumpang dia terus,malas drive (dlm mode joe)...aku cakap lah kereta ku nunnnnnnn jauh sana, which was true...dia kata.."IT'S OK, i drive u there.."..demnit!...STELLLLLLLLAAAAAAAAAAAA *nada shabaz dlm cartoon Over the Hedge"...so dia drive ler aku ke sana..then terus dia zoom..maka aku pon zoom ikut belakang dia...dan wow..mmg dia rushing..tapi yg hebatnyer entah jln mana dia bawak aku..kuchai lama lah..jalan belakang2 yg pelik..lah....dannnnn suddenly..phone ring ..hmm boss..dia kata boleh balik..network dah up...

aku : ........... :I (sbb ada lesung pipit..yeah aku perasan)

so aku sms Stella kata lets turn back..dan dia tak turn back..dia terus jer ke kl...mmg aku cam ishk takleh jadik..takmo aku ke AIA yg entah kat ne...so aku turn back ASAP..sampai office..semua senyum sipu..xpa...nasib petang tuh Big boss belanja Domino's pizza...mmg aku taram 3 slice..dan satu botol coke!...amik kau...hmph..the end

8 Comments:

Ed said...

1st: kalau masa kat sekolah, drill tu maksudnya "latihan kebakaran" like fire drill mcm tu kan? so, ko dah figure out ke drill kat opis ko tu apa?

2nd: yeh... ko memang bimbo...

Dela said...

aku setuju ngan ed untuk 1st one. tapi dalam context ko ni tak cakap apa itu drill lagi!!! cam citer silent hill..tak de jawapan!

2nd. lagi stuju ngan ed lebih dari 1st =))=))=))=))=))=))
ngek kor! takkan tak terasa discomfort apa2 kalau depan ke belakang. kalau inside out aku ok lagi boleh kesian. =)) tapi aku tak leh nak tahan gelak sangat.

Che underscore Lee said...

okey fani sgt pasal baju terbalik tuh.. dan drill apekah masih unexplained kah?

malas drive (dlm mode joe)...
okey this is soooo true! :P

Reza said...

fire drill adalah fire drill..sargent drill pon sargent drill...akunyer nih namanyer DR drill...kor? aku tak tanyer apa maksud drill...tapi apa2 pon its a process kelam kabut teruskan kerja ke tempat lain sebelum big incident terjadik...


dela : kor pon bimbo...i got it from u

izar : aah mmg true...aku tgk post2 korang aku rasa pening...cause sekor pon takmo drive...LUCKILY AKU TAK JOIN.

milo boyd said...

aku baru nak tanyer ape itu drill..sebab aku dah excited kalo tibe2 ko akan lawan dragon pakai laptop..ko nih same macam citer happening!!! pfft! =))

hey aku bawak kete yer! walaupon bukan bmw hemphh [-(

Reza said...

ayat kereta atas takder sangkut paut dengan anda hottie

milo boyd said...

aww..hottie ke aku? (malu2 sendiri)

Che underscore Lee said...

ahahaha sibbaik aku mmg miskin papa kedana x mampu berkereta