Sunday, March 09, 2008

10 000 B.S

Semalam tgk 10,000 BC, dan aku mmg agak takut nak tgk cerita nih...cause...mmg dgn rumours agak menghampakan cerita nih...tapi alang2 dah book dan takder cerita lain nak usha cause The Mist usha last week (finally!)...dan last2 minit aku cadang bawak milo...so datanglah burung tuh ngan cliques dia..Anyhoo 10000 BC



Plot : Ala kisah zaman2 dulu tuh...time sabertooth tiger wujud lagi...pastuh ada lah prophercy bagai mak nenek yg tak abih2...pastuh tiba2 ada pyramids cam kat America Latin tuh, apa nama puak tuh dah lupa...then ada lah gaduh2 lawan2...pastuh ending yg agak best...tiba2 hancur kerana director nak happy ending...dumb i tell u.

Verdict : Cerita nih ZZzzzZzzz, it gave me the z's.Paling aku tak suka yg ada prophercy yg tak abih2 tuh...semua puak pon nak ada dukun..dah ler puak hero nih nyer dukun gila overacting...rasa letak Dela pon better kot.Plot mmg mudah gila...mudah mudah gila....tak mind blowing...malah my mind terus log off kot..cause aku start buhsan kat tengah2...mana aksi2nyer? I was expecting Apocalypto damnit!.

Journeynyer pon cam remeh...cam lalalalalala...Care Bears movie(yeh dulu aku tonton) nyer journey lagi syok kot dari nih..arggh! stress!..Pastuh ending yg patutnyer dah ok skit...tiba2 cahaya gemilang muncul...WTF!...i don't want that ending...re-write weih!!! bongok sangat.

The good, well at least slightly better dari apa entah Vikings last yearnyer flick tuh..then CGI mmg cun...cuma...SEKEJAP!..cam tuh jer..promotion bukan main...poster bukan main tayang sabertooth semua, last2 kuar semua binantang dlm ada 15 min kot kalau kumpul semua sekali..tapi last attack guna gajah2 tuh cun gak ah..Apa lagi good...ho! ok yg nih bukan intentional kot, banyak benda2 tahyul cam prophercy semua tuh cam lawak...cth:lukisan sabertooth ngan hero atas batu...personally that was a riot!...aku nak gelak...then tak lupa pakcik albino yg diangkat kuar dari some dungeon...kalau ada sapa nak tgk..sila tunggu adengan nih...LAWAK GILA!..pakcik albino tuh unintentionally lawak!(i'm mean..i know)...milo sampai tahan2 tutup muka nak gelak.Tuh jer lah kot benda dlm movie nih yg made me happy...those unintended stupidity stuff..

I end with cerita nih snore-ish..sila lah avoid..4/10..oh dan para pelakon juga membohsankan..

The Mist..



Plot : A small town is overshadowed? by mist..and there's something in it.

Verdict : Should have been the best movie, last year..if I saw it properly last year...damn this movie is fine!(tiba2 ckp omputih leh?)...It got one of the best ending in recent movie history( at least for me)..gila irony...plus the fact that the preacher beyotch might have been right!..

Speaking of precher bitch, Marcia Gay Harden ,that lady really got on my nerves...seriously she made into my list of top hated beyotch in movie..gila annoying tapi berjaya!..at least nominate lah minah nih..damnit lah oscars..asyik nak drama 3 jam jer..bitch.

Cerita nih taklah takut sangat..but in a way sorta freaky..maybe cause the "things" is not really that outstanding..CGI sorta sux in a way..gotta admit that..but whatever lah..can overlook that.Story...best!personally aku rasa nih kisah human defying god, which is good in a way.

Another good thing bout the movie is the premise...syok..trap in a mart...awesome..big cast best.Tambah dlm disaster2 related movie nih..Anyway i would urge people to watch this flick...8.5/10..again..the ending..is to die for!

5 Comments:

Che underscore Lee said...

aku suka jer 10,000 BC.. coz castnyer hotness huhu!

agree pasal ending cam haram. dan plot sangat lemah. aku cam pelik, dah 2/3 kali rescue betina tu, dok kena tangkap balik.. apekah?

milo boyd said...

asal sme ckp mamat tuh hot? giler tak hot lansung...ke citarasa aku makin tinggi? wahahahahaha

tell me about it reza..aku dah berair mata tahan gelak part tuh..habis eyeliner makk!!

reza said...

entah aku cam snore gak tgk para pelakon...apa2 pakcik albino rocks!

Ed said...

aku dah lupa la jln cerite dia...tp aku rasa aku x tido kan? kan? ke fokus aku ke lain masa tue? huhuhuhu... dan aku sangat suka the mist plisssss.... aku rasa cam nak nanges dgn ending dia.... huhuhu.... memang betul2 twisted....

Che underscore Lee said...

mamat tu hot la milo. same guy dlm The Covenant.. the lead actor!!