Thursday, March 13, 2008

Ahhh..those days

Tiba2 mlm buta nih aku reminiscence those days...ahahah tiba2 jer..mungkinkah kerana Brooke White gitu hebat tadi? sampai aku dlm umah pon nak kasik standing ovation atau Milo reveal apa antara lagu Toto kat aku ...dimana aku cam ehhhhhhhh! aku ingat lagu nih!..actually nak buat tag milo...tapi esok2 lah...tgh nangis sorang2 dlm bilik gelap nih...AHAHAHAH kidding2..sebenarnyer aku tgh pandang luar tingkap cam milo...mengharap ada shooting star :D..sorry Milo...ahahaaha,actually bagus ada youtube nih...banyak lagu fav2 aku cam aku tgh dengar balik nih...cam haih lagu nih..teringat zaman sekian2, this is my top 5 fav songs of all time...seriously...cam if aku nak dengar again and again...nih lah lagu2nyer

5.


Of course lagu Abg Long in my list...lagu nih walaupon dah banyak lagi lagu yg sedap cam Unwell dan Little Wonders, this one still remains as my fav Matchbox/Rob Thomas song..kenangan? erm entah...mungkin teringat balik aku Form 3 kot...zaman2 perasan hot...AHAHAHAHAH..but really abg long gila cool dlm video nih...dan aku not really into alternative..eh into gak...cuma lagu nih yg aku cam wow lagu2 sedemikian rupa cool...kalau tak tentu aku layan 911..EH?

4.


Ahh Till I hear it From You...suka gilos lagu nih...dan aku mmg suka EMPIRE RECORD...no matter how slightly silly the movie was/is..bila dengor lagu nih...teringat empire record..juga teringat time aku start pindah kl slowly...dan rasa sangat teruja nak round2 k.l..haih..fun times.

3.


Torn...alahai Natalie...sampai skrg aku rasa dia hot..malah sapa2 muka seakan2 Natalie mmg aku cam eh kor cun!cth Paloma AusNTM Cycle 3.Lagu nih pon syok nyanyi sorang2 dlm kereta cuma time lyric kena ubah skit..pehal aku nak nyanyi...I thought i saw a man bought to life????Tapi kekadang diabaikan jer...ahahah..specially dlm kereta time lalak....kenangan?,nih juga zaman start berjinak kat k.l...pastuh memalam dengor lagu dia kat dorm pakai walkman..tgh2 sejuk tido dengor natalie...masyuk weih (eh betul ker spelling tuh..bm P4)

2.


AHA...lagu nih lama seh!...tapi memula aku tgk video nih...(yg ditape oleh akak aku yg tak abih lagi jerit2 bila aha nih keudara..ehehehe)mmg aku impress gila ngan video nyer...ignore the fact that mamat nih nyer pitch gila high lagu nih sedap!..dan video dia awesome!..dan ia buat aku terkenang masa kecik2 tgk video2 lagu kat rtm..dan bila aku dengor A1 yg entah apa2 btw nak remake lagu nih mmg aku DONNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNT...NO FU!@%@% WAY! mmg outcome hampeh..nasib dah entah gi mana band tuh..

1.


tak jumpa video yg leh link...ass tul..anyhoo Time after Time mmg antara lagu syok aku pernah dengor sepanjang aku hidup...walaupon masa first time aku dengor cam hmm apa maksud lagu nih, ia sedap..mendayu2..dan cam agak sedih..video nyer pon cool..dan walaupon Cyndi Lauper gila hodoh..i just don't care...majority lagu dia mmg aku layan..sampai beli cassete 12 inch yg the best of tuh...dimana mmg awesome..tapi nampaknyer kena beli cd lah pasnih cause cassette aku nak pasang mana???cerita sikit...anyhoo lagu nih pon dah diremake too death..fortunately remake2nyer not bad...but i still prefer the first one..nostalgic...hmm esok drive ke office jamin dgr lagu semua2 nih..baiklah aku nak tido

milo next post kisah family yeh...u rock!..razli pon cause kenangkan balik kat youtube..

6 Comments:

Che underscore Lee said...

hehe aku suka Torn! sebab akan tukar part "laying naked on the floor" kepada "terbaring bogel atas lantai" everytime aku nyanyi dgn member2 sedorm hehe..

milo boyd said...

ahaha smua song choice kau adalah kegemaran aku dulu kini dan selamanya..

sial! perlulah pandang luar tingkap wishing for a shooting star tuh???? aku gelak yg mengilai-ngilai ni....siall kauuu wabwhhahhwhahwhahhwha

cpt..aku tunggu!

reza said...

izar : malaysianyer version laying broken on the floor kan..ker? takyah tukar bukan gersang pon aku dengor tuh..

Milo : semua? really ka?...lauper hang suka gak ka...tak sangka ma..anyhoo yeh aku wish on a falling star..saja nak tiru kor..syok

Dela said...

ko nyer lagu smer rocking. tapi paling aku suker till i hear it from youuu..ko tau ini first time aku tgk video dier. selama nih cam suka lagu tu tak terfikir nak tgk video dier pong.

jo jo shabadoo said...

EMPIRE RECORD was not a silly movie =p. Dier peliaq sket jer. And me lovey the song too!!

reza said...

dela : typical u actually..but whatever lah kan..janji kor happy..

joe : down westlife fan down...