Monday, March 03, 2008

What if...

Hi readers, aku tgh saiko kat office nih..so nak legakan diri dengan menulis sat..saiko weih...calls duk masuk tubi..email lagi...aiyoyo...nak jadik designer balik lah..dela kor ada position kosong kan?
Anyhoo..on the way here I thought of something..nuthing mind blowing related but just stuff that I'm currently a wee bit mad about.My lovely comic shop has gone downhill since my fav store keeper went bye bye.And the new guy?Haiyoooo...geek alert..dah lah cam taktau buat keje..DAN...dah berminggu aku duk datang ke kedai tuh...x kenal2 lagi aku...apa aku kena ada cleavage ker baru nak cam???! shheeesh.

Skrg nih cam mogok takmo datang selagi dia tak call..cause dia janji nak call tapi aku gak kena datang check ada tak..so skrg ego sat..dah 3 minggu aku tak tgk comic baru...so skrg dah agak gersang...nak tgk comic baru..tapi ego aku masih hebat.So I was like apa kata suh member jer ambikkan..so I thought of u guys(member aku) one by one how would it come down to...

Razli ;

Razli : Hi, saya Reza...saya macho.
The idiot : Kau pehal???!

Dela ;

Dela : Hiiii storekeeper....*gedebuk..........
The idiot : Ma'am are u ok?
Dela : Mooooooooooooo....

Izar ;

Izar : Hiiiiii!..nama saya Reza...i nak com..WOW! u nih cute lah...nak # digit phone
The idiot : GILA KE??!

Ed/Cyber ;

Ed/Ber: Nyahhhhhhhh, mak nak comic X-men yg mak dah tunggu 3 minggu nih, berair fefet mak...kau ingat kau cantik simpan lama2?Nama i Reza tapi leh panggil Fifi.
The idiot : ok don't come here again.

Jurina ;

Jurina : Nak comic
The idiot : Nama?
Jurina : Reza
The idiot : Yg nih ke?
Jurina : Ye
The idiot : Nak plastic?
Jurina : duh
The idiot : Rm12.90...ada 90 sen?
Jurina : .......
The idiot : okkkkk...come again..
Jurina : hmm..

Faredah ;

Faredah : Hi saya datang nak pick up comic tuk Reza
The idiot : yg nih kan?
Faredah : Erm tak pasti lah..arituh dia ckp issue #199...tapi mungkin #200, erm erm
The idiot : rasanyer yg nih kan
Faredah : ermmm tak pasti lah...
The idiot : KAK!!! yg mana satu??!
Faredah : TAPI TAPI TAPI..

tuh dulu circa 1999-2003

Faredah now : Hi comics for Reza pls
The idiot : Ok..here it is.
Faredah now : Here's 20..keep the change...

kemudian dia balik rumah dan bakar comic aku..takpon..bagi kat aku dlm keadaan koyak..dengan jawapan "it was like that when i bought it"

Joe ;

The idiot : Hi welcome to blah blah blah!
Joe : IM NOT GAY!

Jaa ;

The idiot : Hi welcome to blah blah blah!
Jaa : AKU NAK COMIC XMEN AKU, NAMA AKU REZA!!!
*kaca satu building pecah...
The idiot : Please dont kill me ma'am

--the end..keje letih

15 Comments:

Che underscore Lee said...

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!! Babihh fani weihhh cilake kauuu!!!! Terpaksa aku tahan gelak kang terbangunkan jiran sebelah plak!

Faredah dgn Jo paling fani weihh!!!

reza said...

faham...aku dlm kereta gelak2 dapat mental image..tambah time dela jatuh...
dan i was this close (1 inch) tak letak joe..tapi memandangkan semua kena..tak salah kan
dan aku baru sedar aku lupa letak eh bengong!...oh well

Razli said...

Aku rasa paling kelakar yg versi Jaa. Siap CAPSLOCK lagi. Terus dpt mental image tak sampai dua saat. Hahaha.

So, from now on, we shud call u Fifi?

Siberkop said...

Actually, kalau akulah,

Aku: Mat, komik aku x-men, nama aku Reza, ur faveret star.

Idiot: Actually, my faveret star adalah Bob Messraa.

Aku: Kau ingat kau cantik? Aaaahhhhhh(gaya stim).

Dela said...

hi fifi

dan buaHAHAHAHAHAH!!! fani sangat entry nih. cam celaka kor.

jaa nyer versi paling fani =))...

ajurina said...

hi fifi..
wahahaha.. demet kelaka..
paling part jaa..
oh dan part aku? camtu aku ek?
.....
hmm..
ok..

reza said...

:D
fifi lah!..nyesal letak..

glad korang ok..ingatkan aku akan kena burn ke apa...dan sorry pada milo dll yg aku tak letak korang mmg member tapi aku takder idea..

razlinyer tuh pon dah kira old stuff..kena carik benda baru nak ngena razli nih

dan yeh ju..kor selalu jawab sepatah dan emotionless

syahila said...
This comment has been removed by the author.
syahila said...

hahahahah fani sgt tang ja gan faredah!! mcm tepat skali perbualan itu!!

Siberkop said...

Nyah, aku tag ko. Sila masuk blog aku utk details. Kalau ko tak buat, hmm, okla, aku prank ko nanti.

reza said...

Syah!
lama tak jumpa kor!
but if aku letak kor..tentu ada hentai related.. :D

btw terima kasih kunjung

Dela said...

wahahaa.. ingat kan sapa la syah (lelaki).. aku ingat kan ko refer kat cyber (kot2 nama timangan yg ko kasi yang aku tatau). sahsah syahila yer

joey jo jo said...

aahahah cilaka ko reza!
nonetheless mmg sgt lawak n mmg spot on sgt utk seme org (except for me =p)

buat ler utk milo skalik.

Reza said...

dela : yeh dela ur skills of observation is uncanny

joe : ergo kor gay?

Ed said...

jap... yang Ed/siber tu mcm dejavu lak... wasn't that the script aku kasik masa ko nak suh aku ammik komik tue.... huhuhu... so ko letak jugak la nama fifi kan.... muahahahha... terima kasih kepada lawak ini... ilang pening kepala ngadap keje2 aku neh.... dan aku paling sker part jaa... leh bayangkan... huhuhuhu....