Monday, March 17, 2008

Tag ur it!

Aku rasa violated bila di-tag milo...tapi dah janji nak wat cause not bad tag this one..but b4 that!...tadi tgk concert TOTO..yeah i know..WHO??!..but actually i do know this one song from them..siap ada vcd..tuh aku leh ingat gak..however lagu tuh cam the most not popular single from them.Pastuh lepas dikaji oleh milo..rupa2nyer ada lah gak lagu zaman 80s yg cam ehhhhh...i know this song!..thanks to youtube..maka gi lah aku ke concert tuh dengan milo, klux,dad, mah uncle and his kids..hmm suprisingly ramai orang...tapi aku rasa derang pon cam aku,dapat tix free....:D kot..cause bila The Toto guy suh sing along...all i hear is mumbles...aku? mmg sah sah taktau 97% of the songs..tapi nampak lah beberapa pakcik..including me uncle...layan sakan.How was it?...oklah kot..gorengnyer syok..serious...the drummer was awesome!!!..gila admire mamat tuh..rasa nak suh milo bukak baju pastuh baling kat dia...but in the end..i got bored..and tired..cause terlalu banyak sangat lagu aku taktau..DAN..sangat letih diri!..DAN..lagu yg aku paling familiar tak kuar..!shito..takper at least i can sing along to 3 songs..and liked 2 songs i haven't heard b4..oklah tuh kan.



Ok on to the tag thingy ;

Me Dad : Erm ayah aku in a way...agak lawak..tapi dulu lah, skrg nih masih lawak..cuma he tends to overdo it..luckily he gets the hint bila aku start naik atas bilik...but kekadang tak faham gak.Dulu masa kecik2...i favour him than my mom..seriously..tapi naik tingkatan 1 terus close ngan ibu lak..maybe cause ayah aku tak reti cover mulut kot..remarks dia snappy dan annoying OR masa kecik dia selalu beli comic tuk aku (aku materialistic).

Ayah aku juga overly sensitif..traits itu juga ada bakat jatuh kat aku (like 30% of it..aku tak over sensitif sangat..but still sensitif) tapi trait yg paling ketara dan aku sangat emo...adalah the nose!...mmg aku akui...idung aku ikut ayah aku..malah worst!Nih traits from me dad's side..majority sedara aku belah sana basically have the same nose..aku gila benci idung aku..malah aku pernah ckp kat ayah aku yg first paycheck aku nak buat nose surgery (tapi tak wat cause..hello?mahal dan malas).Nak add fuel to the fire..ayah aku tak abis2 guna ayat "kor nih if hilang kat botswana ke africa ke...tentu orang tau anak Noordin"...it was funny..but it got old after 20 years.Apa lagi...haaa ayah aku suka menabung..tiap malam dia bukak tabung dia yg cam ada 10??!!?...best nyer dia kira tiap2 mlm..like 10 sen a day gonna make much difference?..Ayah aku juga i.t phobic..dia gila takut technology...dan mmg aku selalu mengena dia ngan benda camnih..Eh banyak nyer negative..

Well on the plus side..ayah aku agak tabah..cekal gak ah...drive hulu hilir amik anak sedara,tak abih2 gi umah akak aku lately..pastuh amik my aunt sampai syah alam (which lately seems like a monthly event)..juga cekal dlm Q dkt pejabat pos dan yg sewaktu ngannyer..tapi bila sampai counter...siap lah..complain gila panjang OH let it be known as well that without me dad..my love for movies wont even exist..also my love for comics..so i thank you dad for that..The end...but if i could just use one word to describe my dad.. I would say mouth.


Me Mom : Am a self proclaim and proud of it Mama's boy..there.But once upon a time...i sorta takut teramat dgn me mom.Mak aku masa aku kecik gila garang..dan obviously bad cop selalu akan dibenci kan,dan good cop (ayah aku) disukai...mana taknyer aku dicurah ngan comics tak abih2.However as i grow older..sorta understands why she does it.Tapi aku still takleh lupa mak aku koyakkan comic aku pesal dia bengang ngan aku..dah ler tuh issue psylocke yg hot!..wuwuwu masih sedih aku mikirkannyer.

Mak aku juga cepat jump into conclusion..mcm the aunts..fuh kalau semua ada dlm satu rumah...takut aku..speaking of that side of the family, like me dad's nose..belah mak aku pon ada...which is the chin yg sorta kena ada,no matter how roundish ur face is..haih the nose and the chin..well at least the chin is well refine..tak cam the lump @ the middle of me face called the nose. (ada orang pernah ckp idung aku cam plastic yeh..celaka tul)Hmm apa lagi? mak aku cool..seriously...dia layan apa aku layan,movie atau tv series selalu layan ngan dia..dia juga leh tahan tgk horror movie dibanding ngan ayah aku.Kekadang pandangan dia masa tgk movie/tv series agak spot on..which impress me a lot!Dia juga agak stylo...from what i heard..she's quite the hottie masa muda2 dulu(dia ada wig ok!)..and in a way aku cam pelik camner ayah aku leh dapatkan mak aku..AHAHA.erm i think that's it..apa2 mak aku awesome!

Me bro : Masa aku kecik gila kurang memory kisah aku ngan abg aku...mana taknyer..he's really not that close with us..but that was back then..skrg he pull a 360.Dengan very family oriented nyer dan sangat kuat bersosial...dulu gila stone..dia bukan stone malu..stone ah whatever to others.But ada lah once..tiba2 dia bawak aku tgk wayang dimana aku terkejut badak..cerita Hocus Pocus.

He's a rocker..skrg pon..masa kecik2 dulu aku masih ingat dia duk pasang2 lagu rock dlm bilik yg aku cam udah2 ler tuh aku nak tido(we have those double storey beds),pasang lah A-ha takleh?So if rocker = ?...yeh garang..dia gila garang..aku mmg takut ngan dia..aku rasa aku ada kena pukul gak ngan dia..cuma tak ingat.

Tapi sian gak dia, susah dia nak couple ngan isteri dia sekarang zaman dulu2..dgn aku kuat report nyer...ehehe!..pastuh mak aku tak setujunyer..agak drama ah lah..dan difeul dengan the ever excellent aunts..:P..lagi teruk ah jadiknyer..luckily all is well now.Dapat jer first cucu terus ok..skrg abg aku ada..5 anak..4 girls one boy..dulu rapat lah gak ngan derang masa rajin kat ipoh..skrg..kurang dah..but i really like the 4th kid..Pop we call her..really cute and always happy...apa2 pon aku kagum abg aku leh pull a 360 he's so not the very quiet,dark,reserve and angry person cam dulu.

Me sis : The headstrong lady, the smart one of the bunch..and probally the whole cousins clan put together, probally yeh.Aku tgk gambo akak aku dulu2 gila lawak...geeky gak..but she turned out fine..cam ugly duckling gak ah.

Kalau tgk dulu cam hmm akak aku lurus nyer jenis..but i was proven wrong.She's wild!.she did a lot of things..tambah masa kat USA..gila lah buat semua benda high risk bagai...and good for her..enjoying life.Dia juga perkenalkan aku ngan 80s yg sampai skrg aku stuck bercinta dgn lagu2nyer.Satu jer aku kureng skit..opinion dia kekadang memeningkan..maybe that's how smart minds work..i dunno.But other than that..i'm A ok with her.Oh dia dulu ada nickname..BOBO dan Liza Burung Hantu..i get the burung hantu..but i dont get the BOBO..abg aku lah nih kasik nick.

She's married now..with 3 kids..all lovely..specially liked Nuha..she's a dear.And she's(me sis) doing ok now, she got it all made..with the exception of the maids.Eh rhyme.

The maids : Semua gila!..kecuali muthalingah..dia awesome..leh ker aku masuk maid nih?..well apa2 Wani paling saiko...SAYA SUNYI KAK!...drama gila

ok the end..aku taktau nak tag sapa..hmm razli lah..dan jurina..dah malas mikir lagi..nite all..oh razli, take care (inside joke)

9 Comments:

Dela said...

aku tak penah tau ko ada abg plis. tambahan tak penah jumpe dia.
kakak ko je penah tgk. dan blog dia menarik. memacam dah tempat dia pi. best.

milo boyd said...

hahaha aku dah jumpa semua family ko seblom ko tulis blog nih..so aku bleh bayangkan muka masing2 sambil matchkan dgn perangai..kecuali abg ko..tu je aku tak jumpa lagi..anyhoo family ko awesome n sporting!

toto rawks!!! untuk sejam yg pertama..pastuh aku dah blank namun tetap terjoget2 sket..ahahahah =))

reza said...

yeh?
family aku cool...ehehe awesome...boleh tahan lah gak tahap coolnyer...at least kor ngan dia pon lek lek jer kat umah aku..bagus..bkn cam aku..jamin cricket kat enviroment baru

dela...kor taktau aku ada abg???what??!tikam

Che underscore Lee said...

ahaha aku tau ayah kau fani suka provoke2 ko hehe..

dan anak2 kakak kau SEMUA cute pliss cam nak cubit sangat!!

Muthalingah rawks!!

Dela said...

seriyes aku tatau..ingat ko berdua je ngan sister. ko nyorok abg kor ke? hehe

anyhoot techtronic coolness =)) gelak aku tgk..lama gila

milo boyd said...

eh..aku krik2 gak..tak pasan ke? wahahahah segan! monyet tuh je tak krik2

. : obesiti perkapasiti : . said...

malah aku pernah ckp kat ayah aku yg first paycheck aku nak buat nose surgery (tapi tak wat cause..hello?mahal dan malas).Nak add fuel to the fire..ayah aku tak abis2 guna ayat "kor nih if hilang kat botswana ke africa ke...tentu orang tau anak Noordin"...

aku rase cam leh guling2 baca statement tu =)).. so nnt ko buat nose surgery laa eh bile dah bukak kedia sewa dvd sendiri..aahahahaha

reza said...

milo : aku tak perasan dol...tapi control tuh mmg ada lah..tapi tuh biasa

jaa : kor celaka..ahahahah

milo boyd said...

wahahaha kontrol cam sial ke? tapi aku angkat pinggan kotor ke dapur..eh? whahkwhkahkwhkhakwa adeh..